Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα, Αρτέμιδα Αττικής.


JohnB

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Είμαι ιδιώτης και διαθέτω ένα οικόπεδο στην Αρτέμιδα Αττικής (αρχικό 247,57 τ.μ.) το οποίο μετά τη ρυμοτόμηση προκύπτει ως τελικό στα 210.82 τ.μ. αφού προσκυρώνεται και ένα τμήμα 4.12 τ.μ. Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τον τρόπο που προκύπτει η οικοδομησιμότητα , καθώς είχα την εντύπωση ότι ο συντελεστής δόμησης είναι στο 0,4 και καθώς με ενημέρωσε ο τοπογράφος από την πολεοδομία μας δίνουν 0,28 και δεν αποδέχονται το 0,4. Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για τον τρόπο/τύπο που προκύπτει αυτός ο συντελεστής?

 

Υ.Γ. Οι συντελεστές φαίνονται εδώ: http://www.scribd.com/doc/37396633/OROI-DOMHSHS-ARTEMIDOS#scribd

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. 

Αφενός το θέμα σας αναρτήθηκε σε λάθος κατηγορία καθώς η ορθή είναι τα "θέματα ιδιωτών" και εκεί θα μεταφερθεί. 

Αφετέρου, θέματα ουσιαστικά όπως η αξιοποίηση οικοπέδων, δεν είναι δυνατόν να συζητιούνται μέσω forum με ελλειπή στοιχεία όπως στην προκειμένη περίπτωση καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Εν τάχει, μείωση συντελεστή δόμησης επιφέρει η κατ' εξαίρεση οικοδομησιμότητα με χρήση του αρ. 27. του ν. 2742/99 που τροποποίησε το αρ. 25 του ν. 1337/83, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση σας εάν δεν δικαιούστε να υπαχθείτε στην παρέκκλιση και από την στιγμή που το οικόπεδο υπολείπεται της αρτιότητας κατά κανόνα (500 τ.μ.) κατά τμήμα μεγαλύτερο του 40% αυτής, μειώνεται κατά 30% ( 0.40 Χ 0.70 = 0.28 ).

Τώρα, καλώς ή κακώς, πως και γιατί, πρέπει να τα συζητήσετε με μηχανικό της εμπιστοσύνης σας. 

Καλή συνέχεια. 

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα...σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και ζητώ συγνώμη που δεν το πέρασα στην αρχή στα θέματα ιδιωτών!

 

Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι ο τοπογράφος μηχανικός είχε κάνει λάθος, αφού μεν στο τοπογραφικό παραδέχεται ότι δεν υπάρχει πράξη εφαρμογής στην περιοχή, από την άλλη δε εμφανίζει κτίριο (που θα μπορούσε να ανεγερθεί) τουλάχιστον 60% του τελικού οικοπέδου, δηλαδή απλά αφήνει 3 μ. από κάθε πλευρά από τα όρια του οικοπέδου.

 

Πάνε και τα χρήματα μας έγινε η καρδιά περιβόλι :smile:

 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλαμβάνομαι τελικά ακριβώς τι εννοείτε, ούτε για ποιον ακριβώς λόγο απευθυνθήκατε σε τοπογράφο.

Θέλετε να αξιοποιήσετε το οικόπεδο? Θέλετε κάποιο τοπογραφικό για κάποια συμβολαιογραφική πράξη?

Η πράξη εφαρμογής δεν είναι θέμα παραδοχής από κάποιον μηχανικό, έχει κυρωθεί ή δεν έχει κυρωθεί.

Στην Αρτέμιδα, σχέδον όλη η περιοχή είναι εντός σχεδίου, έχει πολεοδομικές μελέτες και δεν έχει κυρωμένες πράξης εφαρμογής. 

Οπως και να έχει, εμπιστευθείτε κάποιον συνάδελφο ιδιώτη μηχανικό ώστε να σας λύσει τις απορίες και να σας κατατοπίσει. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ DIMITRIS80,

 

Οικόπεδο ιδιοκτησίας μας επιθυμούσαμε να το αξιοποιήσουμε και όπως σωστά αναφέρετε απευθυνθήκαμε σε μηχανικό ο οποίος προκειμένου να διαπιστώσει τους συντελεστές κάλυψης και δόμησης μας κατεύθυνε σε τοπογράφο μηχανικό, καθώς δεν υπήρχε πρόσφατο τοπογραφικό του οικοπέδου (το οποίο όπως ενημερωθήκαμε ήταν απαραίτητο). Το τοπογραφικό εκδόθηκε και δεν έγινε κάποια αναφορά για την αλλαγή του Σ.Δ., καθώς σωστά αναφέρετε ότι στην περιοχή δεν έχει κυρωμένες πράξεις εφαρμογής (το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου) ο τοπογράφος μηχανικός ανέλαβε να βγάλει την οικοδομησιμότητα και σε εκείνο το σημείο ενημερωθήκαμε ότι ο συντελεστής δόμησης ήταν 0,28 αντί για 0,4 το οποίο κατέστησε τα σχέδια της οικοδομής που είχαν ολοκληρωθεί με 0,4 άχρηστα και τέλος πάντων ακυρώθηκε το project αφού όμως είχαν πληρωθεί αρκετά χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.