Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση συστήματος ήχου και αναγγελίας


automation

Recommended Posts

Γειά σας!

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ασχοληθεί κάποιος με εγκατάσταση ήχου ή καποιου συστήματος ήχου και αναγγελίας σε κάποιο χώρο π.χ. μιας ετερείας.

Δηλαδή να υπάρχει μουσική στο χώρο εργασίας και σε περίπτωση καποιας ανναγελίας να διακόπτεται αυτόματα η μουσική και να έχουμε την αναγγελία ή σε περίπτωση φωτιάς ή εκκένωσης του κτιρίου να γίνετα αυτό από το εν λόγω σύστημα.

Πιστεύω ότι είναι κάτι ανάλογο με τα αεροδρόμια....

Θα ήθελα μια τεχνική περιγραφή και τα εξαρτήματα που θα χρειαστώ.

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Για την τεχνική περιγραφή δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω.

Από την χρήση όμως ενός τέτοιου συστήματος στην δουλειά μου μπορώ να σου μεταφέρω την εμπειρία μου. Παρότι μία εγκατάσταση ήχου και αναγγελίας φαίνεται σαν μία ωραία ιδέα, στην πράξη καταλήγει σε παράπονα, λόγω διαφωνίας σχετικά με την μουσική που αναμεταδίδεται (για την οποία θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει άδεια από μία εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων), σχετικά με την ένταση του ήχου, σχετικά με το ότι "σας είπα ότι ήμουν στο διπλανό γραφείο και δεν χρειάζονταν να βγάλετε αναγγελία".

Το σημαντικό είναι ότι σε περιπτώσεις ανάγκης για εκκένωση του κτιρίου, θα πρέπει να περάσει, ούτως ή άλλως, άνθρωπος από ΚΑΘΕ ένα χώρο (τουαλλέτες, αρχεία, υπόγεια, ταράτσες, μπαλκόνια, καπνιστήρια, μηχανοστάσια, λεβητοστάσια κτλ) για να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει μείνει πίσω κάποιος (είτε λόγω ότι δεν έφτασε η αναγγελία στα αυτιά του, είτε επειδή έχει πρόβλημα ακοής, είτε επειδή δεν μπορεί να κινηθεί κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά συνήθως σε κτίρια χρησιμοποιούμε ηχεία για τοποθέτηση σε ψευδοροφή των οποίων οι καλωδιώσεις καταλήγουν σε μια κεντρική κονσόλα που μπορεί να βρίσκεται στο χώρο της reception ή του BMS ή στο χώρο της ασφάλειας, εξαρτάται κάθε φορά πως λειτουργεί το κτίριο.

 

Οι καλωδιώσεις γίνονται συνήθως με διατομές 1mm2 ή 1.5 mm2 και χρησιμοποιείται το κλασσικό μαυροκόκκινο καλώδιο ή πολύκλωνο ΝΥΜ.

 

Τώρα θα πρέπει κανείς να δει πόσα ηχεία έχει, τι ισχύ, ώστε να διαλέξει το κατάλληλο σύστημα (ενισχυτή) όπως επίσης και τι ακριβώς θέλει να κάνει. π.χ. σε προχωρημένες περιπτώσεις μπορεί το σύστημα αυτόματα σε μια πυρκαγιά που θα την αντιληφθούν οι πυρανιχνευτές να αναγγέλλει αυτόματα κάποιο ηχογραφημένο μήνυμα κοκ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ που ασχοληθήκατε και πήρα κάποια απάντηση για το τι θα αντιμετωπίσω..... Στο ψάξιμο που έκανα βρήκα κάποια πράγματα αλλά θέλω και άλλα. Αν γνωρίζετε κάτι άλλο παρακαλώ για τη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Μιλάμε για σταθμό αναγγελιών ή για προ-ηχογραφημένα μυνήματα; Ή και τα δύο. Αλλάζει λίγο ο εξοπλισμός που θα χρειαστείς....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.