Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση Λυομένου αντί συμβατικής κατασκευής εγκεκριμένης από οικ. άδεια


CivilKald

Recommended Posts

Συνάδελφοι, έχω περίπτωση όπου σε βιομηχανικό κτίριο εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια του 1978, υπάρχει στο φάκελο εγκεκριμένη κάτοψη για οικίσκο θυρωρού 4,00mx4.80m (με συμβατική κατασκευή) στον ακάλυπτο του γηπέδου.

 

Ωστόσο, από τις αεροφωτογραφίες μέχρι και 05/2014 φαίνεται μόνο η βάση σκυροδέματος με μεγαλύτερες διαστάσεις (12.00mx4.00m) και σε ελαφρώς διαφορετική θέση (πλην μέρος αυτής εντός πλαγίων αποστάσεων).

 

Μετά τις 05/2014 έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένος οικίσκος (με πιστοποιητικά) διαστάσεων 3.20mx10.20m.

 

Για την εγκατάσταση του προκατ οικίσκου θεωρώ χρειαζόταν άδεια δόμησης. Επιπλέον, δε δύναται να ρυθμιστεί με Ν.4178/13 εφόσον έγινε μετά το 2011.

Η ύπαρξη των εγκεκριμένων σχεδίων του οικίσκου θυρωρού (Τοπογραφικό, Κάτοψη θυρωρείου) από την οικ. άδεια του 1978 μπορεί να αξιοποιηθεί κάπως, εφόσον απέδιδαν δικαίωμα δόμησης του οικίσκου στον ιδιοκτήτη?

Θα πρέπει να τον απομακρύνει προκειμένου να εκδόσω βεβαίωση ή μπορώ να τον συμπεριλάβω κάπως στη Δήλωση του Ν.4178/13 (που γίνεται για τις υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές προ 2011)?
 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Απομάκρυνση με γερανό για να κάνεις αυτοψία (με τις ανάλογες φωτογραφίες για το αρχείο). Προφανώς μετά την έκδοση βεβαίωσης θα το ξαναφέρουν μέσα, μόνο που τότε θα είναι δική τους η ευθύνη.

Mια ακόμη σκέψη είναι να αναζητήσεις αεροφωτογραφία μήπως και τον τοποθέτησαν προ 28-7-2011 (μάλλον απίθανο κρίνοντας από την περιγραφή σου).

Άλλη λύση η έκδοση άδειας δόμησης .

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Παύλο. Αυτές πιστεύω και εγώ ότι είναι οι επιλογές.

 

Η βάση σκυροδέματος υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια (βάσει α/φ πριν το 2004). Οταν θα έχω και τις α/φ για προ του 1983, ισως να δω κάποιο παλιότερο θυρωρείο.

Ωστόσο, το ζήτημα χωλαίνει στις φωτογραφίες μηχανικού (θα φαίνεται ο καινούριος οικίσκος, ή καθόλου οικίσκος...).

 

Η  άδεια δόμησης (άδεια νομιμοποίησης με καταβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης μετά από έκθεση αυτοψίας) θα έχει και αυτή θέμα διότι μέρος του οικίσκου είναι πλέον εντός πλαγίων αποστάσεων (10m - ΦΕΚ303Δ/87, ενώ παλιότερα 5m ΦΕΚ142Δ/62).

 

Το ποιό απλό βέβαια (για τον μηχανικό) είναι να απομακρυνθεί...

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα μπορούσε να πάει με άδεια νομιμοποίησης βάσει του άρθρου 23,  διότι η εγκατάσταση είναι μετά την 28/7/2011 κατά τις υποθέσεις που περιγράφεις. Αναφερόμενος σε άδεια δόμησης, εννοώ κατασκευή ή τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου σε νέα σύννομη  θέση.

Ο μηχανικός μπορεί να εκθέσει τις λύσεις και ο πελάτης να επιλέξει. Αν ο τελευταίος δεν συμφωνεί σαφώς και λύεται η επικείμενη συνεργασία.

 

υ.γ οι αποστάσεις βιοτεχνικού-βιομηχανικού κτιρίου σε εκτός σχεδίου περιοχή καθορίζονται στο άρθρο 4 του ΠΔ/24-5-85   (ΦΕΚ-270/Δ/31-5-85)  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, με τον κανόνα να είναι πράγματι τα 10 μ. υποχρεωτική απόσταση από τα όρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.