Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπουργείο Περιβάλοντος: διευκρινίσεις περί των σταθμών βιομάζας


Engineer

Recommended Posts

Διευκρινίσεις για την κατάταξη έργων για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας εξέδωσε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο:

 

"με αφορμή ερωτήματα αναφορικά με την κατάταξη έργων/ δραστηριοτήτων από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας, και λαμβάνοντας υπόψη τα:

 

α. Το Π.Δ. 24/2015 (ΦΕΚ 20 Α) «Σύσταση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

 

β. Ο Ν. 3468/2006 (ΦΕΚ 129 Α) «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης και λοιπές διατάξεις», όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ 85 Α).

 

γ. Η ΥΑ με αρ. πρ. 1958/2012 (ΦΕΚ 21 Β) «Κατάταξη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 4 του Ν.4014/2011 (ΦΕΚ 209 Α)», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

 

δ. Το υπ αρ. 176282/12.12.2014 (ΑΔΑ: ΩΟΝ50-ΒΝΑ) έγγραφο του Γεν. Δ/ντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ «Διευκρινήσεις για την κατάταξη έργων για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας, βιοαερίου και βιορευστών, ισχύος ≤0,5 MW», σας γνωρίζουμε ότι:

 

Οι εγκαταστάσεις σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα, μέσω θερμικών διεργασιών (όπως καύση, αεριοποίηση, πυρόλυση), συμπεριλαμβανομένων των υποδομών εν γένει διαχείρισης των καυσίμων α υλών κατατάσσονται είτε στην υποκατηγορία Α1 είτε στην υποκατηγορία Α2 του μεα/α 7 είδους έργου της Ομάδας 10 του παραρτήματος Χ της γ σχετικής ΥΑ, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει".

 

Πηγή: http://www.buildnet....=54&artid=14552

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.