Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Από τη ΔΕΗ για την Ανάπλαση Πρώην Εξορυκτικών Περιοχών Λιγνίτη


Engineer

Recommended Posts

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. / Διεύθυνση Μελετών Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας προκηρύσσει πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών με τίτλο «Ανάπλαση και Επανάχρηση πρώην εξορυκτικών περιοχών λιγνίτη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας». για τη διερεύνηση της καλύτερης και πληρέστερης ιδέας για την ανάπλαση και επανάχρηση συγκεκριμένης, πρώην εξορυκτικής περιοχής λιγνίτη, όπως αυτή περιγράφεται στο Τεύχος Δεδομένων και Στοιχείων της Αναλυτικής Προκήρυξης του Διαγωνισμού, από λειτουργική, αισθητική, τεχνική και οικονομική άποψη, με βάση τις απαιτήσεις της τέχνης, της επιστήμης και τις αρχές του τοπιακού σχεδιασμού, προκειμένου να προκύψει συνολικό αποτέλεσμα υψηλής ποιοτικής στάθμης, με σύγχρονο και πρωτότυπο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα.

 

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ

 

Διοργανώτρια Αρχή του Διαγωνισμού είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Η αρμόδια υπηρεσία, η οποία θα διεξάγει το διαγωνισμό είναι η «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»:

 

Οδός : 23ο χλμ. Κοζάνης – Πτολεμαΐδας Ταχ. Κωδ. : 50200 Τηλ. : 2463 0 52534-5

Fax : 2463 0 21451

E-mail : [email protected]

 

Η Διοργανώτρια Αρχή θα δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη μεταβολή των παραπάνω στοιχείων με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, στην ενότητα

«Ανακοινώσεις Διακηρύξεων»: https://www.dei.gr/e...is-diakiruksewn, όπου θα αναρτηθεί και η παρούσα διακήρυξη.

 

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν αρχιτέκτονες, οι οποίοι κατέχουν την από το νόμο οριζόμενη άδεια άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας αρχιτέκτονα μηχανικού στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος, σύμφωνα με το άρθρο 14

του Ν. 3316/2005.

 

3. ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Ο παρών Διαγωνισμός χαρακτηρίζεται ως μιας κατηγορίας μελετών, ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός ιδεών, ενός σταδίου, κατά την έννοια του αρ. 1 της ΥΑ 26804/2011 ΥΠΕΚΑ, «Νέο πλαίσιο διενέργειας των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και γενικά των διαγωνισμών μελετών με απονομή βραβείων», όπως ισχύει.

 

4. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

 

Για την κρίση της κριτικής επιτροπής θα ληφθεί υπ' όψιν ο βαθμός προσέγγισης στους τεθέντες στόχους και κυρίως ως προς ζητούμενα αρχιτεκτονικής και τοπιακού σχεδιασμού, λειτουργικά ζητούμενα και περιβαλλοντικά ζητούμενα, όπως αυτά περιγράφονται στο Τεύχος Δεδομένων και Στοιχείων.

 

5. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

 

Λήξη της προθεσμίας υποβολής Προτάσεων ορίζεται η Παρασκευή, 29η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 14:00. Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει στα γραφεία της Διεύθυνσης Μελετών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Δεκτές γίνονται επίσης προτάσεις που αποστέλλονται στα γραφεία της Διοργανώτριας Αρχής στην παραπάνω διεύθυνση, με το ταχυδρομείο ή μέσω ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών με ευθύνη του διαγωνιζόμενου για την έγκαιρη υποβολή.

 

6. ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Η Κριτική Επιτροπή θα είναι πενταμελής:

 

· Ένας κριτής «εκ προσωπικοτήτων» υποδεικνυόμενος από την Διοργανώτρια Αρχή.

· Ένας κριτής υποδεικνυόμενος από την Διοργανώτρια Αρχή.

· Τρείς κριτές με κλήρωση από τον κατάλογο κριτών του Υ.Π.Ε.Κ.Α.

 

Η Κριτική Επιτροπή θα συγκροτηθεί έπειτα από απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής, και θα ανακοινωθεί είκοσι (20) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των μελετών.

 

7. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και υποχρεωτική για τη Διοργανώτρια Αρχή εφόσον δεν είναι αντίθετη με τους όρους της Προκήρυξης.

 

8. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

 

Στον Διαγωνισμό θα απονεμηθούν τρία (3) χρηματικά βραβεία (πλέον ΦΠΑ 23%): 1) 9.800,00€, 2) 7.200,00€, 3) 4.800,00€.

 

9. ΛΟΙΠΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Η Αναλυτική Προκήρυξη, μαζί με τα Προσαρτήματα της με τα παρεχόμενα στοιχεία, θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά μαζί με το Τεύχος Δεδομένων και Στοιχείων που τη συνοδεύουν, μετά από αίτηση, –σύμφωνα με το υπόδειγμα της παρούσης-, για εγγραφή στον κατάλογο συμμετεχόντων, η οποία προσκομίζεται στην αρμόδια υπηρεσία της Διοργανώτριας Αρχής.

 

Η Περιληπτική Προκήρυξη του Διαγωνισμού δημοσιεύεται κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 12 του Ν.3316/05 όπως ισχύει. Επίσης αναρτάται στις ιστοσελίδες της Διοργανώτριας Αρχής καθώς και στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ε. και του Τ.Ε.Ε./Τ. .Μ. και αποστέλλεται ενημερωτικά για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και στο ΥΠΕΚΑ.

 

Πηγή: http://michanikos-on...s.php?aID=15990

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.