Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τάση σε ασύνδετο αγωγό


694hle808

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας! Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά. Σε ένα εργοστάσιο που δουλεύω  δώσαμε ρεύμα με ένα καλώδιο 5*6 απο μια 3φασική ασφάλεια απο έναν υποπίνακα σε έναν άλλο υποπίνακα. Συνδέθηκαν οι τρείς φάσεις και η γείωση ενω ο ουδέτερος  δέν συνδέεται ούτε στην είσοδο ούτε έξοδο κ έμεινε μονωμένος με ταινία καθως ο υποπίνακας που πήρε ρεύμα τροφοδοτεί τριφασικα μοτερ.Αφού έγινε η σύνδεση στο νέο υποπίνακα και πρίν σηκώσω τις ασφάλειες για να παρουν ρεύμα τα μηχανήματα έκανα μετρήσεις(χωρίς φορτίο). Ολα καλα με τις τρεις φασεις 230 ως προς γη κ 400 πολικη. Όμως ο ουδέτερος(ασύνδετος σε είδοδο -έξοδο μονομένος με ταινια) είχε τάση 83 volt ώς προς γή και καπου 260 με τις φάσεις. Το καλώδιο που συνδέει τους υποπίνακες είναι 30 μέτρα , περνάει πάνω σε μεταλλικό κανάλι σε τρία κομμάτια ενωμένα με κλέμες  .Ο ουδέτερος σε καμία κλέμα δεν συνδέεται και είναι κ μονομένα τα κομμάτια που κόβεται  κ παρόλα αυτά σε όποιο σημείο και να τον μετρήσω ως προς γή έχει ταση γυρω στα 90volt. Στα Ohm δεν δείχνει τιποτα. Είναι δυνατόν να είναι απο επαγωγικά φορτία τόσο μεγαλη τάση σε ασύνδετο καλώδιο? Απο οπτικό έλεγχο δέν είναι κάπου χτυπημένο το καλώδιο. Θα ήμουν ευγνώμον για την όποια γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

αν μετρησες 260 και με τις 3 φασεις ειναι επαγωγικη ταση.Δοκιμασε να του βαλεις ενα μικρο φορτιο να δεις.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον antloukidis ότι η καλύτερη λύση είναι να το γειώσεις επισημαίνοντας τις  άκρες  του με μονωτική ταινία χρώματος κίτρινο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.