Jump to content

41ex

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About 41ex

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Εταιρία Λογισμικού
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. θα πρότεινα αν δεν έχετε προχωρήσει στις εργασίες να ξαναδείτε με έναν αρχιτέκτονα τη διάταξη του σπιτιού, στην ανάγκη πάρτε και μια δεύτερη γνώμη. τώρα στο ερώτημα σας: με κοπτήρες βάζουν συνήθως στα μπάνια (για ευνόητους λόγους) πρόταση μου είναι αν ακολουθήσετε τη λύση της αντλίας να πάρετε την πιο ακριβή. δεν γνωρίζω απο μάρκες να προτείνω.
 2. είναι μη νόμιμο, μη πρακτικό, μη αισθητικό, μη ασφαλές και μη συμφέρον ως προς το κόστος για ένα επιπλέον τ.μ. γιατί δεν δοκιμάζετε να βάλετε συρόμενη πόρτα στο wc ώστε να κερδίσετε το χώρο που καταλαμβάνει η πόρτα. τι διαστάσεις έχει το wc?
 3. Πρέπει να το λύσετε τώρα που είναι νωρίς σαν πολυκατοικία. (Αν πέσετε σε στραβόξυλο τότε κινήστε νομικά.) Τεχνικά σίγουρα θα υπάρχει καλύτερη λύση. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν όλα τα διαμερίσματα κάνουν το ίδιο πράγμα!
 4. κάντε ένα ερώτημα στο φυσικό αέριο, απ΄ ότι ξέρω ο Γέρακας είναι από τις περιοχές που γίνεται επέκταση δικτύου.
 5. Δυο λόγοι που μου έρχονται αμέσως στο μυαλό: 1. Οι πολεοδομικοί κανόνες αλλάζουν, παλιά επιτρέπονταν άλλα όρια-αποστάσεις και τώρα έχουν μικρύνει. 2. Οι γείτονες έχουν κάνει αυθαίρετες κατασκευές χωρίς τη γνώμη του μηχανικού τους. Προσοχή γιατί το 2 δε σας νομιμοποιεί σε περίπτωση που πράξετε το ίδιο. Κάθε περίπτωση εξετάζεται μεμονωμένα ιδίως αν υπάρξει καταγγελία. (παράδειγμα που γνωρίζω από πρώτο χέρι εκτός σχεδίου οικισμός με 50+ σπίτια τακτοποιημένα κι ένας τρέχει με καταγγελία που του έγινε. Το επιχείρημα «μα και οι άλλοι το ίδιο έκαναν» δεν έγινε φυσικά αποδεκτό!)
 6. Καλημέρα, συγγενής αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με πρόστιμο σε αυθαίρετο εντός δασικού οικισμού. Έχει τακτοποιηθεί πολεοδομικά με τον 4178 αλλά έχει έρθει και πρόστιμο από το δασαρχείο κατόπιν καταγγελίας (προγενέστερης της τακτοποίησης). Αρχικά θα ήθελα να καταλάβω αν όντως είναι δασικό και γιατί επετράπη η τακτοποίηση με τον 4178 αφού υπήρχε εκκρεμότητα; Στους χάρτες του Ypeka έχει πράσινο συνεχόμενο περίγραμμα ( Δάση και Δασικές εκτάσεις στις Α/Φ πρόσφατης λήψης και στις αυτοψίες) αλλά δεν έχει ετικέτα ΔΑ**** όπως έχουν γειτονικές περιοχές. Στους κυρωμένους χάρτες του κτηματολογίου δεν έχει ακόμα χρώμα. (περιοχή ανατολική αττική) Τι επιλογές υπάρχουν; Αναμονή για τελική κύρωση χαρτών, οικειοθελής κατεδάφιση για απαλλαγή από πρόστιμο; Ένταξη σε 25-ετή προστασία δασικών με ανάλογο πρόστιμο (ψηφίστηκε αυτό τελικά);
 7. Καλησπέρα, για επισκευή υπάρχουσας περίφραξης κοινής με όμορο αγροτεμάχιο χρειάζεται άδεια ΕΕΔΜΚ; Δε θέλω να φτιάξω νέα στο όριο μου αλλά να κλείσω κάποιες τρύπες στην υπάρχουσα που έχει κάνει ο γείτονας για να μπαίνει να κόβει φρούτα και να βόσκει τα ζωντανά του στο οικόπεδο μας όταν λείπουμε.
 8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Άρα το 2 και το 3 απορρίπτονται, παίζει το 1 είτε μόνος μου είτε σε συνεργασία με την Κ2. Υπάρχει κι ένα ακόμα ενδεχόμενο 4 αλλά εκεί θα επωμισθώ μεγάλο κόστος λόγω της μεγαλύτερης εξωτερικής εγκατάστασης κατανάλωσης που πρέπει να γίνει (4a = 15m).
 9. Σκαρίφημα με window paint. Το δικό μου είναι η κάθετη Κ1. Στην πρόσοψη μου δεν έχω τίποτα. Η μπλε γραμμή είναι οι υφιστάμενοι αγωγοί κοινής ωφέλειας που έγιναν προ 20 ετών και πριν χτιστεί η κ2. Το όμορο δεν είναι ξένο, έχω 25% και ίσως εξασφαλίσω συναίνεση από ακόμα ένα 25%. Σκεφτόμουν μια από τις 3 πιθανές πράσινες οδεύσεις. Από το όμορο Από τον ακάλυπτο της κ2 Όπως είναι τα υφιστάμενα, λίγο δύσκολο βέβαια γιατί πλέον υπάρχει κτίσμα Η διπλανή κάθετη δεν έχει σύνδεση ακόμα. Κ1 και Κ2 τα έχτισε ο παππούς αλλά πλέον στο Κ2 έχουν έρθει ξένοι ιδιοκτήτες γιατί τα εγγόνια πούλησαν.
 10. Καλημέρα, είναι το πιο σχετικό θέμα που βρήκα οπότε ρωτάω εδώ.. Υπάρχει τελικά δουλεία σύνδεσης με δίκτυο φυσικού αερίου; Στο δρόμο που έχει πρόσωπο η κάθετη μου δεν υπάρχει αγωγός ΦΑ. Μπορώ να συνδεθώ είτε μέσω της διπλανής κάθετης είτε μέσω αδόμητου όμορου οικοπέδου στο οποίο έχω 25% συνιδιοκτησία εξ αδιαίρετου. Μπορώ να επικαλεστώ δουλεία ΦΑ ή πρέπει να περιμένω να αποκτήσει και η δική μου πρόσοψη δίκτυο? Σημείωση: φως, νερό, τηλέφωνο περνάνε ήδη εδώ και 20 χρόνια χωρίς πρόβλημα από την διπλανή κάθετη η οποία είναι δομημένη.
 11. Καλημέρα, Πήγα το πρωί σ’ ένα γραφείο κτηματογράφησης για να ρωτήσω και μου είπαν τα ίδια. Τα όρια που φαίνονται στο σάιτ είναι υπολογισμένα στο περίπου, τα τελικά θα προκύψουν μετά την επεξεργασία των δηλώσεων. Δεν πρέπει να δηλώσω ολόκληρο το οικόπεδο αλλά να σχεδιάσω το πολύγωνο όπως περιγράφεται στο τοπογραφικό και να δηλώσω τα μέτρα του συμβολαίου. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
 12. Δεν είναι γήπεδο, αναφέρεται ως αγροτεμάχιο του οποίου ένα μέρος βρίσκεται εντός σχεδίου και το υπόλοιπο εντός ζώνης σχεδίου. Είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο μέχρι να ανοιχτεί δρόμος καθ’ όλο το πλάτος του. Αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο του 80. Ο τίτλος του 80 έχει πατήσει στο εν λόγω τοπογραφικό. Λες ότι πρέπει να πάω πιο πίσω και να εξετάσω προηγούμενους τίτλους. Επειδή είχα σκοπό να κάνω την αίτηση online για να γλιτώσω το ταξίδι κι επειδή πλησιάζει η προθεσμία να ρωτήσω κάτι πιο συγκεκριμένο. Το οικόπεδο που φαίνεται στη σελίδα του κτηματολογίου πως έχει προσδιοριστεί; Μπορώ αντί να κάνω επιλογή ολόκληρου του οικοπέδου να σχεδιάσω ένα μικρότερο πολύγωνο σύμφωνα με το τοπογραφικό; Τι θα γίνει με το υπόλοιπο, ποιος θα το πάρει; Αν δηλώσω στη φόρμα 1000τμ αλλά επιλέξω όλο το οικόπεδο 1500τμ θα έχω πρόβλημα με την δήλωση;
 13. Καλησπέρα, Έχω ίδια περίπτωση διαφοράς εμβαδού με 50% απόκλιση περίπου. Στο συμβόλαιο είναι 1000τμ ενώ στον εντοπισμό βγαίνει 1500 τμ. Πρόκειται για αγορά του 1980 κι εν συνεχεία γονική παροχή. Και στα δυο συμβόλαια εμφανίζεται 1000τμ το ίδιο και στο από 1980 τοπογραφικό που συνοδεύει το πρώτο συμβόλαιο. Πως μπορεί να δικαιολογείται τέτοια απόκλιση; Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ
 14. Πάντως 90 ευρώ για τον φετινό χειμώνα για φουλ θέρμανση δεν είναι πολλά. Όποια λύση και να διαλέξετε να υπολογίσετε μηνιάιο κόστος αλλά και αρχικό κόστος για να δείτε σε πόσο καιρό θα κάνετε απόσβεση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.