Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά: 11GW υψηλής απόδοσης στις στέγες της Νέας Υόρκης


Engineer

Recommended Posts

Οι στέγες της Νέας Υόρκης θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 11 Γιγαβάτ σύμφωνα με την εταιρεία Mapdwell, μια νεοφυή εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη που εντοπίζει «ηλιακές ευκαιρίες» χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο εργαλείο χαρτογράφησης που πρώτοι ανέπτυξαν επιστήμονες του MIT.

 

Το εργαλείο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεις και υπολογίζει το ηλιακό δυναμικό κάθε στέγης μαζί με μια λεπτομερή οικονομική ανάλυση κόστους/οφέλους και με τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις της κάθε ηλιακής εγκατάστασης.

 

Πριν από δύο χρόνια, η Mapdwell έκανε αίσθηση με τη χαρτογράφηση 17.000 στεγών ικανών να φιλοξενήσουν φωτοβολταϊκά στο Κέμπριτζ της Μασσαχουσσέτης. Έκτοτε επέκτεινε τις δραστηριότητές και σε άλλες πόλεις για να φτάσει στην παγκόσμια Μητρόπολη, τη Νέα Υόρκη.

 

Η πλατφόρμα χαρτογράφησης δημιουργεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο κάθε κοινότητας και λαμβάνει υπόψη το σχήμα και τον προσανατολισμό κάθε στέγης, την παρουσία σωμάτων που μπορούν να σκιάσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, όπως δέντρα ή γειτονικά κτήρια και ιστορικά δεδομένα για τις καιρικές συνθήκες, ώστε να υπολογίσει με ακρίβεια το ηλιακό δυναμικό.

 

Μια αντίστοιχη δουλειά κάνει το εργαλείο Project Sunroof της Google που είχαμε παρουσιάσει στο econews.gr.

 

H Mapdwell υποστηρίζει ότι στις στέγες της Νέας Υόρκης μπορούν να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά ισχύος 11 Γιγαβάτ που με παραγωγή 13 εκατ. Μεγαβατωρών ετησίως θα κάλυπταν τις ανάγκες 500.000 νοικοκυριών.

 

Η απομάκρυνση εκπομπών ρύπων από την ατμόσφαιρα από αυτά τα φωτοβολταϊκά αντιστοιχεί με τη φύτευση 185 εκατ. δέντρων.

 

—Πώς δουλεύει

 

Μόλις εισαχθεί μια διεύθυνση στο σύστημα, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν να σχεδιάσουν το φωτοβολταϊκό σύστημα που αρμόζει καλύτερα στις ανάγκες τους ή να διερευνήσουν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις με βάση το επενδυόμενο ποσό ή την εξοικονόμηση ενέργειας που θέλουν να επιτύχουν.

 

Η Mapdwell οπτικοποιεί άμεσα αυτές τις διαφορετικές επιλογές τόσο ως προς τη διαμόρφωση του φυσικού χώρου όσο και ως προς το αντιστάθμισμα εκπομπών άνθρακα, το συνολικό κόστος και το χρόνο απόσβεσης της επένδυσης.

 

Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την έκθεση στον υπολογιστή του ή να την προωθήσει σε έναν τοπικό εγκαταστάτη για περαιτέρω ενέργειες και πληροφορίες.

 

Πηγή: http://www.econews.g...a-yorki-124791/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.