Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kατάτμηση σε εξ' αδιαιρέτου εντός οικοδομικού συνεταιρισμού


Recommended Posts

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

 

Κατάτμηση γενικώς θα μπορούσε να γίνει καθώς η έκταση αγοράστηκε από τον συνεταιρισμό και δεν είναι παραχώρηση. Στο καταστατικό του συνεταιρισμού και το εξ'αδιαιρέτου της έκτασης σκαλώνει το πράγμα.

 

Αφού δεν έβγαζα άκρη μαζί τους τελικά επισκέφθηκα γνωστό μου "γερόλυκο" συμβολαιογράφο της περιοχής ο οποίος ασχολείται χρόνια με το θέμα.

 

Ο άνθρωπος λοιπόν επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου και μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταγραφεί τέτοιο συμβόλαιο και ότι τα συμβόλαια του '67 και '69 ουσιαστικά είναι άκυρα (!).

 

Θα τους στείλω λοιπόν στον υποθηκοφύλακα πριν κάνουν οτιδήποτε. Τώρα όμως προκύπτει άλλο θέμα. Αυτός που αγόρασε το άλλο μισό έχει χτίσει αυθαίρετο. Ρε τι τραβάμε .....

Link to comment
Share on other sites

Ποστάρω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα...Επειδή έχω μία παρόμοια περίπτωση στους Ταγαράδες (Θεσ/νικη) σε μία έκταση του Οργανισμού πολεμιστών Β.Ελλάδος,θα ήθελα να ρωτήσω απο που μπορώ να βρω το καταστατικό του οργανισμού; Τα ''οικόπεδα'' που φαίνονται στο ''ρυμοτομικό'' με τι όρους δόμησης δομούνται; Καθορίζεται στο καταστατικό αυτό; Να σημειώσω οτι η έκταση είναι εκτός σχεδίου και ''ρυμοτομικό'' είναι του 56.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.