Μετάβαση στο περιεχόμενο

επιλογή ηλιακού


johny_p

Recommended Posts

Από ότι είδα τον συλλέκτη του δεν έχει τόση καλή απόδοση όσο των άλλων 2 . έχει πιστοποιητικό αλλά δεν γράφει απόδοση. Όπως δεν βρήκα και για τον ηκιοακμη 200/4.2

 

Τα λεφτά δεν είναι θέμα, θέλω κάτι που να μείνει για χρόνια με την καλύτερη δυνατή απόδοση.

 

Με βάση την απόδοση και την αξιοπιστία στα χρόνια τι θα προτείνατε?

 

 

ΥΓ για τον νομπελ κοίταξα αλλά με τους aelios συλλέκτες 4τμ που βγάζει 91% fsol στα 170λ

 

 

Είναι πιο αξιόπιστος από τον καλπακ? Αντέχει στον χρόνο?

Edited by johny_p
Link to comment
Share on other sites

Αποκλείεται ο φτηνός συλλέκτης της ίδιας εταιρίας να έχει καλύτερη απόδοση από τον ακριβότερο τους....

Για κοίτα πιο καλά

Link to comment
Share on other sites

Ο apollon έχει καλύτερη απόδοση από τον aelios έχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ να βρω για το σύστημα Nobel classic μετρήσεις.

Και ο st2500 της ηκιοακμη έχει καλύτερη απόδοση από όλους αλλά σε ένα σύστημα που είδα μετρήσεις είναι χειρότερος.

 

 

Το δίλημμα μου είναι, Nobel classic ή Mark 4?ποιος θα έχεις μεγαλύτερη αντοχή και απόδοση? (ή όποιος αλλος είναι καλύτερος, megasun 200/4.2 πχ που έχει τον πιο δυνατό συλλέκτη )

Edited by johny_p
Link to comment
Share on other sites

τυχαία έπεσε το μάτι μου στην μάστερσολ και μου έκανε εντύπωση που δίνει 10 χρόνια στο μπόιλερ και 15 στους συλλέκτες.αξίζει σαν εταιρεία, έχει κανείς άποψη?

Link to comment
Share on other sites

συνοψίζοντας, αφού έψαξα παντού και ρώτησα όποιον έβρισκα γνώστη και μη, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα.

 

- μαλτέζος (200λ 2.7τμ), τον απέρριψα εξ αρχής λόγο μικρών συλλεκτών και επειδή ήταν πάρα πολλοί αυτοί που έλεγαν ότι έχει μόνο όνομα. 

 

- ηλιοακμή (200λ 4.2τμ) , ενώ μου έκανε τρομερή εντύπωση οι πολύ δυνατοί συλλέκτες του, πετύχαινα συνεχώς κατόχους αλλά και επαγγελματίες να μου λένε για αστοχία υλικών.

 

- καλπακ (200λ 4.2), ενώ τον είχα σαν κορυφή πολλοί είχαν διαφορετική άποψη, πολλά αρνητικά σχόλια από κατόχους και επαγγελματίες.το γεγονός ότι γράφουν παντού καθαρή χωρητικότητα 202λ και στο solarkeymark γράφει 171 δεν μαρέσει, από την στιγμή που τον πληρώνω χρυσάφι θέλω να είναι ότι λέει. θεωρό πως κοροϊδεύουν τον κόσμο και πιστεύω πως δεν είναι μόνο σε αυτό το θέμα, έχω και υποψίες πως το καζάνι το παίρνουν έτοιμο από αλλού.παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά και ειδικά το βάρος για να ξέρω πως θα τον ανεβάσουμε, είδα πως σε σύγκριση με άλλους της κατηγορίας του είναι κατα πολύ ελαφρύτερος, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα.

 

- nobel (200λ 4τμ) με ξίνιζε ότι είναι βουλγαρία και τον είχα τελευταία επιλογή, ήθελα καθαρά ελληνικό αλλά αφενός όλοι σχεδόν οι υδραυλικοί που ξέρω αυτόν δουλεύουν, αφετέρου αν πήγα σε 10 μαγαζιά οι 3 μου πρότειναν αυτόν και στους 2 έχω πολύ εμπιστοσύνη γιατί τους ξέρω καλά και θα με βλέπουν συνέχεια.εκτός αυτού έχω ένα μπόιλερ ίδιας μάρκας και 7 χρόνια μόνο την θερμοκρασία του νερού βλέπω, ούτε καν μέσα δεν το έχω, είναι κάτω από μια σκάλα και παρόλο που το χτυπάει ο αέρας και το κρύο πάντα το πρωί έχει ζεστό νερό.θετικό ότι δεν βρήκα αρνητικά σχόλια όσο έψαχνα

 

- Helional (200λ 4τμ??) έχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολλά θετικά σχόλια για τον συγκεκριμένο, η αλήθεια είναι πως δεν τον ήξερα καν αλλά όταν άρχισα να ψάχνω τον εβλεπα πολύ σε ταράτσες (όπως νομπελ και wilco) και διάβασα το πιστοποιητικό στο solarkeymark.η απόδοση του είναι κοντά με τον nobel aelios που είναι το φτηνό μοντέλο του Ξυλινάκη. για τον classic δεν βρήκα σαν system παρα μόνο σαν συλλέκτες (apollon al 2000) για να τον συγκρίνω.σαν σύγκριση ο συλλέκτης του hfps και του classic είναι κοντά.το μόνο θέμα με αυτόν είναι ότι το μαγαζί που τον πουλάει δεν είναι εκεί που λένε και που το ήξερα εγώ, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι έκλεισε. ερωτηματικό αν τον βγάζουν ακόμα με 4τμ συλλέκτες γιατί δεν τον βρίσκω πουθενά.

 

σύμφωνα με όλα αυτά καταπάσα πιθανότητα πάω για τον nobel classic 200/4 και αφήνω μια μικρή πιθανότητα για τον helional.

 

ευχαριστώ για τις προτάσεις και την βοήθεια που ήταν πολύ σημαντική στο να αποφασίσω.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλησπερα σε ολους!!προσπαθω εδω κ καποιο χρονικο διαστημα να αποφασισω τι ηλιακο θα βαλω κ ειμαι σε απογνωση διοτι δεν εχω ιδεα κ δεν ξερω καποιον υδραβλικο εμπιστοσυνης για να παρω καποιες απαντησεις. το θεμα μου ειναι πως το σπιτι μου απο την ταρατσα απεχει περιπου 25 μετρα ειναι δλδ μακρια δυστυχως οποτε κ μου ειπαν οτι η αποδοση στο ζεστο νερο δεν θα ειναι αναλογη με αυτη που θελω με καποιον ηλιακο της σειρας οπως κ επισης οτι θα χανω πολλα λιτρα νερο μεχρι να ερθει το ζεστο νερο στο μπανιο μου. καποιος μου ειπε οτι θελω μεγαλυτερο μποιλερ αλλος μου ειπε οτι θελω διπλο συλλεκτη αλλος μου ειπε κ τα δυο.διαβσα καπου για σωληνες ανακυκλοφοριας κ για κυκλοφορητη που συμβαλλουν στο να ειναι το νερο στους σωληνες ζεστο.αυτο ισχυει?τι να κανω τελικα?προς τα που να κινηθω?μην δωσω ρε παιδια τα λεφτα κ πανε τζαμπα!!!τι με συμβουλευετε???

Edited by snoopaki
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.