Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aδεια που εχει λήξει τι να κανω?


stelios1964

Recommended Posts

Σας παρακαλω μπορειτε να με βοηθησετε

Αγορασα οριζοντια ιδιοκτησία με αδεια οικοδομης Μετα την αγορα εφτιαξα τον σκελετό της οικοδομης και σταματησα λόγω οικονομικων προβληματων. Το 2015 συνεχισα τις εργασίες και εχω τελειώσει τα κτίρια και τους σοβαδες και ανακαλύπτω εκ των υστέρων οτι η αδεια οικοδομης δεν ισχύει αφου ο ιδιοκτητης των οριζόντιων ιδιοκτησιων δεν εκανε ανανεωση της αδειας που εληξε  το 2009 Τωρα εγω τι κάνω για να συνεχίσω με την ηλεκτροδότηση της οικοδομης? Τα ενσημα στο ΙΚΑ ειναι πληρωμενα μεχρι και τους σοβαδες

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να πέρασε από την οικοδομή αυτή μηχανικός.

 

... Τωρα εγω τι κάνω για να συνεχίσω ...

Λοιπόν κ. Στέλιο εσύ έχεις αρκετά τώρα να κάνεις αν κατάλαβα καλά. Η δυσκολία θα είναι από μεσαίο επίπεδο έως βαρύ. Εξαρτάται από όσα έκανες μέχρι τώρα μόνος σου.

 

1ον να αποφασίσεις να βάλεις έναν μηχανικό να δει την οικοδομική σου άδεια και το ακίνητο.

2ον να δει αν μπορείς να πάρεις παράταση ισχύος και τι έχει γίνει με την αρχική. (αν είναι πχ πριν 4 χρόνια άδεια πριν 8 κλπ). Και πόσα χρόνια πριν ήταν από τότε που έφτιαξες τον σκελετό.

3ο να δει αν υπαρχει ακόμα επίσημα εκ της άδειας επιβλέποντας μηχανικός για το ακίνητο σου. Αν υπαρχει σίγουρα του χρωστάς την όλη επίβλεψη αν δεν είχε πληρωθεί. Επίσης είναι ζητούμενο αν θα δεχτεί να υπογράψει ότι τα μπετα έπεσαν όπως η μελέτη προέβλεπε εφόσον δεν τον είχε καλέσει κανένας να τα δει.

Με βάση αυτά και ανάλογα θα σου προτείνει τις λύσεις ο μηχανικός σου.

Πχ.

Αναθεώρηση άδειας για παράταση ισχύος

Αλλαγή επιβλέποντα με όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες

Ποιος θα υπογράψει χωρίς δοκιμές κλπ για το τι μπετα έριξες

Έλεγχος αν τα πολεοδομικά μεγέθη που έκανες είναι τα σωστά (συνήθως όταν τα κάνουν χωρίς μηχανικό τα μαστόρια με τον ιδιοκτήτη είναι αλλού για αλλού)

Να βρεθούν λύσεις για αυτά και να κοστολογηθούν.

 

Αν είχες (έστω αραιά και που) μηχανικό στην φάση κατασκευής του έργου και δεν έγινε κατανοητό απο τα γραφόμενα σου, τότε το 90% απ αυτά τα προβλήματα δεν θα τα έχεις και μιλάς μαζί του να σε κατευθύνει.

 

Γενικός κανόνας επιτυχίας στην περιπτωση σου είναι. Όσα λιγότερα κάνεις εσύ και τα αναλάβει μηχανικός σου τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχεις.

 

Καλά κουράγια τώρα και καλή επιτυχία.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.