Μετάβαση στο περιεχόμενο

SemiRigid

Members
  • Περιεχόμενα

    118
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SemiRigid

  1. Τρελοβοσκέ, Που να πιάσεις την υπερωθητική. Θα τραβάς τα μαλλιά σου....
  2. Όπως βλέπετε και στις νεες FAQ του vivawallet συστήνεται η δημιουργία επαγγαλμετικού λογιαριασμού. Επομένως είναι στην ευχέρεια του καθενός να κρίνει αν είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσει επαγγελματικό λογαριασμό ή όχι. https://www.freepos.gr/static/freepos/files/freepos-legal-memo.131acbed89d3.pdf
  3. Γιάννη, ο μονος λόγος που ρώτησα είναι γιατί κάπως έτσι την πατήσαμε όλοι με την απόφαση του ΕΤΑΑ πριν από κάποιο καιρό για την παραταση εως 30/3/17 η οποία απαιτούσε και έγκριση από το υπουργείο. Επαναλαμβάνω οτι δεν ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα . Σε κάθε περίπτωση τα νεα είναι καλά για το συνολο του κλάδου. Ας μη μας διχάσουν λογικές του "εγω ειμαι μ@...ς που έτρεξα να βρω τα χρηματα στην ωρα τους κλπ"
  4. Συνάδελφοι, ειναι οριστικό και επίσημο? Περιμένουμε και κάποια απόφαση/εγκριση από υπουργείο για να είμαστε σίγουροι οτι ισχύει η παράταση?
  5. Συνάδελφε σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91%CE%A7%CE%9B465%CE%A7%CE%A0%CE%99-%CE%96%CE%9E%CE%96?inline=true Μια ερώτηση ίσως χαζή αλλά δεν ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα (κακώς). Ισχύει και επίσημα η παράταση ή περιμένουμε και έγκριση από υπουργούς κλπ??
  6. Μήπως θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να ανεβάσει τα σχέδια που βγάζει το Scada ανεπεξέργαστα (χωρίς επέμβαση χρήστη)?
  7. Συνάδελφε, κα ταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο δεν θέλεις να αναφέρεις το όνομα. Ωστόσο, θα σε παρότρυνα να αναφέρεις τους προβληματισμούς σου σχετικά με τα παράπονα σου στα μεταλλικά, τεύχος σε σε σχετικό topic του λογισμικού. Θα προστατέψεις πολλούς συναδέλφους ή θα τους βοηθήσεις να έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη. Αν αναφέρεσαι σε ένα σχετικό νέο Module γνωστού λογισμικού να σου πω ότι δεν είσαι ο μόνος που θα έχει παράπονα όπως α) δεν αναφέρονται οι αναλυτικοί έλεγχοι στο τεύχος β) τα μήκη λύγισμού όταν αλλάζουν αφού έχει εκτελεστεί ανάλυση τότε διαβάζονται λανθασμένα γ) Δύστροπο τεύχος δύσκολο προς επεξεργασία Σχέδια, όπως όψεις, τομές κλπ δεν κάνουν πολλά λογισμικά τα οποία απευθύνονται κυρίως σε κτιριακού τύπου κατασκευές. Δεν συνεχίζω άλλο όμως στο τεχνικό ζήτημα μιας και είναι άλλος ο τίτλος του θέματος. Σχετικά με την μεταβίβαση άδειας έχω να πω τα εξής: 1) Υπάρχουν εταιρίες που σε αφήνουν να μεταβιβάσεις τις άδειες των λογισμικών όπως η CCS. Ελπίζω να μην αποτελεί την εξαίρεση και να είναι και άλλες οι εταιρίες που εφαρμόζουν παρόμοια πολιτική 2) Στο τελευταίο ΕΣΠΑ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο έλεγχος απαιτούσε βεβαίωση στην οποία θα αναφέρονταν ότι η άδεια του λογισμικού δεν παρακρατείται από την εταιρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα λογισμικά μπορούν να μεταβιβαστούν αργότερα από τον ιδιοκτήτη της άδειας? Εκτός και αν η πολιτική τους αλλάζει για άδειες που χορηγούνται από το ΕΣΠΑ.
  8. Συνάδελφε, αν δεν σε πειράζει, ενημέρωσε μας σε ποιο λογισμικό αναφέρεσε.
  9. Συνάδελφε, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το ETABS προσφέρει σε επίπεδο ανάλυσης πράγματα που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ελληνικά πακέτα λογισμικού. Αναμένουμε την παρουσίαση του νέου module για τα σύμμικτα και περιμένουμε να απαντηθούν ερωτήματα όπως: 1) Αν εφαρμόζονται οι αντισεισμικές διατάξεις του ΕΚ8 για κατηγορία πλαστιμότητας μέση ή υψηλή 2) Αν εφαρμόζεται μερική διατμητική σύνδεση στα σύμμικτα δοκάρια 3) Αν ελέγχεται η διατμητική σύνδεση της διεπιφάνειας χαλυβα σκυροδέματος στα σύμμικτα υποστυλώματα. Αν τα παραπάνω είναι θετικά τότε έχει γίνει ένα καλό βήμα για την διαστασιολόγηση των συμμικτων στοιχείων. Αν όχι, πολύ φοβάμαι ότι οι χρήστες θα μείνουν τοσο ευχαριστημένοι όσο και απο το αντίστοιχο λογισμικό για σύμμικτες κατασκευές "Expert Composite" Το ΡΑΦ έχει αφήσει μια θετική εικόνα λόγω του οτι φαίνεται να προχωρά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και έχει εξαιρετικά προσιτή τιμή. Ωστόσο, δεν ειναι το μονο λογισμικό που διαθέτει παρα πολλά module διαστασιολόγησης. Αντίστοιχα module (και ακόμα περισσότερα) διαθέτει και το SCADA αλλά ο χρόνος έδειξε ότι δεν είναι αυτό η συνταγή της επιτυχίας. Σε κάθε περίπτωση συγχαίρω την προσπάθεια του ΤΟΛ και ευελπιστούμε να εστιάσουν αυτή την φορά στα προβλήματα που τους έχουμε αναφέρει (στην υποστήριξη) εδω και καιρό και που είναι πάρα πολύ κρίσιμα για να γίνουν τα module λειτουργικά και αποτελεσματικά.
  10. Συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ!!! Με γλίτωσες από ένα ανήσυχο ύπνο .
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω πληρώσει τις εισφορές του Β'εξαμήνου 2015 στις 7/1/2016 λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να τις περάσω σαν έξοδα (ασφαλιστικά) για το φορολογικό έτος 2015?
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχει κανείς κάποιο νεότερο για την έκδοση του ΡΑΦ με τα σύμμικτα? Είχε ανακοινωθεί ότι θα βγει η έκδοση μέσα στο Μάρτιο αλλά δεν βλέπω κάποια επίσημη έκδοση διαθέσιμη στην ιστοσελίδα τους. Μήπως κυκλοφορεί κάποια beta έκδοση μόνο για αυτούς που την είχαν προ-πληρώσει μέσα στο 2015?
  13. Terry, Πρόλαβες να λειτουργήσεις το ΡΑΦ? Τι εντυπώσεις έχεις μέχρι τώρα σε σχέση με το Fespa?
  14. Terry, Πως και αποφάσισες να πάρεις το ΡΑΦ? Σκέφτεσαι να αποσύρεις το Fespa σιγά σιγά?
  15. Terry, Σου είναι εύκολο να μας δώσεις ένα print screen από το Scia για να καταλάβουμε που ακριβώς βρίσκεται αυτή η επιλογή? Caan, έχεις δίκιο για το ΡΑΦ! Σελ 124 περιγράφει αυτό που ζητάει ο AlexisPap. http://www.tol.com.gr/docs/RAF/RAF_Documentation_v4xx.pdf Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αναλωνόμαστε τόσο πολύ στα θέματα σχεδιασμού που τα θέματα ανάλυσης τα έχουμε αφήσει στο πίσω μέρος του μυαλού μας κρυμμένα στις παραδοχές των λογισμικών .
  16. AlexisPap, Δυστυχώς δεν κατέχω το πλήρες θεωρητικό υπόβαθρο της επιλογής για να βοηθήσω περισσότερο. Σου επισυνάπτω ένα caption από το λογισμικό advance design όπως μου το είχε στείλει ο Γάλλο συνάδελφος όπου φαίνεται η επιλογή. Δυστυχώς (πάλι) δεν φαίνεται όλο το πλαίσιο διαλόγου για να καταλάβεις που είναι κρυμμένο. Ωστόσο, νομίζω ότι πράγματι δεν είναι αυτό που ζητάς στο αρχικό σου ερώτημα.
  17. AlexisPap, Όσο κάνεις modal analysis και SRSS δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα σου. Μην ξεχνάς ότι με το που κάνεις SRSS και CQC χάνεις την "φυσική" έννοια το προβλήματος. Σε παρόμοιο, παλαιότερο προβληματισμό βρήκα λύση μόνο στην ισοδύναμη στατική (για κτιριακά πάντα). Τέλος, σχετικά με το θέμα των προσημασμένων τιμών MQN σε ιδιομορφική ανάλυση μόνο το Advance design της Graitec έχω δει να το κάνει αφού έχει την επιλογή "signs according to modal shape" αλλά γενικά δεν προτείνεται και οι κανονισμοί (π.χ. story shears κλπ) δεν δουλεύουν πάντα σε αυτό το πνεύμα.
  18. Θεμελίωση? Έλεγχος φαινομένων 2ης τάξης? Τυχηματικές εκκεντρότητες? Διάφραγμα πως προσομοιώνεις στο RSTAB? Αν θυμάμαι καλά, τελευταία φορά που το είχα λειτουργήσει δεν είχε επιλογή για master slave κόμβους κλπ. Αν θες, πες μας λίγα λόγια για το τι κάνει το λογισμικό τόσο αυτοματοποιημένα.
  19. Φραγκίσκο, μήπως μπορείς να μας πεις που ακριβώς στο excel σου εμφανίζεται η πληροφορία που βοηθάει ένα χρήστη του SAP2000 να καταλάβει πως από τις τάσεις των solid elements θα βρει τις αντίστοιχες δυνάμεις για να κάνει τους ελέγχους? Που κολλάνε οι συνδυασμοί φόρτισης? Ksotiko_7 για να πας από τις τάσεις στις δυνάμεις πρέπει να κάνεις ολοκλήρωση τάσεων. Το SAP2000 για SHELL και PLATE elements έχει την εντολή section cut όπου μπορεί να υπολογίσει την συνισταμένη δύναμη (Μ,Q,N) στην τομή που έχει προσδιορίσει ο χρήστης. Για 3D Solid Elements αν δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί η αντίστοιχη εντολή τότε είναι δύσκολο έως και αδύνατο να το κάνεις με κάποιο δικό σου εργαλείο. Οι τάσεις εμφανίζονται σίγουρα και στο τοπικό σύστημα συντεταγμένων των στοιχείων. Μπορείς να δεις ποια είναι τα τοπικά συστήματα των στοιχείων σου από τα display options. Ποια τάση αντιστοιχεί σε ποια δύναμη είναι μάλλον ερώτηση φοιτητή και επειδή υποθέτω ότι κάνεις κάποια διπλωματική θα σε παρότρυνα να το συζητήσεις με τον επιβλέποντα καθηγητή σου. Καλή επιτυχία!
  20. Συνάδελφε πως είσαι σίγουρος ότι αυτός είναι ο λόγος που σε πετάει το σύστημα? Σου εμφάνισε σχετικό μήνυμα?
  21. Καλοκαίρι 2010 υπηρετούσα ήδη στο 747 ΕΤΜΧ στο Λουτράκι (ήταν στην Λάρισα παλαιότερα). Τώρα θυμήθηκαν τα εγκαίνια?
  22. Είναι πολύ δυνατό. Το έχει πάρει ένας φίλος (αεροναυπηγός), Μια φορά έκατσε η κοπέλα του να σερφάρει στο ιντερνετ και ήρθε σε τουλάχιστον 3 οργασμούς. Ακόμα μούσκεμα είναι η καρέκλα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.