Μετάβαση στο περιεχόμενο

ασφαλειες ηλεκτρολογικου πινακα


Recommended Posts

καλησπερα παιδια.

οι ασφαλειες στον ηλεκτρολογικο μας πινακα,χρειαζονται αλλαγη με το περασμα του χρονου (ακομα κι αν λειτουργουν κανονικα εννοω)

ή της αφηνουμε για παντα μεχρι καποια να χαλασει;

Link to comment
Share on other sites

Αν το σπίτι είναι πολύ παλιό δεν χάνεις τίποτα να φέρεις έναν ηλεκτρολόγο να ελέγξει πίνακα και καλωδιώσεις.

Όσον αφορά τις ασφάλειες οι παλιές και οι καινούργιες κάνουν το ίδιο πράγμα απλώς η παλιά καίγεται και την αλλάζεις ενώ η καινούργια πέφτει και την σηκώνεις.

Αυτό που πρέπει να έχει οπωσδήποτε ο πίνακάς σου είναι ρελέ διαφυγής και να έχουν όλες οι πρίζες γείωση.

Αν για κάποιο λόγο πέφτει (καίγεται) συχνά η ασφάλεια τότε υπάρχει κάπου πρόβλημα.

 

Επειδή με τα ρεύματα δεν παίζουμε σου προτείνω να φωνάξεις προληπτικά έστω έναν ηλεκτρολόγο, κανείς εδώ δε θα σου πει μη κάνεις τίποτα αλλά και να στο πει δεν θα νιώθεις πιο σίγουρος αν στο πει κάποιος κατόπιν εξέτασης;

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου για την απαντηση σου.

ο πινακας ειναι με τις καινουριες τυπου ασφαλειες. με το διακοπτακι.

εγω ρωταω αν για παραδειγμα εχω αυτες τις ασφαλειες να λειτουργουν εδω και 5 χρονια ας πουμε,χωρις να μου εχει δημιουργηθει καποιο προβλημα. χωρις να πεφτουν.

αναρωτιεμαι αν η αλλαγη τους σε καινουριες (καινουριες οχι σε θεμα τυπου, αλλα σε θεμα χρονολογικο) θα ειναι κατι που θα εχει διαφορα σε κατι; αν παρω τις ιδιες ασφαλειες δηλαδη αλλα καινουριες και τις βαλω θα κερδισω κατι; η δεν εχει καμια απολυτως σημασια;

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλας για mcb's αλλαγη τους εχει νοημα αν το κουμπι τους δεν στεκεται πανω, δεν κουμπωνει καλα δηλαδη, τυχαινει καμια φορα να παθουν βλαβη, το καταλαβαινεις οταν δεν κουμπωνουν σωστα. Αν τα εχεις και 20-30 χρονια στο πινακα, οκ, τα αλλαζεις με νεα... αλλα στα 5 και 10 χρονια οχι, δεν τα αλλαζεις. Περιττο εξοδο.

 

Αν σε ενδιαφερει η ασφαλεια σου ειναι αλλα πραγματα που πρεπει να κοιταξεις πρωτα. Αν εχεις σωστη γειωση, αν εχεις εγκατεστημενο αντιηλεκτροπληξιακο ρελε, αν οι ασφαλειες ειναι σωστα υπολογισμενες για τα καλωδια που ειναι συνδεδεμενα πανω τους, και ο καταλογος συνεχιζεται....

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.