Μετάβαση στο περιεχόμενο

solid elements


 
Ksotiko_7

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω κάνει την προσομοίωση μιας κατασκευής από πετρά με Solid elements στο λογισμικό sap2000. Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει για το ποια stresses θα χρησιμοποιήσω για να βρω την αξονική δύναμη την ροπή εντός και εκτός επιπέδου άλλα και την τέμνουσα που αναπτύσσονται στους πεσσούς?

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό το αρχείο , είναι ένα excel που είχα κατεβάσει παλιά από αυτό το forum και μάλλον δείχνει τους δύο συνδιασμούς που ψάχνεις. 

isogeiou.xls

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φραγκίσκο, μήπως μπορείς να μας πεις που ακριβώς στο excel σου εμφανίζεται η πληροφορία που βοηθάει ένα χρήστη του SAP2000 να καταλάβει πως από τις τάσεις των solid elements θα βρει τις αντίστοιχες δυνάμεις για να κάνει τους ελέγχους? Που κολλάνε οι συνδυασμοί φόρτισης?

 

Ksotiko_7 για να πας από τις τάσεις στις δυνάμεις πρέπει να κάνεις ολοκλήρωση τάσεων. Το SAP2000 για SHELL και PLATE elements έχει την εντολή section cut όπου μπορεί να υπολογίσει την συνισταμένη δύναμη (Μ,Q,N) στην τομή που έχει προσδιορίσει ο χρήστης. Για 3D Solid Elements αν δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί η αντίστοιχη εντολή τότε είναι δύσκολο έως και αδύνατο να το κάνεις με κάποιο δικό σου εργαλείο.

 

Οι τάσεις εμφανίζονται σίγουρα και στο τοπικό σύστημα συντεταγμένων των στοιχείων. Μπορείς να δεις ποια είναι τα τοπικά συστήματα των στοιχείων σου από τα display options. Ποια τάση αντιστοιχεί σε ποια δύναμη είναι μάλλον ερώτηση φοιτητή και επειδή υποθέτω ότι κάνεις κάποια διπλωματική θα σε παρότρυνα να το συζητήσεις με τον επιβλέποντα καθηγητή σου.

 

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

δεν κατάλαβα τι εννούσε stresses , νόμιζα ότι έψαχνε τους συνδιασμούς , δεν εχω ιδέα από SAP. Δεν του απαντούσε κάποιος για μέρες και είπα μήπως μία στις 100 είναι αυτό που ψάχνει. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.