Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος για ΥΔΕ εργοταξίου


asxetos222

Recommended Posts

καλησπέρα σας

 

μου ζήτησαν να κάνω μια υδε για ένα αντλιοστάσιο ύδρευσης και ένα άρδευσης και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακάνει...

 

είμαι διπλ. ηλεκτρολόγος μηχανικός και θέλω να ρωτήσω πόσο δύσκολο είναι και τι τιμή να χρεώσω (φυσικά θα έχω τη βοήθεια από κάποιο ηλεκτρολόγο τεχνίτη έμπειρο)

 

Ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε, για όλα υπάρχει μία αρχή απλώς επειδή τίθενται ζητήματα ασφαλείας για τη ζωή ανθρώπων και επίσης επειδή με την υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράψεις αναλαμβάνεις την ευθύνη (ουσιαστικά αλλά και ποινικά), θα πρέπει να σιγουρευτείς πριν το αναλάβεις ότι θα το κάνεις σωστά. 

Δεν έχω τη διάθεση βέβαια να σε αποθαρρύνω ούτε να σε τρομοκρατήσω. Η απάντηση στο ερώτημα "πόσο δύσκολο είναι" θα μπορούσε να είναι απο "πανεύκολο" έως "ακατόρθωτο" ανάλογα με την εμπειρία του καθένα που θα ρωτήσεις.

 

Προσωπικά δε φοβάμαι να ασχοληθώ με τίποτα, πρώτα όμως το μελετάω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλείσαι να ΕΛΕΓΞΕΙΣ και να επιθεωρήσεις οπτικά μία ηλεκτρική εγκατάσταση, να κάνεις ΔΟΚΙΜΕΣ και ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ και να κρίνεις τα αποτελέσματα και όλα αυτά όχι με "βάση το γούστο σου ή τη γνώμη του τεχνίτη" (για να χαριτολογήσω), αλλά με βάση τα πρότυπα και τους κανονισμούς που ισχύουν για την κάθε εγκατάσταση.

 

Από τι στιγμή που θα υπογράψεις εσύ κανένας δε θα ασχοληθεί να σε βοηθήσει πραγματικά, περισσότερο θα κοιτάξει να παραλείψει πράγματα για να τελειώσετε πιο γρήγορα, άσε που δεν ξέρεις τι επίπεδο γνώσεων έχει πραγματικά.

Στη θέση σου όταν ήμουν, είχα εννοείται τις απαραίτητες γνώσεις στο μονογραμμικό σχέδιο, αλλά για να κάνω τις μετρήσεις με το ειδικό πολυόργανο και να επιθεωρήσω την εγκατάσταση είχα διαβάσει πολλές φορές τον ELOT HD 384.

Τα πιο πρακτικά ίσως να τα ξέρει και ο τεχνίτης (πχ συνέχεια γειώσεων, μέτρηση αντίστασης γείωσης, αντίστασης μόνωσης, μέτρα ασφαλείας, στεγανότητα, ρελέ ΔΔΕ, προστασία αγωγών με κατάλληλη ασφάλεια, τρόπος όδευσης αγωγών κλπ)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ για την ειλικρινη σου απαντηση και τις συμβουλες σου

 

οπως ειδα την εγκατασταση ηταν σχετικα απλη οποτε λογω του οτι δουλευω σε εργοταξιο εχω μια εμπειρια και απο το πολυοργανο μετρησεων και απο τα δικαιολογητικα

 

οσο για την τιμη χρεωσης εχω ακουσει διαφορες τιμες απο 100-170 ευρω   

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι θα ειναι αρκετά ευκολότερο να το κάνεις απο ενα απλό σπίτι. Αν φυσικα μιλαμε για 1-2 αντλίες και όχι κάποια τεράστια εγκατάσταση.

 

Περα των μετρήσεων θέλει να δεις τι θα κάνεις με τους ΔΔΕ που (φαντάζομαι) δεν θα υπάρχουν.

 

Περιέγραψε λίγο για τι μεγέθη έχεις να κάνεις..

 

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως δε μπορεσα να δω λεπτομερειες απο φωτογραφια είδα ηλεκτρολογικό πίνακα και 4 αντλιες 

 

για τους ΔΔΕ τι μπορώ να κάνω αν δεν έχει?

επιμένω να τοποθετηθούν για να κάνω την ΥΔΕ ή το αποτυπώνω απλά και το γράφω στις παρατηρήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και από εμένα, θέλει προσοχή όσο αφορά τον ΔΔΕ, θα πρέπει να τοποθετηθεί υποχρεωτικά ( μην ακούσεις ενδεχόμενός τον εγκαταστάτη με τις συνήθεις δικαιολογίες ότι ο ΔΔΕ θα πέφτει και τέτοια και βέβαια μην δεκτής διακόπτη παράκαμψής (δεν επιτρέπεται)). Δώσε την απαραίτητη προσοχή στη γείωση και στις ισοδυναμικές διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.