Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορροή υδάτων από υπερκείμενο διαμέρισμα εσοχής.


Iniohos

Recommended Posts

Σαν νέο μέλος σας χαιρετώ και ανοίγω το παρόν θέμα, αφού διεπίστωσα ότι δεν υπάρχει ήδη κάτι σχετικό.

Μένω σε μια πολυκατοικία στην οποία οι 4ος και 5ος όροφοι είναι σε εσοχή. Το διαμέρισμά μου είναι στον 4ο όροφο. Η απορροή των υδάτων του 5ου ορόφου γίνεται μέσω του μπαλκονιού μου, δηλαδή τα νερά του 5ου χύνονται στο μπαλκόνι του 4ου, διατρέχουν μια διαδρομή 5-6 μέτρων στην επιφάνειά του, για να πέσουν στη συνέχεια στην κεντρική υδροροή που τα οδηγεί εκτός πολυκατοικίας. Όπως αντιλαμβάνεσθε αυτή η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Ωστόσο όταν υπάρχει βροχόπτωση αυτό είναι ανεκτό, όμως αρκετές φορές και ειδικά το καλοκαίρι οι ένοικοι του υπερκείμενου διαμερίσματος ποτίζουν τα λουλούδια τους ή πλένουν  το μπαλκόνι τους  και το πλεονάζον νερό διέρχεται από το μπαλκόνι μου μαζί με υπολείμματα φυτοχώματος και φύλλων, δημιουργώντας  συσσωρεύσεις στο στόμιο των οπών απορροής, που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή του νερού, με ενδεχόμενο κίνδυνο πλημμύρας.

Παρά το ότι έχω γνωστοποιήσει το πρόβλημα στους ενοίκους του 5ου ορόφου και έχω ζητήσει να τοποθετήσουν κατάλληλες σίτες δεν έχουν ανταποκριθεί. Επιπλέον ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν αναφέρει κάτι σχετικά με το θέμα.

 

Μετά τα παραπάνω το ερώτημα μου έγκειται στο αν έχετε υπόψη σας κάποια γενική ή ειδική διάταξη, που να αντιμετωπίζει/ρυθμίζει την απορροή υδάτων για διαμερίσματα σε εσοχή, έτσι ώστε να ενεργήσω σύμφωνα με αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Τότε επιτρεπόταν η ελεύθερη απορροή των ομβρίων και δεν ήταν υποχρεωτική η συλλογή τους σε στήλες αποχέτευσης

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντησή σας και θα ήθελα μια περαιτέρω διευκρίνιση.

Με τα όμβρια δεν υπάρχει πρόβλημα όπως ανέφερα στο αρχικό μου post. Το πρόβλημα δημιουργείται με τις λοιπές απορροές (ποτίσματα -πλυσίματα κ.λπ) που προκαλούνται κατά τη διάρκεια του έτους και που ενίοτε περιέχουν λάσπες και φύλλα. Μήπως οι πηγές σας διαχωρίζουν τα όμβρια ύδατα από τις λοιπές απορροές??

Link to comment
Share on other sites

Σε κτίριο του 1964 δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι που να σε καλύψει. Ίσως να συνεργαστείτε να τοποθετηθούν υδρορροές. Δεν θα κοστίζει και πολύ να γίνει μια ψιλοδιευθέτηση...

Αν δεν απαιτείται σκαλωσιά δεν απαιτείται και άδεια δόμησης. Με μία "μικρής κλίμακας" και μερικές (λίγες) εκατοντάδες ευρώ λύθηκε το πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη, υπάρχουν όμως αντιδράσεις από άλλους ιδιοκτήτες. Αυτός είναι και ο λόγος που εστιάζω στις υπάρχουσες ρυθμίσεις.  Ωστόσο σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.