Μετάβαση στο περιεχόμενο

p.varvaris

Core Members
  • Περιεχόμενα

    213
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

p.varvaris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ως προς το timing της εμφάνισης της "νέας μεθόδου", συσχετίζω την υπουργική απόφαση για τον ΚΑΝΕΠΕ, αλλά κυρίως τις μελέτες στατικής επάρκειας του 4014...
  2. Μήνυμα που έστειλα χθες στους διαχειριστές του www.et.gr (όσοι συνάδελφοι συμφωνούν ας τους ζητήσουν τα ίδια...): Επιτέλους καταργήθηκε η συνδρομή! Νομίζω όμως ότι κακώς αφαιρέσατε την προεπισκόπηση επειδή τώρα χρειάζεται να κατεβάσουμε ολόκληρο το PDF για να δούμε τα περιεχόμενα, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη καθυστέρηση. Γι' αυτό η προεπισκόπηση ως δυνατότητα πρέπει να επανέλθει. Επιπλέον για διευκόλυνση της ενημέρωσης των πολιτών για τα θέματα που δημοσιεύονται, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε για κάθε τεύχος (Α, Β, Γ, Δ κλπ) μια "ροή δεδομένων" (RSS Feed) με τα περιεχόμενα της ημερήσιας κυκλοφορίας. Αυτό είναι νομίζω πολύ εύκολο τεχνικά και θα μας διευκολύνει να βλέπουμε με μια ματιά αν υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα δημοσίευση και τότε μόνο να κατεβάζουμε το αντίστοιχο PDF. Ευχαριστώ.
  3. αντί για την υγρασία, πιο πιθανή εξήγηση είναι να χρησιμοποιήθηκαν όξινα υλικά καθαρισμού οικοδομών (για τα πλακάκια κλπ) που έχουν αναθυμιάσεις - το έχω δει να γίνεται και εκτός από τις συσκευές οξειδώνονται νεροχύτες, πόμολα κλπ.
  4. Δεν είναι 25 αλλά 66ΜΒ και απ' ότι μου είπαν από τον Πύργο (του Κάφκα) για μερικές ημέρες θα μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ
  5. ομοίως με το παραπάνω, στο άρθρο 16 "...Ως εμβαδόν ενός χώρου εννοείται ο αριθμός σε τετραγωνικά μέτρα, που προκύπτει από τη μέτρηση της εκμεταλλεύσιμης επιφάνειας του δαπέδου του χώρου τούτου. " κοινόχρηστο WC: ίσως να είναι το σπίτι του κοντά, ίσως να έχει ο Δήμος στην πλατεία, ίσως του επιτρέψει ο γείτονας, ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και του υπογείου χωρίς να μετρήσει στη δόμηση - λίγο τραβηγμένο αυτό το τελευταίο.
  6. Από την Απόφαση 8577/1983 (ΦΕΚ 528/Β/1983), άρθρο 25, παρ. 2 «…Από την υποχρέωση να διαθέτουν αποχωρητήρια απαλλάσσονται: ….ε.- Τα καταστήματα αρκετά περιορισμένης εκτάσεως, μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα με την προϋπόθεση ότι το προσωπικό τους θα είναι δυνατό να εξυπηρετείται σε υπάρχον εντός του ίδιου κτιρίου ή σε μικρή απόσταση από αυτό αποχωρητήριο, κοινόχρηστο ή ιδιωτικό, για το οποίο ο καταστηματάρχης έχει δικαίωμα χρήσεως.» Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα 17 τ.μ. του Μιχαήλ Μπ. είναι το καθαρό ή το μεικτό εμβαδόν – για τις υγειονομικές διατάξεις ελέγχουμε τα καθαρά εμβαδά. Γι’ αυτό (επιπλέον) το λόγο έδωσα τη συμβουλή για διερεύνηση του θέματος από άλλο μηχανικό. Βέβαια ακόμη και έτσι μένει ανοικτό το θέμα της άδειας οικοδομής, της τυχόν αλλαγής χρήσης κλπ. που ενδεχομένως να χρειάζονται αρκετή δουλειά μηχανικού (άρα και αρκετά χρήματα) παρά η αποκατάσταση της νομιμότητας με την κατασκευή του προβλεπόμενου από την άδεια WC στο ισόγειο κατάστημα (πιθανόν χωρίς νέα άδεια οικοδομής...).
  7. Όχι. Κυρίως αναφέρομαι στο άρθρο 8, παρ. 7 του Ν1512/1985, με το οποίο συμπληρώνεται το άρθρο 15, παρ. 1 του Ν1337/1983.
  8. Αγαπητέ Μιχαηλ Μπ. επειδή είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν για να πάρεις μια σωστή απάντηση, το καλύτερο είναι να συζητήσεις το θέμα με το μηχανικό σου. Αν για κάποιους λόγους δεν τον εμπιστεύεσαι, αναζήτησε άλλον με συστάσεις από συγγενή ή φίλο σου. Όμως, μιας και μας έκανες την τιμή να απευθυνθείς σε αυτό το φόρουμ επαγγελματιών, μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις: 1. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τουαλέτα στο υπόγειο πρέπει να μετρηθεί στη συνολική δόμηση της οικοδομής. Αν αυτή έχει εξαντληθεί, απλά δεν γίνεται. Εάν δεν έχει εξαντληθεί θα χρειαστείς τροποποίηση της άδειας οικοδομής. 2. Το μαγαζί δεν είναι μικρό. Τόσο δείχνουν τα σχέδια, τόσο αγόρασες, τόσο έχεις. Αν για κάποιο διάστημα λειτουργούσε χωρίς νόμιμη τουαλέτα, επειδή δεν χρειαζόταν π.χ. για εμπορική χρήση ή λόγω "παράβλεψης", αυτό δεν σημαίνει ότι μεγάλωσε το μαγαζί.
  9. Υποθέτω πως ναι (από τηλεφωνική δειγματοληψία 2 πρόεδροι γνώριζαν τη δικαστική απόφαση και 1 δεν είχε ακούσει τίποτα), αφού δεν έχει εκδοθεί καμιά σχετική με την ΣτΕ 3500/2009 εγκύκλιος, ούτε βέβαια έχει τροποποιηθεί ο 1512. Οπότε βρισκόμαστε στο περίφημο κενό, όπου ο νόμος ισχύει και μπορούν να εκδοθούν διοικητικές πράξεις βάσει αυτού, αλλά οι πράξεις αυτές είναι δυνητικά ακυρωτέες, αν κάποιος προσφύγει δικαστικά, λόγω του δεδικασμένου. Άρα...
  10. Μάλιστα. Πολύ σωστά τα λέει η εισήγηση, ακριβώς αυτά ορίζει το άρθρο 102. Από πού προκύπτει όμως ότι η ελάχιστη αμοιβή για κάθε υπόθεση θα είναι 220,41Ε ; Το άρθρο 102 συνεχίζει παρακάτω (και προφανώς ισχύουν και αυτά): Αι αποζημιώσεις της παρούσης παραγράφου νοούνται δι' απασχόλησιν πλειόνων της μιας ημερών, ή, εις περίπτωσιν μιας μόνον ημέρας, δι' απασχόλησιν πέντε (5) τουλάχιστον ωρών. Δι' απασχόλησιν ελάσσονα των 5 ωρών, η ωριαία αποζημίωσις ορίζεται ίση προς το 0,20 των ως άνω αναφερομένων ημερησίων αποζημιώσεων, με ελάχιστην αμοιβήν ουχί μικροτέρας των πεντακοσίων δραχμών. Άρα άλλη η αμοιβή για την έκθεση - επιπλέον για την τυχόν αυτοψία, συν για την τυχόν διεκπεραίωση... Και αυτές είναι βέβαια οι ελάχιστες αμοιβές, δηλαδή οι φορολογητέες. Όποιος δουλεύει τζάμπα για τους δικούς του λόγους, για τα παραπάνω θα φορολογηθεί, όποιος χρεώνει παραπάνω γιατί έτσι κοστολογεί τη δουλειά του και δεν το δηλώνει, απλά φοροδιαφεύγει...
  11. Ευχαριστώ. Ζητάω συγνώμη από τους συναδέλφους για την πρότασή μου για το zshare - είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω και βλέπω ότι το έχουν πνίξει στις διαφημίσεις, δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσω... Τέλος πάντων - το ανέβασα στο: http://dl.dropbox.com/u/3684942/eisigisi.zip
  12. Αντί για επισύναψη, θα μπορούσες να την ανεβάσεις σε κάποιο δωρεάν χώρο διαμοιρασμού αρχείων, όπως π.χ. το www.zshare.net και να δημοσιεύσεις εδώ το link?
  13. Και για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη πώς έγινε να βρεθούμε στο ΔΝΤ τα λέει ο υφυπουργός στη συνέντευξή του εδώ (προσέξτε στην 2η απάντηση την 4η και 5η παράγραφο).
  14. Δεν είναι θέμα γούστου... Απλά στο site του Επίκουρου υπάρχει συγκεντρωμένη πολλή πληροφορία και τα περισσότερα γραφόμενά του έχουν εξαιρετική τεκμηρίωση. Εδώ και λίγο καιρό που το εντόπισα διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα από μερικά άρθρα. Και το συστήνω σε όλους.
  15. Αυτά που ψάχνεις υπάρχουν όλα σε αυτό το άρθρο. Και γενικά όλο το site http://www.epicurus2day.gr/ είναι για διάβασμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.