Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση κεραμοσκεπής


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Σε υφιστάμενη οικοδομή με κεραμοσκεπή (χωρίς μόνωση) σκέφτομαι να τοποθετήσω μόνωση επάνω απο τη πλάκα. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω φυσικό ορυκτοβάμβακα 10mm σε ρολό (θα τον τοποθετήσω μόνος μου σε δυο στρώσεις, κάθετες μεταξύ τους). Ο χώρος κάτω απο τη σκεπή δεν είναι κατοικήσιμος, οπότε δε με ενδιαφέρει να μονώσω ακριβώς κάτω απο τα κεραμύδια. Επίσης στη κεραμοσκεπή έχει τοποθετηθεί μεμβράνη υγρομόνωσης ατμοδιαπερατή, οπότε θεωρητικά δεν υπαρχει κίνδυνος εισρροής υδάτων.

 

Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο είδος φράγματος υδρατμών για την προστασία του συγκεκριμένου υλικου θερμομόνωσης;

 

Στο site της αντίστοιχης εταιρίας ορυκτοβάμβακα δεν αναφέρει πουθενά τη χρήση φράγματος υδρατμών. Άλλες εταιρίες προτείνουν τη χρήση του.

 

Επίσης σε δίάφορα post του forum, έχει αναφερθεί ότι είναι επιθυμητό να αναπνέει η κατασκευή (μέσω της πλάκας), κάτι που κάνει τη χρήση φράγματος υδρατμών απαγορευτική.

Edited by assosboy
Link to comment
Share on other sites

πέραν του ερωτήματος που ρωτάτε, το οποίο απαιτεί το άνοιγμα και το διάβασμα συγγραμάτων ξανά,  ενώ ακόμα πρέπει να μελετηθούν οι κατά τόπους συνθήκες και υλικά. Σας εφιστώ την προσοχή, σύμφωνα με τον τρόπο δόμησης που αναφέρεται, ώστε να αποφευχθούν οι θερμογέφυρες.

Σωστά η οροφή είναι το νο 1 ενός κτιρίου που πρέπει να μονωθεί. Δεν είναι το μόνο όμως. Σας συνιστώ επίσκεψη σε Μηχανικό που μπορεί να σας διαφωτίσει για το θέμα των μονώσεων και την καλή μόνωση κτιρίου με προσπάθεια επάλειψης θερμογέφυρων. Είστε πάντως εσείς σε σε καλό δρόμο. Συνεχίστε τις ερωτήσεις, μαθαίνετε εξαιρετικά πράγματα για την θέρμανση του κτιρίου σας, με θετικά αποτελέσματα προς την συμπεριφορά του όσον αφορά τις θερμοκρασίες προς τον χρήστη και το περιβάλλον, θερινούς, χειμερινούς μήνες.

Επισκέψεις σε εταιρίες ακόμα θα σας βοηθήσουν και διάβασμα βιβλίων τεχνικών οδηγιών.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λές (σχετικά με την επάλειψη των θερμογεφυρών). Νομίζω όμως ότι σε σπίτι καταασκευής 1985 είναι πολύ δύσκολο να καλύψεις 100% τις θερμογέφυρες. Εξάλλου ο σκοπός μου μετά τη θερμομόνωση της κεραμοσκεπής είναι και η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων (σε βάθος χρόνου).

Αυτό που ρώτησα ήταν αν υπάρχει περίπτωση σταδιακής καταστροφής του φυσικού ορυκτοβάμβακα απο την ανερχόμενη υγρασία (αν κάποιος έχει συγκεκριμένη εμπειρία/γνώση);

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.