Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση Ο.Γ. από δημοτική οδό


Recommended Posts

Ξέρει κανένας τι απόσταση θα πρέπει να έχει η οικοδομική γραμμή σε οικόπεδο που έχει πρόσωπο σε δημοτική οδό? Βρήκα στο 209 ΦΕΚ Α' 169/15.7.98 ότι όταν πρόκειται για μη αξιόλογους οικισμούς τότε η απόσταση είναι 3 μέτρα ειδάλλως νομίζω ότι ισχύουν τα 6μ. Άδεια που βγήκε πέρσι σχετικά κοντά απο την περίπτωση μου είναι το κτίριο στο 1,75 μ από το δρόμο (ενώ τα όμορα κτίσματα πιο παλιά) στα 4-5 μέτρα από το δρόμο και οι εξώστες του κτιρίου 0,75 από τον δρόμο. Για πείτε καμιά γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί "μη αξιόλογος"; Έχει πολεοδομική μελέτη; Ποιό διάταγμα ισχύει;

Όπως και να έχει πάντως και εμένα το 1,75μ θα μου φαινόταν λίγο.

Έχει σίγουρα εφαρμοστεί η άδεια οικοδομής όπως εκδόθηκε;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πολεοδομική μελέτη (σχέδιο πόλεως), ισχύει το Π.Δ. 24/04/85 Φ.Ε.Κ. 181 Δ' 03/05.85, όσον αφορά την άδεια που ανέφερα κάνω μια εκτίμηση ότι έχουν γίνει σημεία και τέρατα όμως σε κάθε πρίπτωση σκέφτομαι μήπως ισχύει κάτι που δεν το ξέρω, πάντως τα όμορα είναι στα 4 μ και είναι κτισμένα πρό του 1998

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε στο άρθρο 6 την παράγραφο 6. Αυτά ισχύουν. Και έλεγξε αν έχει βγει κάποια άλλη απόφαση Νομάρχη, πέραν της οριοθέτησης του οικισμού. Το πιθανότερο βέβαια, από τα γραφόμενά σου, είναι να μην έχει εφαρμοστεί η άδεια οικοδομής. Πριν κάνεις υποθέσεις γιατί δεν την ελέγχεις; Το ΠΔ 209/1998 άρθρο 2.2.ζ αναφέρεται στις κύριες Δημοτικές Οδούς που έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοιες πάλι με απόφαση Νομάρχη. Έχει εκδοθεί απόφαση; Βέβαια τα 3 μέτρα που λες υπάρχουν νομίζω και στους οικισμούς προ του 1923 που κτίζονται με το ΠΔ του 1981.

 

Το άρθρο 6, παράγραφος 6:

6α. Το κτίριο τοποθετείται στη γραμμή δόμησης όπως αυτή διαμορφώνεται με την εφαρμογή των διατάξεων των προηγουμένων παραγράφων είτε εσώτερον αυτής, κατά την κύρια όψη του, στο σύνολο ή σε τμήμα αυτής.

 

β. Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ. το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης.

 

γ. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος του νομού είναι δυνατόν να ορίζεται ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από το όριο των υφισταμένων κοινοχρήστων χώρων ή από τον άξονα της οδού διαφορετική από εκείνη που ορίζεται στις περιπτώσεις α και β, είτε για ολόκληρο τον οικισμό είτε για τμήμα του μόνο, είτε και για μεμονωμένη περίπτωση, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο για λόγους κυκλοφοριακούς, περιβαλλοντικούς, αρχιτεκτονικούς και φυσιογνωμίας του οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.