Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής μελέτης πυροπροστασίας.


Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο forum και φοιτητής (μηχανολόγος).

Μπορείτε να μου πείτε ποιές ειδικότητες μηχανικών έχουν δικαίωμα υπογραφής μελέτης ενεργητικής - παθητικής πυροπροστασίας , οδεύσεων διαφυγής, πυροδιαμερισμάτων???

Link to comment
Share on other sites

Ο σχεδιασμός των οδεύσεων διαφυγής και των πυροδιαμερισμάτων είναι μέρος της μελέτης παθητικής πυροπροστασίας που την υπογράφουν όσοι έχουν δικαίωμα υπογραφής της αρχιτεκτονικής μελέτης (Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι).

Ενεργητική πυροπροστασία υπογράφουν οι Μηχανολόγοι και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και με επιφύλαξη οι Πολιτικοί για προϋπολογισμό μέχρι 1.000.000 δρχ (~3.000€) όπως ισχύει και για τις λοιπές ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες-επιβλέψεις.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη, γηράσκω αεί διδασκόμενος. Μήπως μπορείς να μου πείς που αναφέρεται αυτό γιά τα € 3000 προϋπολογισμού (υποθέτω έργου) ;;;

Link to comment
Share on other sites

Προϋπολογισμός μελέτης, όχι έργου. Δε θυμάμαι πού ακριβώς αλλά κάπου στη νομοθεσία περί επαγγελματικών δικαιωμάτων. Όταν βρω κάτι θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Βάσει του από ΒΔ/16.3.1950, οι Πολιτικοί Μηχανικοί έχουν δικαίωμα υπογραφής της μελέτης και επίβλεψης απλών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, των οποίων η αξία δεν υπερβαίνει το 1.000.000δρχ (2.964,70€), (Π.Δ.902/75) η εγκατάσταση δεν διαθέτει συνολική κινητήρια δύναμη μεγαλύτερη των 50HP, μη υπολογιζόμενης της τυχόν εφεδρικής και η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης δεν υπερβαίνει τις 40.000 θερμομονάδες.

 

Το ΒΔ της 16.3.1950 θα το βρείτε ΕΔΩ.

Τροποποιήσεις του παραπάνω:

_ Το ΒΔ της 24.11.1953 θα το βρείτε ΕΔΩ.

_ Το ΒΔ της 2.8.1958 θα το βρείτε ΕΔΩ.

_ Το Π.Δ. 902/75 θα το βρείτε ΕΔΩ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.