Jump to content

41ex

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About 41ex

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Εταιρία Λογισμικού
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πάντως 90 ευρώ για τον φετινό χειμώνα για φουλ θέρμανση δεν είναι πολλά. Όποια λύση και να διαλέξετε να υπολογίσετε μηνιάιο κόστος αλλά και αρχικό κόστος για να δείτε σε πόσο καιρό θα κάνετε απόσβεση.
 2. Πάει καιρός που έκανα διαχειριστής αλλά αν θυμάμαι ισχύουν τα παρακάτω: 1. Το πάγιο (συνήθως 30%) το πληρώνουν τα κενά διαμερίσματα γιατί έχουν απώλειες που επιβαρύνουν τα υπόλοιπα. 2. Είναι το ίδιο (30%) είτε η κεντρική έχει πετρέλαιο είτε φ.α. 3. Μπορείς να αποκοπείς και να το γλιτώσεις μόνο στην περίπτωση που η κεντρική είναι με πετρέλαιο και θέλεις να βάλεις αυτόνομη με φ.α. Άρα θεωρώ ότι το διαμέρισμα πρέπει να συμμετέχει κανονικά στο 30%. Το κοινόχρηστο φ.α. δεν έχει πάγιο σε αντίθεση με το ατομικό που έχει 4,5 σε κάποιους πάροχους. Αυτό που αναφέρεις πάγιο είναι το κόστος της κατανάλωσης το οποίο κατά 30% επιμερίζετε σε όλους και το υπόλοιπο 70% πάει ανάλογα την κατανάλωση του κάθε διαμερίσματος.
 3. Συμβαίνει σε αρκετές πολυκατοικίες είναι ένα υβρίδιο κεντρική – ατομική. Ουσιαστικά ο καυστήρας λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και σε εκείνες τις ώρες όποιος θέλει λειτουργεί την ατομική του. Δεδομένου ότι η θέρμανση είναι αγαθό το αν είναι νόμιμο εξαρτάται όπως είπαν από το αν προβλέπεται στον κανονισμό. Απ’ ότι καταλαβαίνω είσαι ενοικιαστής οπότε αρχικά εκτός από τον διαχειριστή «ενόχλησε» και τον ιδιοκτήτη. Έχε υπόψη σου ότι αν είσαι το μόνο διαμέρισμα που λειτουργεί τον καυστήρα θα επιβαρυνθείς με αρκετά υψηλά κοινόχρηστα. Αν είσαι ΟΚ με αυτό και αν το ταμείο δεν έχει έλλειμα θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να «ξεκλειδώσουν» τον καυστήρα για περισσότερες ώρες ανεξάρτητα του τι γράφει ο κανονισμός.
 4. Εξαρτάται από την ανάγκη που θέλετε να καλύψετε: Έχετε ήδη σύστημα θέρμανσης ή πάτε να φτιάξετε κάτι από το μηδέν; Για ζεστό νερό τι έχετε; Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται οπωσδήποτε μελέτη ενεργειακής απόδοσης. Τώρα αν θέλετε απλώς για ψύξη κι επικουρικά με το καλοριφέρ για θέρμανση τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Συνήθως στο εγχειρίδιο του κλιματιστικού αναγράφει για πόσα τετραγωνικά είναι και για τι εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών. Υπάρχουν όμως αρκετοί παράγοντες που διαφοροποιούν αυτές τις τιμές. Γνώμη μου αφού πρόκειται για μεγάλη εγκατάσταση κι όχι ένα μεμονωμένο κλιματιστικό, αν έχετε δυνατότητα συμβουλευτείτε δικό σας ενεργειακό μηχανικό. Θα σας δώσει λύσεις που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί!
 5. Είχα το ίδιο πρόβλημα και τελικά επέλεξα να φύγω. Και να συμφωνήσει στις επισκευές το σπίτι θα γίνει εργοτάξιο για αρκετές μέρες οπότε έστω και προσωρινά θα αναγκαστείτε να μετακομίσετε. Νομίζω αφού είσαι διατεθειμένος να το κυνηγήσεις μίλα και με δικηγόρο για τις επιλογές σου. Μπορεί με ένα εξώδικο να ταρακουνηθεί.
 6. είναι αυτόνομο διαμέρισμα ή μήπως έχει χωρίσει κανένα οροφοδιαμέρισμα στη μέση? δες στο λογαριασμό της δεή πόσα τετραγωνικά γράφει. τα παραπάνω που σου αναφέρουν είναι συμβατική υποχρέωση του ιδιοκτήτη, πρέπει να τα κάνει! Αν δεν μπορεί αναλαμβάνεις εσύ και αφαιρείς το ποσό τμηματικά απο τα ενοίκια.
 7. διάβασε κι αυτό αν δεν το έχεις ήδη κάνει:
 8. Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Επίσης αν κάποιος μένει σε μια πολυκατοικία που πλησιάζει τα 50 τι πρέπει να κάνει; Είναι απαραίτητο να φωνάξει ένα μηχανικό για αυτοψία; Πρέπει να έχει το νου του για κάποια σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν; Αν είναι κάτι εν δυνάμει επικίνδυνο μήπως πρέπει να θεσπιστεί υποχρεωτικός έλεγχος σε όλα τα κτίρια πάνω από κάποια ηλικία;
 9. Επανέρχομαι στο θέμα μιας και πιάσανε τα κρύα! Καθαρισμό δεξαμενής δεν έκανα τελικά καθώς δεν παρατήρησα κάτι στον πάτο, αφού περίμενα να πέσει η στάθμη αρκετά. Ήρθε καυστηρατζής καθάρισε και ρύθμισε και μου είπε ότι μπορώ να βάλω χημικά πρόσθετα για τον καθαρισμό της δεξαμενής και των σωληνώσεων. Τι πρόσθετα είναι αυτά; Κάνουν δουλεία; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο; Ευχαριστώ.
 10. Τη σωστή λύση στην είπαν. Ξεκαθάρισε του ότι δε θα πληρώνεις πλέον αν δε το ρυθμίσει. Άλλη εναλλακτική, αλλά μπλέκει το πράγμα, είναι να πληρώνει αυτός όλο το κοινόχρηστο και να τραβήξεις εσύ από το διαμέρισμα σου δυο γραμμές για φως στις σκάλες και την αυλή.
 11. Απ’ ότι ξέρω σαν πρώην διαχειριστής ισχύει ότι γράφει η σύσταση ή ο κανονισμός. Έστω 4 οροφοδιαμερίσματα και 1 δικαίωμα υψούν μοιρασμένα σε 5 ιδιοκτήτες. Αν κάθε διαμέρισμα έχει 250 χιλιοστά τότε δεν συμμετέχει ο πέμπτος. Αν έχουν όλοι από 200 τότε συμμετέχει. Μπορεί να προβλέπεται ότι με την ανέγερση 5ου ορόφου ο κάθε όροφος-ιδιοκτήτης θα αποκτήσει 200 χιλιοστά. Τότε ο πέμπτος θα αποκτήσει δικαίωμα ψήφου όταν χτίσει. Γενικά ισχύει ότι γράφει η σύσταση οριζοντίου. Αν υπάρχει κάποιος άλλος κανόνας πιο γενικός δεν γνωρίζω.
 12. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η πιθανότητα να οφείλεται σε νοθευμένο πετρέλαιο υπάρχει? Προληπτικά πάντως θ’ αλλάξω και πάροχο καυσίμου. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρω έναν καλό καυστηρατζή να ρυθμίσει και να καθαρίσει τον καυστήρα. Σε δεύτερη φάση θα προσπαθήσω να αδείασω - κατεβάσω τη στάθμη να δω αν έχω λάσπη - ίζημα στη δεξαμενή. Απ’ ότι κατάλαβα (από την συμμετοχή στο θέμα) ο καθαρισμός της δεξαμενής δεν είναι κάτι τακτικό-συχνό γι αυτό και δεν βρίσκω πολλές αναφορές.
 13. Αυτή είναι η μαυρίλα που ανέφερα. Πιστεύετε ότι οφείλεται σε νοθευμένο καύσιμο ή σε ανάγκη καθαρισμού καυστήρα - δεξαμενής. Θα δοκιμάσω αν βρω αντλία να την αδειάσω να δω αν έχει πιάσει ιζήματα στον πάτο. Έτσι κι αλλιώς έχω προγραμματίσει συντήρηση καυστήρα απλά δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να κάνω για να μην επαναληφθει αυτό το φαινόμενο. Κάθε συμβουλη δεκτή, Ευχαριστώ
 14. Οι πληροφορίες που έχω βρεί είναι μόνο από ιστοσελίδες συνεργείων οπότε θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες. Θέλω να ρωτήσω αν είναι απαραίτητο να γίνεται, κάθε πότε και τι εργασίες πρέπει να περιλαμβάνει; Ο καθαρισμός- φιλτράρισμα του πετρελαίου που γίνεται μαζί τι προσφέρει; “Χαλάει” το πετρέλαιο? Πως θα διαπιστώσω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω; (Ο πρώην διαχειριστής δε θυμάται πότε έγινε τελευταία φορά οπότε πρέπει να έχει πάνω από 5 χρονια να γίνει. ) Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να προηγείται της συντήρησης του καυστήρα και της αλλαγής των φίλτρων - μπεκ. Βασικά ο καυστήρας και τα μπεκ έχουν πιάσει μια σκληρή καρβουνίλα και δεν έιμαι σίγουρος αν οφείλεται σε νοθευμένο πετρέλαιο ή στο μη καθαρισμό. Ευχαριστώ
 15. Εγώ γιατί τα έβγαλα 5800 τα λίτρα. Μιλάμε για 6 τόνους βάρος! Δεν είμαι πολ. μηχ. για να απαντήσω αλλά χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις: Σε αυλή ή σε μπαλκόνι θα το βάλεις; Τι υπάρχει από κάτω έδαφος, διαμέρισμα ή κενό;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.