Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητείται "πάγωμα" πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία έως το τέλος του 2015 - οι προϋποθέσεις


Engineer

Recommended Posts

To "πάγωμα" των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία έως το τέλος του 2015, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προβλέπεται σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος στο "νομοσχέδιο Σταθάκη", το οποίο είναι έτοιμο και ήδη έχει αποσταλεί στους Θεσμούς.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όπως αναφέρεται, οι προϋποθέσεις είναι οι ακόλουθες:

 

-Η αντικειμενική αξία να μην ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.

-Το οικογενειακό εισόδημα να μην είναι άνω των 35.000 ευρώ

-Το σύνολο κινητής και ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνάει τις 270.000 ευρώ (συνυπολογίζονται και οι καταθέσεις που δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ)

-Οι δανειολήπτες θα πρέπει να πληρώνουν μια μικρή δόση κάθε μήνα στην τράπεζα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα

-Για εισόδημα 5.000 ευρώ/χρόνο η μηνιαία δόση καθορίζεται στα 8 ευρώ, για εισόδημα 10.000 ευρώ στα 50 ευρώ το μήνα, ενώ για εισόδημα 15.000 ευρώ/χρόνο η μηνιαία δόση που θα πρέπει να καταβληθεί είναι 133 ευρώ/μήνα. Αντίστοιχα για εισόδημα 20.000 ευρώ/χρόνο η μηνιαία δόση θα πρέπει να είναι 258 ευρώ, για ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ 435 ευρώ/μήνα ενώ για όσους έχουν εισόδημα 30.000 ευρώ η μηνιαία δόση καθορίζεται στα 633 ευρώ.

 

Αφορμή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί το δεύτερο πακέτο μέτρων, που κατατέθηκε σήμερα τα ξημερώματα, προς ψήφιση, στη Βουλή με τα οποία προβλέπονται μεταξύ άλλων αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Σύμφωνα με την συνοδευτική επιστολή που υπογράφει ο γ.γ της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 22 Ιουλίου.

 

Στην εισηγητική έκθεση γίνεται ειδική αναφορά στις αλλαγές που έρχονται στο καθεστώς των πλειστηριασμών καθώς αναφέρεται ότι: "Η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν την ισχύ του νέου κώδικα το σύνολο των ρυθμίσεων για τα καθυστερούμενα δάνεια, μεταξύ των οποίων και τις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας από πλειστηριασμούς για οφειλές προς τις Τράπεζες. Εν τω μεταξύ μέχρι να έρθουν οι διατάξεις αυτές προς ψήφιση, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα παράσχει de facto προστασία στους πολίτες οι οποίοι θα υπάγονται στις διατάξεις αυτές".

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=16115

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.