Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταγραφή αυθαιρεσίας από ΥΔΟΜ


Recommended Posts

Σε αυτοψία από την ΥΔΟΜ σε πελάτη μου όπου έχει κάνει εξέδρα σε κοινόχρηστο (δημοτικό) χώρο, του έχει επιβλήθεί πρόστιμο το οποίο έχει υπολογισθεί από την ΥΔΟΜ με αναλυτικό, κάνοντας χρήση του Αρ. 7.09 (σουηδική ξυλεία). Βάσει του αναλυτικού προϋπολογισμού (κάνονας χρήση ενός ποσοστού αυτού αν δεν κάνω λάθος) του έχει επιβληθεί και το πρόστιμο ανέγερσης διατήρησης κτλ...που θα πρέπει να πληρώσει.

Η ένσταση μου σε αυτήν την διαδικασία είναι ο τρόπος υπολογισμού του αναλυτικού προϋπ. με το συγκεκριμένο άρθρο καθώς είναι μακρά πιο ακριβό από το κόστος του δαπέδου που έχει τοποθετηθεί.

Ο ισχυρισμός μου δηλαδή είναι ότι στην πραγματικότητα  έχει τοποθετηθεί εξωτερικό δάπεδο εμποτισμένο, σουηδικής ξυλείας το οποίο έχει στερεωθεί σε κάποια καδρόνια τα οποιά απλά πατάνε στο έδαφος και η επιφάνεια του  ξύλου δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία πλην εμποτισμού. Το κόστος αγοράς αυτού του ξύλου είναι στα 9Ε/m^2 και η όλη εργασία δεν ξεπερνά επίσης τα 9Ε/m^2 κάνοντας δηλαδή ένα σύνολο γύρω στα 18Ε/m^2 έναντι των 35,22 που δίνει ο αναλυτικός. 

Κάνοντας επίσης και μία έρευνα είδα ότι και σε άρθρα του Σουφλιά π.χ., Αρ. ΟΙΚ 53.20 η τιμή κυμαίνεται περίπου στα 31Ε/m^2  όπου η περιγραφή του αρθρου αυτή συμπεριλαμβάνει και παραπάνω εργασίες (π.χ., ικριώματα κτλ) οι οποίες δεν έχουν υλοποποιηθεί εδώ. Κάτι παρόμοιο λοιπόν συμβαίνει και με το Αρ. 7.09 του αναλυτικού, το οποίο νομίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις-αφορά εσωτερικά δάπεδα. Με τον ισχυρισμό αυτό θα ήθελα να κάνω ένσταση για να υπολογισθεί το πρόστιμο με μικρότερη τιμή κόστους, αυτήν των 18Ε/m^2.

Ποια η γνώμη σας για το θέμα αυτό και που αναγράφεται η σειρά προτεραιότητας που θα πρέπει να δίνουμε στην χρήση του αναλυτικού του 4178 ή των άρθρων Σουφλιά ή του πραγματικού  κόστους από έρευνα αγοράς...

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως συν/φε 

σύμφωνα με το Ν 4178 άρθρο 24 

πρέπει να πας με 35,22€

(άδικο μεν -γιατί συμφωνώ με το συλλογισμός σου περί εσωτερικής επίστρωσης δαπέδου

αλλά νόμιμα η Υ.ΔΟΜ το καταλογίζει ως τέτοιο)

Link to comment
Share on other sites

ένας τρόπος να κρύψεις το σενάζ είναι ότι βάζεις πριν ρίξεις το σκυρόδεμς στην όψη όσο πιο λεπτές πέτρες υπάρχουν

μετά πελεκάς τους αρμούς

 

Θα διαφωνήσω μαζί σου συν/φε. Στην εγκύκλιο 3 αναγράφεται ότι "Σε περίπτωση που στο Παράρτημα Β’ του νόμου δεν περιλαμβάνεται τιμή μονάδος της αυθαίρετης κατασκευής, λαμβάνεται η τιμή μονάδος τιμολογίων αγοράς." Ε'αν αποδειξω ότι η τιμή μονάδος του Παραρτ. Β δεν είναι αυτή που αντισοιχεί στην πραγματική κατασκευή τότε δεν υπάρχει πιθανότητα?

 

Ευχαριαστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.