Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό διάγραμμα σε περιοχή με κτηματολόγιο.


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, πρόκειται να αποτυπώσω ένα οικόπεδο στην πόλη μου όπου υπάρχει κτηματολόγιο. Ο πελάτης μου έφερε μαζί με το συμβόλαιο και ένα απόσπασμα προσωρινού κτηματολογικού διαγράμματος. Σημειωτέον οτι ο πελάτης έχει να πάει στο οικόπεδο πολλά χρόνια και τα όρια που μου υπέδειξε είναι ασαφή. Επειδή πρώτη φορά αναλαμβάνω αποτύπωση σε περιοχή με κτηματολόγιο έχω τις εξής απορίες: 1.Απο το τοπικό κτηματολογικό γραφείο θα ζητήσω απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος κτηματογραφικό διάγραμμα ή και τα δύο; 2. Απο που θα βρώ τα στοιχεία για εξάρτηση απο το κτηματολογικό γραφείο ή απο τον δήμο; 3. Πώς θα μάθω αν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής στην περιοχη; την υποχρέωση εισφορών σε γη και χρήμα θα τα βρώ στο δήμο ή κανω λάθος; Σημειώνω οτι ο πέλάτης θέλει το τοπογραφικό για δικαστική διαμάχη.

 

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά καθότι νέος αγχώνομαι πολύ για να μην εκτεθώ ουτε εγώ ούτε ο πελάτης.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

"για δικαστική διαμάχη"...μάλιστα..μήπως χρειάζεται διορθωτική πρώτα?(αν έχει κυρωθεί ΠΕ).καλύτερα είναι αφού μαζέψεις όλες τις πληροφορίες σε ένα μεγάλο θα έλεγα φάκελο να απευθυνθείς και σε έναν πιο έμπειρο μηχανικό για να σου πει και αυτός την άποψή του

Link to comment
Share on other sites

Μήπως με τον όρο δικαστική διαμάχη εννοείς την μη έγκυρη υποβολή δήλωσης στο κτηματολόγιο και την περιγραφή του ιδιοκτήτη του ακινήτου ως αγνώστου ? Αν είναι έτσι και το θες για αγωγή κατά του κτηματολογίου τότε θα χρησιμοποιήσεις αναγκαστικά τις συντεταγμένες του κτηματολογίου . Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου τον ΚΑΕΚ όταν θα πας κτηματολόγιο για να ζητήσεις ότι θα χρειαστείς .

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απάντησεις. Πήγα στο κτηματολογικό γραφείο και ζήτησα το κτηματογραφικό διάγραμμα αύριο θα είναι στα χέρια μου. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου και η αγωγή αφορά όπως με πληροφόρησε ο δικηγόρος σε λαθεμένο ΚΑΕΕΚ που έχει αποδοθεί στο οικόπεδο του πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

2. Τα στοιχεία των τριγωνομετρικών σημείων που ίδρυσε ο ανάδοχος της μελέτης κτηματολογίου θα τα βρείς στο κτηματολογικό γραφείο.

3. Τα στοιχεία για Π.Ε. θα τα βρείς είτε στο δήμο αν έχει πολεοδομικό γραφείο είτε στη νομαρχία.

Δε χρειάζεται στο τοπογραφικό που θα συντάξεις να γράξεις τη δήλωση του Ν.651 ούτε τους όρους δόμησης αφού πρόκειται για δικαστική χρήση.

Το λαθεμένο ΚΑΕΚ που λες ότι έχει αποδοθεί εννοείς ότι έχει εντοπιστεί σε λάθος θέση το ακίνητο?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση... Το λαθεμένο ΚΑΕΕΚ σημαίνει οτι στον ιδιοκτήτη έχει αποδοθεί άλλο ακίνητο απο αυτό που έχει στην πραγματικότητα. Βρήκα τελικά στάσεις απο το κτηματολόγιο και προχωράω σιγά σιγά. Εκεί που κατέληξα είναι οτι θα κάνω το τοπογραφικό και θα το παραδώσω στον δικηγόρο. Εγώ μπορώ να κάνω κάτι άλλο οσο αναφορα την απόδοση του σωστού ΚΑΕΕΚ;

Θα βάλω και την δήλωση 651 και την δήλωση 1337 για να είναι καλυμένος ο πελάτης σε οτιδήποτε θελήσει να κάνει. Έτσι κι αλλιώς θα τα πληρωθώ κανονικά...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα να θέσω μια ερώτηση συναφή με του συναδέλφου να μην ανοίγω καινούριο topic.

Σε πολη που χει ενταχθει στο κτηματολογιο οταν κανω τοπογραφικο εντος σχεδιου για ενα οικοπεδο για να βγαλω αδεια, το τοπογραφικο πρεπει υποχρεωτικα να γινει βασει συντεταγμένων κτηματολογίου και αυτές υποχρεωτικά να αναγράφονται πάνω στο τοπογραφικο οπότε θα λέω το εμβαδό υπολογίστηκε βάσει συντεταγμένων, ή μπορώ να υπολογίσω εμβαδό με τρίγωνα και να μην αναφέρω πουθενα το κτηματολόγιο?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Οχι, δουλεύεις στο σύστημα της Πράξης Εφαρμογής, κάνεις αναφορά σε εμβαδά τίτλου, παρούσας μέτρησης (όπως προτιμάς το υπολογίζεις αυτό, όταν όμως βλέπω τρίγωνα θυμάμαι κάλαντα), γράφεις και το εμβαδό βάσει κτηματολογικού αποσπάσματος, γράφεις τα ΚΑΕΚ των ομόρων και το δικό σου και δεν ξεχνάς το βορρά.

Link to comment
Share on other sites

agior μη βαρέσεις αλλά σε τι σύστημα είναι οι πράξεις εφαρμογής?Και πως θα βρω πως να εξαρτήσω το δικό μου τυχαίο σύστημα, το οποίο έχω μετρήσει με γεωδαιτικο σταθμο & οχι με κορδέλα (τρίγωνα κάλαντα όπως λες!)?

Καλά και όλα αυτά για ένα τοπογραφικό αδείας?..άσε που συνήθως το εμβαδό που γράφεται στο συμβόλαιο είναι διαφορετικό από αυτό του κτηματολογίου.. και φυσικά και ελαφρώς (στις καλές περιπτώσεις) διαφορετικο από τα πραγματικά μετρούμενα με ακρίβεια κατι χιλιοστών που δίνουν οι γεωδαιτικοι σταθμοι..

Link to comment
Share on other sites

σε πιάνω αδιάβαστο μου φαίνεται :wink: Ολα αυτά που ρωτάς έχουν ξανασυζητηθεί εκτεταμένα. Κάνε μια αναζήτηση και θα βρείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.