Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζώνη Οικιστικού ελέγχου απορία


Recommended Posts

Είμαι καινούργιος μηχανικός και έχω δύο

αγροτεμάχια εντός δύο διαφορετικών ΖΟΕ: το πρώτο αγροτεμάχιο ειναι 1 στρέμμα και η αρτιότητα εκεί ειναι 4 στρέμματα κατα κανόνα, και κατα παρέκλιση 2 στρέμματα άρα αυτό είναι μη αρτιο και οικοδομίσημο ? παρόλο που το συμβόλαιο είναι παλιό (1960), μήπως πρέπει να κοιτάξω το π.δ του 24.5.1985 γιατι το αναφέρει μέσα στο φεκ...Το δεύτερο αγροτεμάχιο ειναι 3 στρέμματα με συμβόλαιο του (1960) και έχει πρόσωπο με επαρχιακό δρόμο η αρτιότητα εκεί είναι 8 στρέμματα κατα κανόνα και 4 κατά παρέκλιση, και επίσης αναφέρει το φεκ ότι θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατα παρέκλιση για χρήσεις πλήν κατοικίας με εμβαδόν 2 στρέμματα, το δεύτερο ειναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκλιση?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα διαβάσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα διατάγματα των ΖΟΕ να δεις εάν και πότε εφαρμόζονται οι παρεκκλίσεις του ΦΕΚ 270/85 για την εκτός σχεδίου δόμηση.Εϊναι πιθανόν να είναι και το μικρό γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο,αν έχει πρόσωπο σε δρόμο χαρακτηρισμένο (=βεβαίωση από Δήμο) ως Εθνικό,Επαρχιακό,Κοινοτικό ή Δημοτικό.

Εαν ΔΕΝ εφαρμόζονται οι παρεκκλίσεις του 270,ή το γήπεδο ΔΕΝ έχει πρόσωπο σε οδό χαρακτηρισμένη όπως είπα,τότε το μικρό είναι ΜΗ άρτιο ΜΗ οικοδομήσιμο.(Δεν αναφέρεις για το πρώτο γήπεδο αν έχει πρόσωπο)

 

Αν- υπό προυποθέσεις - το διάταγμα της δεύτερης ΖΟΕ επιτρέπει την εφαρμογή του 270 και συντρέχουν οι προυποθέσεις αυτές στην περίπτωσή σου,τότε το δεύτερο γήπεδο είναι ΑΡΤΙΟ και ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ακόμα και για κατοικία.

 

ΠΑΡΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ για να προστατέψεις το τομάρι σου στο δεύτερο γήπεδο.....

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να το γράψω το πρώτο έχει πρόσωπο 30 μέτρα,και για τις δύο Ζ.Ο.Ε αναφέρει το φεκ ότι: οι όροι και περιορισμοί δόμησης των εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας καθώς και οι λοιποί όροι και περιορισμοί δόμησης των λοιπών επιτρεπομένων χρήσεων ειναι οι αναφερόνενοι στις διατάξεις των από 6.10.1978 π.δ (ΦΕΚ 538/Δ) όπως τροποποιήθηκεε με το από 20.1.1988 π.δ (ΦΕΚ 61/Δ) και από 24.5.1985 π.δ (ΦΕΚ 270/Δ).

Και κάτι άλλο να ρωτήσω και συγνώμη που ρωτάω πολλά αλλα δυστυχώς δεν εμβαθύναμε στα θέματα αυτά στην σχολή: όταν γίνετε ένα τοπογραφικό πρέπει να ελέγξω εάν εχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης όταν υπάρχουν υπάρχοντα κτίσματα και αν ειναι νόμιμα κτισμένα, αυθαίρετα, παράνομες προσθήκες κ.τ.λ?

Link to comment
Share on other sites

Άσκηση:σπάσε το κεφάλι σου να βρεις αν όντως είναι το πρώτο ή όχι,διαβάζοντας προσεκτικά τα ΦΕΚ.Στο τέλος,πήγαινε στην Πολεοδομία όπου υπάγονται και ρώτα στο τμήμα των Τοπογράφων να σου πουν.Παιξτο νέος και άπειρος και παρακάλεσέ τους.

Αν δεν τα διαβάσεις προσεκτικά-τώρα που σου έτυχε η περίπτωση-,ποτέ δεν πρόκειται να τα μάθεις.

Γενικά να γνωρίζεις το εξής,γιατί λάθη όλοι κάνουν:Η δουλειά πρέπει να γίνει σωστά ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Για το τελευταίο ερώτημά σου:ΟΧΙ,δεν χρειάζεται να τα ελέγξεις ,το μόνο που σχεδιάζεις είναι το περίγραμμα του κτιρίου και υπολογίζεις το δομημένο εμβαδό του και το γράφεις,άσχετα με τον αν έχουν ανεγερθεί νόμιμα ή όχι.Διάβασε τον Ν.651/1977 για να καταλάβεις για ποιό λόγο

 

Γνώμη μου είναι ότι το πρώτο γήπεδο είναι μή άρτιο-μη οικοδομήσιμο και ότι το δεύτερο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ,άσχετα τη χρήση της οικοδομησιμότητας=ακόμα και για κατοικία.Η γνώμη μου ΔΕΝ είναι δεσμευτική,είναι δική σου ευθύνη η υπόθεση.Βασίζομαι στο γεγονός ότι τα γήπεδα ΔΕΝ είναι νέα,καθώς προυπάρχουν των διαταγμάτων των ΖΟΕ,τα οποία δίνουν όρους,χρήσεις και περιορισμούς για ΝΕΑ γήπεδα,οπότε αυτά κρίνονται με τις παρεκκλίσεις του 270/85.

 

Καλή επιτυχία και καλή αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.