Μετάβαση στο περιεχόμενο

fan coil στο δάπεδο


castor_troy

Recommended Posts

να κάνω μια ερώτηση για τα επιδαπέδια fan coil:

 

Οι τρύπες στις πλάκες δαπέδου του ορόφου, από τις οποίες περνάνε οι σωληνώσεις που έρχονται στο fan coil απο τον  κάτω όροφο, με ποιό τρόπο/υλικό σφραγίζονται?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν κατάλαβα σωστά την ερώτηση  ίσως μία επιλογή είναι να περάσεις τις σωλήνες με την μόνωση εντός pvc σωλήνα...

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχω είναι τρύπες στα δάπεδα (που έγιναν με καροτιέρα) μέσα απο τις οποίες περνάνε οι σωλήνες των fan coil (τα οποία τοποθετούνται πάνω απο τις τρύπες). Όμως μένει κένο στις τρύπες και σε περίπτωση που πέσει κάποιο υγρό στο δάπεδο, τότε θα καταλήξει στον απο κάτω όροφο. Σκέφτομαι να βάλω κάποιον αφρό πολυουρεθάνης ή κάτι τέτοιο, αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση που εφαρμόζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις. Αν π.χ. οι δύο όροφοι μεταξύ τους αποτελούν ξεχωριστά πυροδιαμερίσματα (το 'χεις κοιτάξει αυτό; ) πρέπει να χρησιμοποιήσεις πυροφραγμό σωληνώσεων. Ένας συνήθης τύπος είναι η ακρυλική μαστίχα η οποία στεγανοποιεί πλήρως την τρύπα κλείνοντας όλα τα κενά μεταξύ των σωληνώσεων. Πληροφορίες για την επίστρωσή της θα βρεις σε αντιπροσωπείες και καταστήματα. 

Επίσης κατάλληλος για τέτοια περίπτωση αλλά με 4 ώρες αντοχή σε πυρκαγιά είναι και ένας τύπος πυράντοχου αφρού πολυουρεθάνης. 

Αν δεν υπάρχει θέμα πυροφραγμού τότε κατάλληλα είναι πάρα πολλά υλικά από το εμπόριο.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Περίμενε, μη βιάζεσαι. Αν δεν υπάρχει θέμα πυροφραγμού πολύ καλά είναι και τα υλικά σφραγιστικών και συγκολλητικών πολυουρεθανικών μαστιχών τύπου Sikaflex. Είναι ακριβότερο αλλά τα θεωρώ καλύτερα. Θα ζητήσεις υλικό για σφράγιση μεταξύ μπετού και χαλκού ή χάλυβα, αναλόγως το υλικό των σωληνώσεων. Το μόνο του ελάττωμα είναι ότι όταν μπει σε τοίχους και χρωματιστεί δεν καλύπτεται πλήρως αλλά αφήνει τη λεγόμενη "λαδωμένη" επιφάνεια. Αλλά για το δάπεδο δεν σε ενοχλεί. Με αυτού του τύπου τα υλικά στεγανοποιούνται ακόμη και περάσματα μεταλλικών αεραγωγών από υφιστάμενους τοίχους.     

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Και τι να σφραγίσει φίλε Konstantine με  μαστίχα το αρμαφλέξ;

Εκτός να δεν έχει ψυξη αλλά αν έχει τότε βάλε τουλάχιστον  13άρα μόνωση φίλε castor_troy θα με θυμηθείς

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Όταν χρησιμοποιούνται μαστιχοειδή σφραγιστικά υλικά πυράντοχα ή μη το armaflex αφαιρείται. Γι αυτό χρειάζεται πολύ καλή γέμιση της τρύπας και προσοχή ώστε το σφραγιστικό υλικό να έρχεται σε πλήρη επαφή με τους σωλήνες και να μην εγκλωβιστεί αέρας ανάμεσα στο υλικό και σε αυτούς.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε και για ψύξη δεν παίζει χωρίς μόνωση.... Φουρό θέλει.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Οι υγροποιήσεις των σωληνώσεων που μεταφέρουν ψυχρό νερό πράγματι είναι ένας εφιάλτης. Οι μέθοδοι που σου γράφω είναι δοκιμασμένοι απλά θέλουν προσοχή στην επιλογή του υλικού και στην εφαρμογή. Για να σου φύγει όμως η ιδέα των υγροποιήσεων, αν είσαι τόσο πολύ φοβητσιάρης  :unsure:, μπορείς να χρησιμοποιήσεις, πριν από οποιοδήποτε στεγάνωση, επάλειψη των σωληνώσεων με υγρή θερμομονωτική πάστα (υπάρχει ταυτόχρονα και σε ηχομονωτική έκδοση). Είναι όμως λίγο ακριβή λύση. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.