Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αύξηση πίεσης χωρίς αλλαγή διατομής.


john_sodas

Recommended Posts

Χαιρετω.

Εχω μια δεξαμενη οπου χρησιμοποιω μια συγκεκριμενη αντλια για να τραβηξω το νερο ,το οποιο μεσω σωληνωσης παει σε μπεκ.Ο σωληνας τον μπεκ ειναι διατομης 1,5 ιντσας και δεν μπορει να αλλαξει.

Το προβλημα ειναι οτι τα μπεκ δεν ψεκαζουν οπως θελω(κατουρανε).Θελω να αυξησω την πιεση στα μπεκ χωρις να αλλαξω παροχη στην αντλια(λειτουργει σταθερα με 9 m^3/h).Η αντλια ειναι δυνατη και μπορω να αυξησω την παροχη της αλλα η δεξαμενη θα αδειασει γρηγορα πραγμα οχι επιθυμητο.

Yπαρχει καποιος τροπος?

Σκεφτηκα να αλλαξω τη διατομη των σωληνωσεων(μηκος περιπου 30μετρα) αλλα οχι την διατομη της σωληνωσης των μπεκ γιατι δεν μπορω.Θα εχω αποτελεσμα ?

τωρα χρησιμποποιω 1,5 ιντσα σωληνα .

Please help

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από την περιγραφή σου δεν κατάλαβα τι σε ενοχλεί στην υπάρχουσα κατάσταση.

 

α)Η παροχή των μπεκ; Αυτή είναι συνολικά 9m3/h και είπες ότι δε θες να την αλλάξεις. Αλλά από την άλλη σου φαίνεται ότι κατουράνε.

 

β)Το μήκος βολής των μπεκ; Αν ναι πρέπει να αλλάξεις μπεκ.

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα ειναι οτι τα μπεκ κατουρανε.Με ενοχλει η πιεση στα μπεκ.Η αντλια που τραβαει απο τη δεξαμενη και στελνει στα μπεκ μεσω σωληνωσης μηκους περιπου 30 μετρων δουλευει με παροχη 9 m3/h.Το προβλημα ειναι οτι δεν θελω να αυξησω την παροχη της αντλιας γιατι θα αδειαζει γρηγορα η δεξαμενη(την αντλια την εχω στραγγαλισμενη).Γινεται με καποιο τροπο αλλο να αυξησω την πιεση στα μπεκ??

Αν μικρυνω διατομη σωληνωσης(την κανω 0,5 ιντσα) και αφησω την σωληνα των μπεκ οπως ειναι(1,5 ιντσες) θα αυξηθει η πιεση??

Εξηγησε μου σε παρακαλω και την σχεση παροχης

Link to comment
Share on other sites

Όχι, μη σκέφτεσαι να μικρύνεις τη σωλήνα. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μεγαλώσεις την πίεση που θα πρέπει να σου δίνει η αντλία.

 

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι θες τα μπεκ να πετάνε το νερό πιο μακρυά. Τι είδους μπεκ έχεις; Δηλαδή πως είναι η μορφή τους; Η λύση μάλον είναι να βάλεις μικρότερα μπεκ, ή άλλου τύπου, πιο κατάλληλα για τη δουλειά που θες.

Link to comment
Share on other sites

Τα μπεκ που χρησιμοποιω ειναι κυλινδρικης διατομης (αν μπορω να το περιγραψω) τα οποια βρισκονται πανω σε ενα κατακορυφο σωληνα.Καθε σειρα μπεκ βρισκεται σε αποσταση 0,50μετρα σε σχεση με την πιο πανω σειρα.Η διατομη της σωληνας μικραινει καθως πηγαινουμε προς το τελος της σωληνας.

Σκεφτηκα να μκρυνω την διατομη μηπως αυξηθει και η πιεση στα μπεκ.Μαλλον ειναι λαθος.

Εσυ μου λες να επιλεξω μπεκ που δουλευουν με μικροτερη παροχη ωστε να πετυχω υψηλη πίεση???

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο την πίπα (το σωληνάκι με την τρύπα) από τα μπεκ. Να πάρεις πίπες με πιο μικρές τρύπες. Βγαίνουν σε διάφορες διαμέτρους.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κάποιο μανόμετρο στην κατάθλιψη της αντλίας; Λογικά τώρα έχεις μικρή πίεση. Προτείνω το εξής:

 

Βάλε την αντλία να σου δίνει μεγάλη παροχή, ώστε να αυξηθεί η πίεση που φτάνει στα μπεκ. Βάλε σε κάποια μπεκ καινούργιες πίπες για να δεις πως αποδίδουν και ποια σου αρέσει.

 

Μην πας να δοκιμάσεις με την πίεση που υπάρχει τώρα. Τα μικρότερα μπεκ μάλον θα αποδίδουν χειρότερα από τα μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Οπως όταν ποτίζουμε με ένα λάστιχο το κήπο μας. Οταν η άκρη του λάστιχου είναι ελεύθερη το νερό δεν πάει μακριά, ενώ όταν βάλουμε το δάχτυλο μπροστά στην άκρη του λάστιχου, το νερό εκτοξεύεται μακρύτερα. Πρέπει να "στραγγαλίσεις" τα μπεκ, ή όπως είπαν σωστά οι προηγούμενοι να βάλεις μικρότερο μπεκ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.