Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποεκσκαφή - Σκάψιμο υπογείου


Recommended Posts

Γεια σας!!

 

   Χαίρομαι πάρα πολύ που έγινα μέλος σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον φόρουμ! καταρχήν δεν είμαι μηχανικός ούτε αρχιτέκτονας και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις οικοδομές οπότε θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο σαφής γίνεται εφόσον δεν γνωρίζω την ορολογία.

 

Κατοικώ σε ένα σπίτι περίπου 40 ετών αλλά καλή κατασκευή (ο ιδιοκτήτης ήταν οικοδόμος) στο πίσω μέρος του σπιτιού υπάρχουν δύο υπόγεια το ενα που με ενδιαφέρει προς το παρόν έχει μήκος 6 μέτρα και πλάτος 1,70μ και στενεύει ελαφρώς προς το βάθος, τώρα που είναι το πρόβλημα? μόνο το μισό είναι σκαμμένο με ένα βάθος 2μ ενώ το αλλο μισό (3,10 μήκος περίπου) μόνο 1μ οπότε όταν θέλω να κινηθώ σε αυτό το μισό μόνο γονατιστός και αποθηκευτικός χώρος σχεδόν ανύπαρκτος αποφάσισα λοιπόν να το ανοίξω όλο, έσκαψα λιγο δοκιμαστικά και μετά από ένα τσιμεντάκι 10cm βρήκα (ευτυχώς χώμα), αυτό που με προβληματίζει είναι αν συνεχίσω θα έχω πρόβλημα με την σταθερότητα των τοίχων ή του κτιρίου? και τι θα πρέπει να προσέξω, θα χρειαστούν ενισχύσεις στους τοίχους? πρέπει να σκάψω με ενα συγκεκριμένο τρόπο π.χ μόνο στο κέντρο και τέλος στις άκρες? σε περίπτωση ενίσχυσης εκτος το τοιχάκι που θα σηκωθεί για να καλύψει το κατω μισό του τοίχου που θα είναι το χώμα μπορώ να βάλω κοιλοδοκους σαν κολώνες για καλύτερη στήριξη? οι ερωτήσεις στο τέλος ειναι απο διάφορες λύσεις που έχω ακούσει από διάφορους, αν και θα φωνάξω την μηχανικό μου να μου πει τι πρέπει να κάνω μόλις γυρίσει από διακοπές θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την συμβουλή σας για να είμαι και εγώ πιο προετοιμασμένος καθώς συχαίνομαι τις προχειρότητες. 

   

τώρα παραθέτω κάποιες λεπτομέρειες που δεν ξέρω αν χρισημέυουν αλλά εγώ θα τις πω- διπλά από αυτό το υπόγειο βρίσκεται άλλο υπόγειο 16τ.μ περίπου κάτω από άλλο δωμάτιο που και αυτό είναι είναι 1 μ ύψος αλλα θα ασχοληθώ στο μέλλον, στο υπόγειο που με ενδιαφέρει από ότι βλέπω υπάρχει μια κολόνα και ενα τσιμεντένιο δοκάρι σε ίση απόσταση μεταξ'υ τους.

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην σας κούρασα και να 'ήμουν σαφής.

Link to comment
Share on other sites

 ....και να 'ήμουν σαφής.

Το πιο σαφές απ όλα είναι ένα.

Σταμάτα να σκάβεις άλλο στη θεμελίωση του κτιρίου σου να μη το πάρεις αγκαλιά.

 

Κάλεσε Μηχανικό να το δει, να δει τι σχέδια έχεις της κατασκευής, να εκτιμήσει κατάσταση και να σε κατευθύνει.

Όλα μπορούν να γίνουν υπό όρους και προϋποθέσεις και συνήθως με σημαντικό κόστος για εργασίες αυτού του είδους.

 

Το βασικό μη ξεχάσεις. Σταμάτησε το σκάψιμο.

 

 

Το θέμα θα μεταφερθεί στη ενότητα για ιδιώτες.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν μέθοδοι προσωρινής υποστύλωσης και υποεκσκαφής ώστε να ταπεινωθεί η υφιστάμενη στάθμη ενός υπογείου. Όμως η εργασία αυτή πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο και κατόπιν μελέτης μηχανικού.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

εκτος απο μια μικρη τρυπα να δω τι εχει απο κατω αυτο το τσιμεντακι  σταματησα, περιμενω την μηχανικο μου. αν δεν με ξεχασει και ερθει μεχρι το τελοσ τησ εβδομαδας ελπιζω να ξερω τι πρεπει να κανω. αλλη μια ερωτηση σε τικοστος περιπου πρεπει να υπολογιζω σε τετοιες περιπτωσεις αν καποιος μπορει να υπολογισει? 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

 

η εργασία μπορεί να χαρακτηριστεί εν μέρη ως αφανής, ήτοι δεν γνωρίζουμε τι θα βρούμε, και κυρίως απαιτεί σχέδια εφαρμογής. Οπότε  δύσκολη η εκτίμηση στα τυφλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.