Μετάβαση στο περιεχόμενο

TopoNorth

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by TopoNorth

  1. Ευχαριστώ πολύ θεοχάρη.Δεν έψαξα θεωρώντας οτι ήταν σχετικό το topic. Στρώνομαι στο ψάξιμο λοιπόν.....Thanx!
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι...Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό. Έχω μία περίπτωση εντός οικισμού με εγκεκριμένο ρυμοτομικό που δεν έχει εφαρμοστεί όμως. Στο σχέδιο (1976) που πήρα απο τον δήμο φαίνονται οι ιδιοκτησίες με τους αριθμούς τους και η ρυμοτομική και η οικοδομική. Το συμβόλαιο του είναι παλιό πριν την έγκριση του σχεδίου όταν ήταν ακόμα αγρός και αναφέρει εμβαδόν 1στρέμα. Η αποτύπωση μου βαγάζει 1,046 στρ. Στην δήλωση να βάλω το 1 στρέμμα ή το εμβαδόν απο την αποτυπωσή μου; Δήλωση υπόδειξης ορίων να βάλω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  3. Εγώ πάντως έχω Nikon NPR 362 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Εδώ πάντως στη βόρεια ελλάδα μου φαίνεται περίεργο που δεν συναντάω πολλά Leica, ενω στην Αθήνα που δουλεύει κολλητός πολλοί συνάδελφοι τα εμπιστεύονται.
  4. Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση... Το λαθεμένο ΚΑΕΕΚ σημαίνει οτι στον ιδιοκτήτη έχει αποδοθεί άλλο ακίνητο απο αυτό που έχει στην πραγματικότητα. Βρήκα τελικά στάσεις απο το κτηματολόγιο και προχωράω σιγά σιγά. Εκεί που κατέληξα είναι οτι θα κάνω το τοπογραφικό και θα το παραδώσω στον δικηγόρο. Εγώ μπορώ να κάνω κάτι άλλο οσο αναφορα την απόδοση του σωστού ΚΑΕΕΚ; Θα βάλω και την δήλωση 651 και την δήλωση 1337 για να είναι καλυμένος ο πελάτης σε οτιδήποτε θελήσει να κάνει. Έτσι κι αλλιώς θα τα πληρωθώ κανονικά...
  5. Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απάντησεις. Πήγα στο κτηματολογικό γραφείο και ζήτησα το κτηματογραφικό διάγραμμα αύριο θα είναι στα χέρια μου. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου και η αγωγή αφορά όπως με πληροφόρησε ο δικηγόρος σε λαθεμένο ΚΑΕΕΚ που έχει αποδοθεί στο οικόπεδο του πελάτη.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, πρόκειται να αποτυπώσω ένα οικόπεδο στην πόλη μου όπου υπάρχει κτηματολόγιο. Ο πελάτης μου έφερε μαζί με το συμβόλαιο και ένα απόσπασμα προσωρινού κτηματολογικού διαγράμματος. Σημειωτέον οτι ο πελάτης έχει να πάει στο οικόπεδο πολλά χρόνια και τα όρια που μου υπέδειξε είναι ασαφή. Επειδή πρώτη φορά αναλαμβάνω αποτύπωση σε περιοχή με κτηματολόγιο έχω τις εξής απορίες: 1.Απο το τοπικό κτηματολογικό γραφείο θα ζητήσω απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος κτηματογραφικό διάγραμμα ή και τα δύο; 2. Απο που θα βρώ τα στοιχεία για εξάρτηση απο το κτηματολογικό γραφείο ή απο τον δήμο; 3. Πώς θα μάθω αν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής στην περιοχη; την υποχρέωση εισφορών σε γη και χρήμα θα τα βρώ στο δήμο ή κανω λάθος; Σημειώνω οτι ο πέλάτης θέλει το τοπογραφικό για δικαστική διαμάχη. Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά καθότι νέος αγχώνομαι πολύ για να μην εκτεθώ ουτε εγώ ούτε ο πελάτης.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  7. Για ΓΥΣ πάντως όσες φορές έχω χρειαστεί να πραγγείλω το κάνω μόνο τηλεφωνικά και σε 3 μερούλες είναι στο γραφείο. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι το eshοp της ΓΥΣ ακόμα
  8. Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις με βοηθήσατε πολύ. Για αρχή θα περάσω Δευτέρα απο την Τοπογραφική για συν/νες οροσήμων και μετα πεδίο για να κλείσω την πλάκα για να ειμαι καλυμένος. Απο κει και πέρα στο γραφείοκαιν αν όλα παν καλά καπακι για εκκλησία που λέει και thomas!
  9. Δες αυτό απο το ΤΑΤΜ του ΑΠΘ announce_kata2009_451.doc
  10. Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Όταν είπα οτι δεν βρήκα ορόσημα εννοούσα δεν τα βρήκα στο πεδίο. Στη διανομή φαίνονται. Επίσης η διανομή είναι σε ΗΑΤΤ και έχω κατεβάσει τις στάσεις μου απο τριγ/κο. Συν/νες για τις γωνίες του γηπέδου δεν έχω. Μπορώ να τις βρώ απο την Τοπογραφική για να κάνω εφαρμογή απο τις στάσεις μου; Μπορεί να ακούγονται αφελή αυτα που ρωτάω αλλά είμαι νέος στο επάγγελμα. Ευχαριστώ προκαταβολικά;
  11. Χαιρετώ τους/τις συναδέλφους/ισσες. Ξεκινάω την συμμετοχή μου στο forum με μία ερώτηση. Έχω έναν πελάτη ο οποίος μου ζήτησε να του χαράξω το γεωτεμαχιο. Μέχρι εδώ όλα καλα. Το γεωτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου και βρίσκετε σε διανομή. Έχω το φύλλο της διανομής και έχω αποτυπώσει σε εγσα το δικό μου κ όμορα, αλλά δεν κατάφερα να βρώ στην περιοχή ορόσημα ή κολωνάκια του υπ. γεωργίας για να τα χτυπήσω. Το πρόβλημα μου είναι πως θα "πατήσω" τη διανομή πάνω στην αποτύπωση μου χωρίς ορόσημα η τριγ/κα ώστε να έχω ικανοποιητική ακρίβεια στην χάραξη. Περιμένω απόψεις....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.