Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρμοί μεταξύ μεταλλικών στοιχείων και τοιχοποιίας


 

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιους συναδέλφους που έχουν σχετική εμπειρία στην κατασκευή κατοικιών απο μεταλλικό σκελετό και τοιχοποιία απο τούβλο , τα παρακάτω :

1) Πώς στοκάρεται ο αρμός μεταξύ κολώνας μεταλλικής και τοίχου απο τούβλο? Σίγουρα δεν νομίζω οτι χτίζεται απλά όπως και στα σπίτια απο μπετόν. Τι είδους υλικού - μαστίχης χρειάζεται και πόσο πάχος πρέπει να έχει ο αρμός αυτός ?

2) Το πλέγμα σοβατίσματος μεταξύ κολώνας ή δοκαριών και τοίχου είναι καλύτερα να είναι απο νευρομετάλ ή απο υαλόπλεγμα ? Το ρωτάω αυτό γιατί έχω δύο διαφορετικές θεωρίες γιαυτό.

 

Παρατήρηση - σχόλιο

Χαίρομαι ιδιαίτερα που δίνονται απαντήσεις πολύ κατατοπιστικές και τεκμηριωμένες .Αυτό δέιχνει οτι τα μέλη έχουν την συναδελφικότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε αντίθεση στην πιάτσα λόγω ανταγωνισμού οι πάλιοι δεν εξηγούν τίποτα στους νέους μηχανικούς με αποτέλεσμα αυτοί (οι νέοι) να γίνονται περίγελος απο τους μαστόρους και να χάνουν την αξιοπρέπεια τους.

Ελπίζω να συνεχίσει αυτό και να βοηθίσει όλα τα νέα παιδιά. Οι απορίες είναι ένα μέσο βελτίωσης όλων , ακόμα και οι πιό χάζες θεωριτικά μπορεί να κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον επιστημονικό.

 

Καλή Χρονιά

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να αποφεύγεις τέτοιους αρμούς σχεδιάζοντας το μεταλλικό σκελετό εντός ή εκτός κτιρίου. Μπορείς επίσης να αποφύγεις τοιχοποιία από τούβλο και να χρησιμοποιήσεις ποιο ελαφριά & σύγχρονα συστήματα τοιχοποιίας τύπου πάνελ (π.χ. Alucobond) που γενικά έιναι ποιο συμβατά με μεταλλικές κατασκευές ενώ η τεχνολογία τους είναι ποιο εξελιγμένη σε θέματα συστολών-διαστολών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.