Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Γειά χαρα σε όλους! Έχω βρεί ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, αλλά σε περιοχή που έχει χωρις αμφιβολία πολλές προοπτικές ανάπτυξης, άρα το σκέφτομαι σαν επένδυση. Είναι 580 τετραγωνικά,ακριβώς στο σύνορο του σχεδίου πόλεως, μη άρτιο, μη οικοδομήσιμο και η τιμή του είναι 10.000 ευρώ! Θέλω να ρωτήσω τι ακριβως γίνεται, αν αυτο το αγροτεμάχιο ενταχθεί στο σχέδιο, θα μειωθεί το εμβαδόν του, θα πληρώσω υπεραξία και γενικότερα, τι θα συμβεί;;;; Συγγνώμη αν οι ερωτήσεις σας φανούν κάπως γελοίες, αλλά είμαι παντελώς άσχετος με αυτά τα θέματα! Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος η υπεραξία έχει καταργηθεί. Όταν μπει στο σχέδιο θα υπαχθεί στις διατάξεις του Ν1337/83 και θα υπολογιστεί γι'αυτό εισφορά σε γη και σε χρήμα. Η εισφορά υπολογίζεται ανάλογα με το εμβαδόν. Ποιό εμβαδόν όμως; Θα πρέπει να δει κανείς σε ποιόν άνηκε το αγροτεμάχιο το 1982 και τι άλλα αγροτεμάχια είχε ο ίδιος ιδιοκτήτης στην περιοχή. Η εισφορά υπολογίζεται για το συνολικό εμβαδόν γης του 1982 (με κάποιους κλιμακωτούς συντελεστές) και έπειτα επιμερίζεται στα διάφορα αγροτεμάχια του τότε ιδιοκτήτη.

Λογικά λοιπόν με την ένταξη στο σχέδιο το γεωτεμάχιό σου θα μειωθεί κατά τόσα τμ όσα και η αναλογούσα εισφορά σε γη. Αν για λόγους ρυμοτομίας απομειωθεί περισσότερο (ή και όλο) θα αποζημιωθείς για τα επιπλέον τμ που ρυμοτομήθηκαν. Υπάρχει και η περίπτωση να ρυμοτομηθεί κάποιο όμορο και να καταστεί προσκυρωτέο στο δικό σου ή να μην είναι δυνατή η δέσμευση όλων των τμ της αναλογούσας εισφοράς σου οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει εσύ να καταβάλεις κάποια πρόσθετη εισφορά σε χρήμα αν δεν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Δώσε να σου κάνουν ένα πλήρες τοπογραφικό.το "απέναντι" σχέδιο μπορεί να είναι προ ν.1337 και εκεί 1.υπό προϋποθέσεις ακόμα και έτσι (τώρα) να είσαι οικοδομίσιμος 2. υπάρχει περίπτωση να μην έχει διανοιχθεί πλήρως η οδός που έχεις πρόσωπο και να χρειαστεί π΄ραξη αναλογισμού μετά.λεπτομέρεις θα σου πει ο μηχανικός.τοπογραφικό οπως και να χει.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι ακόμη στη διαδικασία του παζαρέματος, πάντως πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να χτίζει το εν λόγω αγροτεμάχιο, αν τα βρούμε με τον ιδιοκτήτη και προχωρήσει πιο σοβαρά το θέμα, θα βγάλω το τοπογραφικό και τότε σίγουρα θα ξεδιαλύνουμε το θέμα ( ευελπιστώ με την δική σας βοήθεια)! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.