Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Στο Κρυονέρι Θεσσαλονίκης (κοντά στο υδραγωγείο Άνω Τούμπας) υπάρχει μια περιοχή που έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης με το ΦΕΚ 784/Δ/6-11-1991.

Εκεί τώρα έχει αυθαίρετα και παράγκες.

Σε ερώτηση στην τεχνική υπηρεσία του Δ. Θεσ/νίκης μου είπαν ότι στην περιοχή έχει γίνει η μελέτη για την Π.Ε. αλλά εκκρεμεί η κύρωσή της.

Καλά γιατί εκκρεμεί η κύρωση της Π.Ε. και γενικά τι είναι αυτό που εμποδίζει την τακτοποίηση (με την γενικότερη έννοια της λέξης) της περιοχής για πάνω από 20 χρόνια;

Τι μπορώ να κάνω για να επιταχύνω τη διαδικασία;

Ενδέχεται να μπλοκάρει από τις ίδιες τις ενέργειες κατοίκων της περιοχής γιατί οι δρόμοι θα "κόψουν" τα αυθαίρετά τους;

Παραθέτω και το έγγραφο που έδωσαν από το Δήμο.

post-18228-0-59974800-1424798226_thumb.jpg

Edited by Julius Caesar
Δημοσιεύτηκε (edited)

Τιποτα δεν μπορεις να κανεις.

Ισως εκκρεμουν ενστασεις, δεν εχει πληρωθει ο μελετητης κτλ.

Το οτι ενταχθηκε το 1991 στο σχεδιο δε σημανει οτι ξεκινησε η Μελετη για την Πραξη Εφαρμογης αμεσως.

Και εδω υπαρχει περιοχη που ειχε κυρωθει η Πραξη απο το 2007 και μεταγραφηκε το 2014!!!!

Δεν νομιζω ομως να σε εμποδιζει να εκδοσεις ΟΑ.

(με μια επιφυλαξη)

Edited by terry
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

terry, που βασίζεσαι όταν λες ότι μπορεί να εκδοθεί ΟΑ;

Η περιοχή είναι εντός σχεδίου, χωρίς να έχει κυρωθεί η Π.Ε.

Μου φαίνεται είναι σε γκρίζα ζώνη.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το οτι δεν υπαρχει Πραξης Εφαρμογης σημαινει οτι δεν μπορει να εκδοθει ΟΑ.

Εδω που ειναι το γραφειο μου, η ΟΑ εκδοθηκε το 1997 και η Πραξη μεταγραφηκε το 2000.

Edited by terry
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να είναι δυνατόν, όπως λέει ο terry, να εκδοθεί άδεια δόμησης με διαδικασία έγκρισης οικοδομησιμότητας πριν την κύρωση της πράξης. Ενημερώσου από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο ή ανάτρεξε σε αντίστοιχα θέματα, υπάρχουν αρκετα αν δεν με απατά η μνήμη μου. 

Επίσης, όπως προειπώθηκε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν και αν καθυστερεί η κύρωση και μεταγραφή της πράξης. Μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλές περιπτώσεις αντίστοιχες σε όλη την Αττική.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Η κυρωση ειναι η διαδικασια "εγκρισης" της μελετης.

Η μεταγραφη εχει να κανει με το κτηματολογιο (ή υποθηκοφυλακειο).

Οπως ακριβως με οποιαδηποτε δικαιοπραξια. Αλλα φαντασου ποσες ιδιοκτησιες αφορα.

Edited by terry
  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς. Η κρίσιμη ημερομηνία λοιπόν είναι η μεταγραφή όπως αντιλαμβάνεσαι. Ακριβώς όπως στις συμβολαιογραφικές πράξεις.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Και επαναλαμβανω

Και εδω υπαρχει περιοχη που ειχε κυρωθει η Πραξη απο το 2007 και μεταγραφηκε το 2014!!!!

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.