Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα από μη μηχανικό: Υλικό θερμομόνωσης τοιχοποιίας


ApostolisArt

Recommended Posts

Έχεις κάποια στοιχεία γι αυτό: "...υλικά που δουλεύουν περισσότερο στις βόρειες-κεντρικές χώρες της Ευρώπης είναι οι άσπρες μονωτικές πλάκες..."

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κανένα σύστημα δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το άλλο ergant. Κάθε σύστημα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία μελετάμε σε συνάρτηση με πολλές άλλες παραμέτρους (κλίμα, τοποθεσία, κατασκευή, χρήση, αισθητική, υλικά, κόστος, κλπ.) για να καταλήξουμε στην επιλογή που θα επιφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως η εξωτερική θερμομόνωση πλεονεκτεί κατά λίγο σε σχέση με αυτή που τοποθετείται ανάμεσα στην τοιχοποιία καθότι αποφεύγουμε τις θερμογέφυρες.

Η συμπεριφορά της όμως σε βάθος χρόνου πια είναι;

Σε περίπτωση μιας σεβαστής ελαστικής παραμόρφωσης του κτιρίου κατά την διάρκεια σεισμού τι συμβαίνει με αυτή την "φλούδα" από eps και επίχρισμα; Μήπως είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού επιχρίσματος με ίνες;

Μήπως σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποια τυχαία τοπική αστοχία στο επίχρισμα, αυτή με την βοήθεια της υγρασίας που θα διαποτίσει το eps και του παγετού εξελικτεί πολύ γρήγορα σε αποκόληση ολόκληρου τμήματος επιχρίσματος;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Παιδιά καλησπέρα..

 

Είμαι φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος..Παρακολουθώ καιρό το φόρουμ εξαιτίας της διπλωματικής εργασίας που κάνω αυτη την περίοδο μιας και αναφέρει πολλές χρησιμές πληροφορίες..Εν ολίγοις η εργασία μου έχει να κάνει με ανάλυση κύκλου ζωής (lca) των κυριοτέρων δομικών υλικών που προορίζονται για την κατασκευή μιας μονοκατοικίας στην κρήτη..

 

Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω,μιας και αυτή την περίοδο ασχολούμαι με την μόνωση,είναι εάν γνωρίζει κάποιος να μου πει πόσα κιλά εξυλασμένης πολυστερίνης χρειάζομαι για την μόνωση μιας μονοκατοικίας 80 τ.μ ή γενικά εαν γνωρίζει κάποιος την αναλογία κιλων/τετρ.μέτρου για το συγκεκριμένο υλικό.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Η διογκωμένη απ' ότι γνωρίζω είναι σε ποιότητες από 10 - 20 Κg/μ³. Για εξηλασμένη δεν θυμάμαι.

Δύσκολα να έχει ακρίβεια η εργασία σου γιατί ξεκινάς λάθος, μας ζητάς αναλογία κιλων/τετρ.μέτρου χωρίς να έχεις προσδιορίσει πάχος μονωτικού φύλου.

Μετά, έστω πως καταλήγεις σε πάχος φύλου και μαθαίνεις και την αναλογία που ψάχνεις. Γνωρίζεις στάθμες δαπέδου & οροφής για να βγάλεις επιφάνεια κατακόρυφων επιφανειών; (δίνεις μόνο εμβαδόν κάτοψης)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.