Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακαίνιση ή Επισκευή πέτρινης παραδοσιακής οικείας


bromiaris

Recommended Posts

Καλησπέρα κύριοι

 

Το θέμα που με απασχολεί όπως προδίδει και ο τίτλος είναι η ανακαίνιση ή επισκευή πέτρινης παραδοσιακής οικείας.

Εδώ και 2 χρόνια πέρασε στην ιδιοκτησία μου πέτρινο σπίτι 80+ ετών,  40τμ όπου τα τελευταία 5-6 χρόνια είχε καταρρεύσει η ξύλινη σκεπή του.

 

Το κτίσμα έχει όπως είναι λογικό αρκετές φθορές και χρειάζεται ολική επισκευή.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο εξής. Οι δυο πολιτικοί μηχανικοί της περιοχής μου οι όποιοι είναι και αρκετά μακριά (50+ km) δηλώνουν ότι ναι μεν θέλω άδεια επισκευής την οποία μπορούν να μου εκδώσουν αλλά ταυτόχρονα  δηλώνουν περίπου αναρμόδιοι γιατί το θέμα πέτρα δεν το γνωρίζουν επαρκώς… λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πετράδες γνωρίζουν καλύτερα και θα με κατευθύνουν στο τη χρειάζομαι!

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι κάθε ένας από τους 4 τοίχους του σπιτιού θα έχει μια ρωγμή.. η γνώμη των μηχανικών είναι ότι βρε καλύτερα δεν τον γκρεμίζεις όλο τον τοίχο να των φτιάξεις ποιο γερό..?!!! δηλαδή να γκρεμίσω και τους 4 τοίχους.. άρα τότε δεν μιλάμε για ανακαίνιση ή επισκευή αλλά για γκρέμισμα και κτίσιμο μιας νέας οικίας!

Οι πετράδες από την μεριά τους λένε τα δικά τους. Όλα τα φτιάχνουν όλα τα μαχαιρώνουν!

Και μένει ο ιδιοκτήτης στο μέσον μην γνωρίζοντας τη να κάνει.

 

Εδώ θέλω να κάνω δυο ερωτήσεις που μου γεννήθηκαν μετά από αρκετή κουβέντα και με τους μεν και τους δε…

 

Ερώτηση πρώτη περί τσιμεντοενέσεων

 

Τσιμεντοένεση είναι το να γεμίσεις ένα κενό ανάμεσα σε πέτρες ρίχνοντας  εκεί μέσα «ρευστό» τσιμέντο χωρίς πιεστικό? Αυτό μου λένε οι πετράδες… οι μηχανικοί λένε ναι αλλά και όχι μαζί.

 

Ερώτηση δεύτερη

 

Σε κάποιες επισκευές πέτρινων σπιτιών έχω δει ότι κατά την φάση του αρμολογήματος  καθώς βάζουν τον αρμό στον εξωτερικό τοίχο ταυτόχρονα βάζουν κάποια κομμάτια λάστιχο (ποτίσματος?)  μικρού διαμετρήματος πχ φ10 σχεδόν παντού. Δηλαδή σε έναν πέτρινο τοίχο 20τμ μπορεί να είχε και 20-30 τέτοια κομμάτια λάστιχο. Ρωτώντας τους πετράδες,  μου δήλωσαν ότι το κάνουν για να έχει έξοδο διαφυγής η υγρασία που έχει εγκλωβιστεί στον τοίχο και να μην βγει προς τον εσωτερικό τοίχο, όπου μετά από κάποιο διάστημα έρχονται κόβουν σύριζα στον αρμό τα λάστιχα και βάζουν αρμό στις τρύπες… οι μηχανικοί λένε ότι είναι για τσιμεντοένεση.

 

....

 

Ευχαριστώ

Edited by Didonis
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

..... Οι δυο πολιτικοί μηχανικοί της περιοχής μου οι όποιοι είναι και αρκετά μακριά (50+ km) δηλώνουν ότι ναι μεν θέλω άδεια επισκευής την οποία μπορούν να μου εκδώσουν αλλά ταυτόχρονα  δηλώνουν περίπου αναρμόδιοι γιατί το θέμα πέτρα δεν το γνωρίζουν επαρκώς… λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πετράδες γνωρίζουν καλύτερα και θα με κατευθύνουν στο τη χρειάζομαι!.......

....

 

Με βάση αυτό βρες άλλο μηχανικό που να έχει την γνώση να σε κατευθύνει.


 

 

....να μην μου απαντήσουν αυτοί οι λίγοι ευτυχώς κύριοι που συχνά πυκνά το να ειρωνεύονται το έχουν κάνει επάγγελμα και χαλούν το κλίμα στην ενότητα ιδιώτες,

 

..

 

Με βάση αυτό κλειδώνει το θέμα μέχρι να κρίνει ο αρμόδιος συντονιστής.

 

 


07-09-2015

Με διευκρινίσεις του ιδίου και επιθυμία του να διαγραφεί η τελευταία φράση του το θέμα ανοίγει ξανά.

Παρακαλώ όσο είναι δυνατό όσο λιγότερες off topic απαντήσεις τόσο πιο καλά.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προς το μέλος Bromiaris

 

Oι μηχανικοί που συμμετέχουν στο φόρουμ, απαντούν αφιλοκερδώς δίχνοντας ζήλο και άμιλλα στο να βοηθήσουν ιδιώτες δίνοντας τα πρώτα βήματα έως και ολοκληρωμένες λύσεις στους επισκέπτες ιδιώτες.Από ότι βλέπω στα ανοιγμένα θέματα από εσάς έχετε ήδη βοηθηθεί αρκετές φορές από το φόρουμ.

 

Το να αναφέρετε :

 

 

 Ιδιαίτερη εκτίμηση επίσης θα έδειχνα στο να μην μου απαντήσουν αυτοί οι λίγοι ευτυχώς κύριοι που συχνά πυκνά το να ειρωνεύονται το έχουν κάνει επάγγελμα και χαλούν το κλίμα στην ενότητα ιδιώτες,

 

σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στο ότι έχετε ήδη αποκομίσει.

 

Υπάρχει μία ορολογία στην πληροφορική, GIGO: Garbage in - garbage out δηλαδή αν τα πρωτογενή στοιχεία που αποτελούν το ερώτημα σας είναι ασαφή, το ίδιο ασαφείς θα είναι και οι απαντήσεις.

 

Παρακαλώ στο εξής για τον σεβασμό. Το θέμα ξεκλειδώνεται για να συνεχίσει. Έγιναν τροποποιήσεις στο αρχικό μήνυμα καθώς υπήρχε προσβολή προς υπόλοιπα μέλη του φόρουμ.

 

 

 

Επί του θέματος, τα σωληνάκια τοποθετούνται κατά 99% για τσιμεντενέσεις. Το ένεμα αποκαθιστά το κονίαμα των αρμών όπου αυτό έχει φθαρεί. Οι τσιμεντενέσεις εκτελούνται πάντα υπό πίεση έστω 1 bar έως και όσο απαιτήσει η μελέτη.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς οι μηχανικοί της περιοχής σας δεν σας καλύπτουν απευθυνθείτε σε άλλους, πιο εξειδικευμένους. Το ίδιο ισχύει και για τα συνεργεία που θα πραγματοποιήσουν την εργασία. 

 

Η αποκατάσταση ρωγμών σε φέρουσα τοιχοποιεία αποτελεί αντικείμενο μελέτης και όχι οφθαλμοστατικής.

Edited by kostassid
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.