Jump to content

vitrouvios

Members
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Καλή

4 Followers

About vitrouvios

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,325 profile views
 1. Ευχαριστούμε!!! Πολλά Συγχαρητήρια!!!
 2. Ναι άρτιο κατά κανόνα και Έχω ακριβώς την ίδια άποψη με εσένα αλλά στην πολεοδομία θεωρούν ότι χρήζει διευκρινίσεις και καθυστερούν... εντωμεταξύ έως τώρα τα πήγαιναν κατηγορία 1 με το έτσι θέλω.
 3. Σε εκτός σχεδίου με κτηματογραφηση χωρίς εγκεκριμένο ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ σε άρτιο κατά κανόνα πάμε κατηγορία 1 ή κατηγορία 3 ?
 4. Για να το παίξω όμως και δικηγόρος του διαβόλου... στην σύνταξη υπάρχουν δυο περιπτώσεις και διαχωρίζονται μεταξύ τους ... άρα δεν συντρέχει λόγος να τηρούνται και τα δυο. Πρώτη περίπτωση αλλαγή θέσης χωρίς παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων . Δεύτερη περίπτωση νόμιμη αλλαγή θέσης χωρίς αλλαγή στάθμης εδάφους.
 5. Το συγκεκριμένο εδάφιο το γνωρίζω αλλά ταυτόχρονα συντρέχει και υπέρβαση δόμησης.. μήπως το << δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις,>> αποκλείει την περίπτωση μου ;
 6. Καλησπέρα Έχω οικοδομή εκτός σχεδίου με ισόγειο, α όροφο και σοφίτα . Στην οικοδομική άδεια υπήρχε υπόγειο με ισόγειο επομένως έχω υπέρβαση δόμησης από υπόγειο σε ισόγειο και υπέρβαση δόμησης την προσθήκη σοφίτας . Αυτό που με προβληματίζει είναι η αλλαγή θέσης από την οικοδομική άδεια αλλά εντός αποστάσεων Δ .. την αλλαγή θέσης πως θα την δηλώνατε με αναλυτικό ?
 7. έκδοση ΕΕΜΚ και πρόστιμο 200 ευρώ άρθρο 94 παρ.4 Ν. 4495 <<Αν ο υπόχρεος συμμορφωθεί με τις πολεοδομικές διατάξεις και αποκαταστήσει την πολεοδομική παράβαση με την απομάκρυνση της χρήσης ή την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής ή εκδώσει την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια όπου επιτρέπεται, μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από τη διαπίστωσή της δεν επιβάλλεται πρόστιμο διατήρησης και το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.>>
 8. Pavlos 33 από την οπτική γωνιά που το είδες δεν έχεις άδικο. αλλά ο τροχός μόνο στρογγυλός δεν είναι της καλημέρες μου και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...
 9. αρθρο 99 παρ. "α" Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης Το συγκεκριμένο εδάφιο το γνωρίζω αλλά αναφέρει είτε το ένα είτε το άλλο και η συμβολαιογράφος δέχεται μόνο την μια περίπτωση και όχι για το σύνολο. Εγώ ρωτάω που αναφέρεται στον νόμο ότι για κάθε Ο.Ι χρειάζεται και μια βεβαίωση και όχι μια συνολική για το άθροισμα αυτών .
 10. Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση την όποια ίδια παίρνω όπου και να ρωτήσω, αλλά δεν μπορεί να μου πει κάνεις που αναγράφεται αυτό στην νομοθεσία …. Μάλλον τελικά νομοθετούν η συμβολαιογράφοι ….
 11. Καλημέρα Έχω 2 πολυκατοικίες στις οποίες υπάρχουν 20 διαμερίσματα στην κάθε μια και ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη (κατασκευαστή). Έχει γίνει σύσταση κάθετης για κάθε πολυκατοικία και οριζόντιας για κάθε διαμέρισμα . Eχουν πουληθεί όλες με προσύμφωνο και τώρα θέλουν να κάνουν οριστικά συμβόλαια. Δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες και μου ζητάει η συμβολαιογράφος 40 βεβαιώσεις . Γνωρίζει κάποιος που αναφέρεται αυτό στην νομοθεσία ?? Δεν μπορώ να βγάλω μια για το σύνολο και των 2 κτιρίων αφού ανήκουν στο ίδιο οικόπεδο?
 12. Σε ευχαριστώ συνάδελφε για τις απαντήσεις σου ... θα αναφέρω στην τεχνική έκθεση ότι απαιτείται περαιτέρω έλεγχος και θα το αφήσω στην κρίση των μηχανικών του δήμου..
 13. Ωραία μέχρι εκεί, κατά την σύνταξη όμως της τεχνικής έκθεσης μετά από έλεγχο "επιδερμικό" που θα κάνεις κ με την πείρα σου ανακάλυψης αστοχίες που επισύρουν περαιτέρω έλεγχο τι κάνεις;; Το αναφέρεις απλός και ολοκληρώνεις την εργασία που σου ανατέθηκε ή απαιτείς την λήψη δοκιμίων ;;; την ευθύνη ποιος την παίρνει μιλάμε για σχολικό κτίριο .
 14. Καλησπέρα Κτίριο σπουδαιότητας (σύμφωνα με ΕΑΚ ) Σ3 ( Δημοτικό σχολείο ) κατασκευής προ του 1970 με αύξηση ΣΔ απο 300 τ.μ σε 400 τ.μ χρειάζετε ΜΣΕ ;;; Έχω μπερδευτεί λίγο με τα προ του 1983, και αν όχι; μόνο δεδότα . Μου φαίνεται λίγο περίεργο τέτοιας σπουδαιότητας κτίριο να μην απαιτείται ΜΣΕ. Την ευθύνη για τα παιδιά του κόσμου ποιος την παίρνει ;;;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.