Μετάβαση στο περιεχόμενο

41ex

Members
 • Περιεχόμενα

  66
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

2 Ουδέτερη

Σχετικά 41ex

 • Κατάταξη:
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Εταιρία Λογισμικού
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Είχα το ίδιο πρόβλημα και τελικά επέλεξα να φύγω. Και να συμφωνήσει στις επισκευές το σπίτι θα γίνει εργοτάξιο για αρκετές μέρες οπότε έστω και προσωρινά θα αναγκαστείτε να μετακομίσετε. Νομίζω αφού είσαι διατεθειμένος να το κυνηγήσεις μίλα και με δικηγόρο για τις επιλογές σου. Μπορεί με ένα εξώδικο να ταρακουνηθεί.
 2. είναι αυτόνομο διαμέρισμα ή μήπως έχει χωρίσει κανένα οροφοδιαμέρισμα στη μέση? δες στο λογαριασμό της δεή πόσα τετραγωνικά γράφει. τα παραπάνω που σου αναφέρουν είναι συμβατική υποχρέωση του ιδιοκτήτη, πρέπει να τα κάνει! Αν δεν μπορεί αναλαμβάνεις εσύ και αφαιρείς το ποσό τμηματικά απο τα ενοίκια.
 3. διάβασε κι αυτό αν δεν το έχεις ήδη κάνει:
 4. Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Επίσης αν κάποιος μένει σε μια πολυκατοικία που πλησιάζει τα 50 τι πρέπει να κάνει; Είναι απαραίτητο να φωνάξει ένα μηχανικό για αυτοψία; Πρέπει να έχει το νου του για κάποια σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν; Αν είναι κάτι εν δυνάμει επικίνδυνο μήπως πρέπει να θεσπιστεί υποχρεωτικός έλεγχος σε όλα τα κτίρια πάνω από κάποια ηλικία;
 5. Επανέρχομαι στο θέμα μιας και πιάσανε τα κρύα! Καθαρισμό δεξαμενής δεν έκανα τελικά καθώς δεν παρατήρησα κάτι στον πάτο, αφού περίμενα να πέσει η στάθμη αρκετά. Ήρθε καυστηρατζής καθάρισε και ρύθμισε και μου είπε ότι μπορώ να βάλω χημικά πρόσθετα για τον καθαρισμό της δεξαμενής και των σωληνώσεων. Τι πρόσθετα είναι αυτά; Κάνουν δουλεία; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο; Ευχαριστώ.
 6. Τη σωστή λύση στην είπαν. Ξεκαθάρισε του ότι δε θα πληρώνεις πλέον αν δε το ρυθμίσει. Άλλη εναλλακτική, αλλά μπλέκει το πράγμα, είναι να πληρώνει αυτός όλο το κοινόχρηστο και να τραβήξεις εσύ από το διαμέρισμα σου δυο γραμμές για φως στις σκάλες και την αυλή.
 7. Απ’ ότι ξέρω σαν πρώην διαχειριστής ισχύει ότι γράφει η σύσταση ή ο κανονισμός. Έστω 4 οροφοδιαμερίσματα και 1 δικαίωμα υψούν μοιρασμένα σε 5 ιδιοκτήτες. Αν κάθε διαμέρισμα έχει 250 χιλιοστά τότε δεν συμμετέχει ο πέμπτος. Αν έχουν όλοι από 200 τότε συμμετέχει. Μπορεί να προβλέπεται ότι με την ανέγερση 5ου ορόφου ο κάθε όροφος-ιδιοκτήτης θα αποκτήσει 200 χιλιοστά. Τότε ο πέμπτος θα αποκτήσει δικαίωμα ψήφου όταν χτίσει. Γενικά ισχύει ότι γράφει η σύσταση οριζοντίου. Αν υπάρχει κάποιος άλλος κανόνας πιο γενικός δεν γνωρίζω.
 8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η πιθανότητα να οφείλεται σε νοθευμένο πετρέλαιο υπάρχει? Προληπτικά πάντως θ’ αλλάξω και πάροχο καυσίμου. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρω έναν καλό καυστηρατζή να ρυθμίσει και να καθαρίσει τον καυστήρα. Σε δεύτερη φάση θα προσπαθήσω να αδείασω - κατεβάσω τη στάθμη να δω αν έχω λάσπη - ίζημα στη δεξαμενή. Απ’ ότι κατάλαβα (από την συμμετοχή στο θέμα) ο καθαρισμός της δεξαμενής δεν είναι κάτι τακτικό-συχνό γι αυτό και δεν βρίσκω πολλές αναφορές.
 9. Αυτή είναι η μαυρίλα που ανέφερα. Πιστεύετε ότι οφείλεται σε νοθευμένο καύσιμο ή σε ανάγκη καθαρισμού καυστήρα - δεξαμενής. Θα δοκιμάσω αν βρω αντλία να την αδειάσω να δω αν έχει πιάσει ιζήματα στον πάτο. Έτσι κι αλλιώς έχω προγραμματίσει συντήρηση καυστήρα απλά δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να κάνω για να μην επαναληφθει αυτό το φαινόμενο. Κάθε συμβουλη δεκτή, Ευχαριστώ
 10. Οι πληροφορίες που έχω βρεί είναι μόνο από ιστοσελίδες συνεργείων οπότε θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες. Θέλω να ρωτήσω αν είναι απαραίτητο να γίνεται, κάθε πότε και τι εργασίες πρέπει να περιλαμβάνει; Ο καθαρισμός- φιλτράρισμα του πετρελαίου που γίνεται μαζί τι προσφέρει; “Χαλάει” το πετρέλαιο? Πως θα διαπιστώσω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω; (Ο πρώην διαχειριστής δε θυμάται πότε έγινε τελευταία φορά οπότε πρέπει να έχει πάνω από 5 χρονια να γίνει. ) Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να προηγείται της συντήρησης του καυστήρα και της αλλαγής των φίλτρων - μπεκ. Βασικά ο καυστήρας και τα μπεκ έχουν πιάσει μια σκληρή καρβουνίλα και δεν έιμαι σίγουρος αν οφείλεται σε νοθευμένο πετρέλαιο ή στο μη καθαρισμό. Ευχαριστώ
 11. Εγώ γιατί τα έβγαλα 5800 τα λίτρα. Μιλάμε για 6 τόνους βάρος! Δεν είμαι πολ. μηχ. για να απαντήσω αλλά χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις: Σε αυλή ή σε μπαλκόνι θα το βάλεις; Τι υπάρχει από κάτω έδαφος, διαμέρισμα ή κενό;
 12. Το ίδιο πρόβλημα που έχει κι ο topic starter: Βάζει το δικό του αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μπορώ εγώ να μπω στη δική μου θέση (να κάνω μανούβρα). Για τα επιμέρους ερωτήματα που έθεσα υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση ή εξαρτάται από την περίπτωση; (κανονισμός δεν υπάρχει μόνο η σύσταση) Τώρα είδα το παραπάνω, δεν είναι πολυκατοικία αλλά σπίτι στην επαρχία με τον εν λόγω ως “Ντοπιο” να κάνει ότι θέλει!
 13. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα αλλά με ακάλυπτο. Τρεις θέσεις στάθμευσης ορισμένες στη σύσταση, αποκλειστικής χρήσης. Στην 1 κανένα πρόβλημα. Η δυο είναι η δική μου αλλά είναι αποκλεισμένη από τον ιδιοκτήτη της 3. Στην 3 ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι δε χωράει στη δική του γι αυτό παρκάρει κάθετα μπροστά από τις 2,3. Όντως υπάρχουν κάποια δέντρα αλλά όταν έχει καλεσμένους ως δια μαγείας χωράει να βάλει του καλεσμένου στην δική του και το δικό του πάλι μπροστά κάθετα. Από λόγια δεν παίρνει. Πως να κινηθώ (μάλλον δικαστικά αναγκαστικά); α. Μπορώ να αξιώσω να μη παρκάρει κανείς πουθενά αλλού εκτός από την θέση του; β. Απαγορεύεται η στάθμευση στον ακάλυπτο? γ. Επιτρέπεται να μπαίνουν πάνω από 3 αυτοκίνητα στο οικόπεδο?
 14. Καταλαβαίνω το πρόβλημα, έχω βρεθεί και στις δύο πλευρές. Γιατί δεν προτείνεις σ’ αυτόν που έχει το πρόβλημα ν’ ανταλλάξετε θέσεις στάθμευσης; Εναλλακτικά προσπαθήστε να ξηλώσετε τοπικά την άσφαλτο εκεί που έχει σηκωθεί και να βάλετε χώμα πατημένο με κλίση ώστε να μην εξέχουν οι ρίζες.
 15. Συμφωνώ με ΒΑΣ για να βγει καλή η μεζονέτα πρέπει να είναι καλό το οικόπεδο και μάλλον θα είναι ακριβό. Τα δεδομένα σου θα άλλαζαν πολύ αν είχες κάποιο συγκεκριμένο οικόπεδο σαν αναφορά. Αλλά κι αυτό θέλει καλό ψάξιμο με μηχανικό πριν το αγοράσεις να σου πει τι μπορεί να χτίσεις και πως. Αν είχες άνετο, καλό οικόπεδο θα σου έλεγα κι εγώ χτίσε. Δες και τη λύση παλιάς μονοκατοικίας συν ανακαίνιση και τέτοια έχει πολλά στα ανατολικά με ωραίους κήπους αλλά παλιά κτίσματα.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.