Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

andreaspele

Core Members
  • Περιεχόμενα

    218
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πάτρα - Σύβοτα Θεσπρωτίας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.221 profile views

andreaspele's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. στο ΠΔ αυτό λέει 3 μέτρα απο το κύριο δημοτικό δίκτυο. δεν λέει όμως για τους υπόλοιπους μικρούς δρόμους του κάθε οικισμού
  2. Όταν το οικόπεδο είναι γωνιακό σε οικισμό , αφήνουμε απόσταση απο τον κύριο δρόμο πάνω απο 2,5 μ , και απο την δεύτερο μικρότερο δρόμο πάλι 2,5 μ ? η μπορεί να είναι και λιγότερο ?
  3. Καλημέρα. Μηοως είχες απαντηση για γωνιακό οικόπεδο? Γιατι έχω μια ανάλογη περίπτωση. Αν μπορεί να κολλήσει στο όριο με την δευτερεύουσα οδό πλάγια.
  4. Στην περίπτωση που κάνεις μια εργασία χωρις την βεβαίωση και σε πιάσει η Πολεοδομια, ποιο είναι το πρόστιμο? Που περιγράφεται η Διαδικασία? Θεωρείται αυθαίρετη η εργασία? Εφόσον δεν απαιτείται Αδεια.
  5. Όχι. Ο καθένας μπορεί να χτίζει στο όριο της κάθετης του ή να αφήνει δ από άλλο όριο ή από την άλλη οικοδομή
  6. Η μία οικοδομή κολλάει στο όριο κάθετης και η άλλη οικοδομής έχει απόσταση δ μέσα στην δικιά της κάθετη. Στην οικοδομή που κολλάει υπάρχει οπή 10 εκατ. εξαερισμού από τον μπάνιο. Επιτρέπεται ή υπάρχει κάποια νομοθεσία που την παραβιάζει? H ίδια δημοσίευση σε διαφορετικά θέματα και ενότητες του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Παραμένει σε ισχύ μόνο η παρούσα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. -akis73
  7. Η μία οικοδομή κολλάει στο όριο κάθετης και η άλλη οικοδομής έχει απόσταση δ μέσα στην δικιά της κάθετη. Στην οικοδομή που κολλάει υπάρχει οπή 10 εκατ. εξαερισμού από τον μπάνιο. Επιτρέπεται ή υπάρχει κάποια νομοθεσία που την παραβιάζει?
  8. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε περιοχές που ισχύουν ειδικές διατάξεις (όχι παραδοσιακοί οικισμοί ή προστατευομενοι) και δεν διαφοροποιούμαστε από αυτές, δεν απαιτείται ΣΑ.. Όπως γράφει ο νόμος 4495 /17. Υπάρχει περίπτωση η πολεοδομία να ζητάει ΣΑ για όλες τις άδειες?
  9. Εάν έχει γίνει τακτοποίηση σε ένα διαμέρισμα με τον 4495 και έγινε περαίωση, και στην πορεία βρέθηκε και άλλη παράβαση, μπορεί α γι ει νέα τακτοποίηση? Η πρέπει να γίνονται όλες σε μια δήλωση?
  10. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν σε υπάρχων νομίμως υφιστάμενο τακτοποιημένο κτίριο σε εκτός σχεδίου γήπεδο και απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την θάλασσα , μπορούμε να κάνουμε προσθήκη καθ' ύψος ορόφου ? Δεν έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας . ευχαριστώ
  11. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλα ρώτησα ποιο είναι πιο σωστό. Αφού η κατηγορία 3 έχει υποπεριπτωση, κατασκευή πισίνας. Αλλά δεν λέει εντος η εκτός
  12. Σε υπάρχον κτίριο με άδεια εκτός σχεδίου, θέλουμε να προσθέσουμε πισίνα. Ενώ η προσθήκη πισίνας προβλέπεται στην Κατηγορία 3, η πολεοδομία υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δώσει όρους δόμησης για εκτός σχεδίου προσθήκη πισίνας. Άρα με παραπέμπει σε αναθεώρηση άδειας χωρίς αλλαγή δόμησης, κάλυψης και όγκου. Πως το κρίνετε?
  13. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε εκτός σχεδίου γήπεδο μη άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει γίνει τακτοποίηση αποθήκης με 4495. Μπορεί να γίνει αποπεράτωση με προσθήκη οροφής, αλλαγή χρήσης καθώς και προσθήκη κάποιου υπόστεγου ή πέργολας;
  14. Έχει ασχοληθεί κάποιος με την αδειοδότηση εγκατάστασης αγροκτηματος? Που να είναι επίσκεψιμο επίσης. Τι άδεια χρειάζεται το κτίριο? Νομίζω δεν απαιτείται πρόσωπο σε δρόμους κτλ αλλά δεν βρίσκω νομοθεσία.
  15. Ο νόμος λέει κοινόχρηστος χώρος όπως το διαβάζουμε. Δεν λέει αν ειναι πλατεία ή χωράφι. Δρόμος σίγουρα δεν λέει για τα προ του 2003. Το βάρος δηλαδή πάει στο κοινόχρηστο
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.