Μετάβαση στο περιεχόμενο

εγκατασταση φυσικου αεριου


horatio

Recommended Posts

aithilenio ναι δε διαφωνούμε. Συμπεριφέρεται ως δισωλήνιο. Όμως είναι κατασκευασμένο με τη λογική του μονοσωληνίου με κάθε κύκλωμα να αποτελείται από ένα σώμα.

 

Σωστό...

Link to comment
Share on other sites

είναι ξεκάθαρα δισωλήνιο.... το μονοσωλήνιο έχει σώματα σε σειρά...

 

σε ό,τι αφορά το αρχικό ερώτημα του horatio, αν μπορέσει να περάσει η απαραίτητη ποσότητα νερού από την γραμμή του μπόιλερ, και κουμπωθεί η γραμμή αυτή στην "είσοδο" και "έξοδο" αντίστοιχα των 2 κολλεκτέρ τότε θα δουλέψει...

 

αν μείνει ως έχει η γραμμή στα κολλεκτέρ μόνο από τύχη θα δουλέψει... και υπολογισμός να γίνει αν σε κάποιο σημείο του δικτύου υπάρχει "θεματάκι" θα γίνει "χαμός"....

Link to comment
Share on other sites

Και μια-δυο τελευταιες ερωτησεις:

Εστω οτι θα δουλεψει οπως υποσχεται και δευτερος συναδελφος που ηρθε για αυτοψια, αξιζει να συνδεσω τον ηλιακο με τον λεβητα ή τα 200€ extra δεν θα αποσβεστουν ποτε?

Θεωρειται απο την εμπειρια σας ανωτερο τον viessmann 050 συμπυκνωσης εναντι του baxi luna duo tec space+?

1:4 ο ενας 1:7 ο αλλος, τι ειναι τουτα... 500 πραγματα να συγκρινεις, το κεφαλι μου πονεσε.

Edited by horatio
Link to comment
Share on other sites

Χοντρικά, αν χρησιμοποιήσουμε την προσαγωγή και επιστροφή του  μπόιλερ για τροφοδοσία (προσαγωγή και επιστροφή) των κολλεκτερ, έχουμε μέχρι τα κολλεκτέρ κύκλωμα 20m Φ16x2, τότε για να περάσουμε μία παροχή 800lt/h, θα έχουμε μία τπώση πίεσης της τάξης των 7.5mΣΥ, χωρίς να λάβουμε υπόψη μας άλλα 0.5-1mΣΥ από το κολλεκτέρ μέχρι τα σώματα (ανάλογα το μήκος κυκλώματος, τους διακόπτες των σωμάτων κλπ.). Συνολικά έχουμε ένα μανομετρικό  άνω των 8mΣΥ.  Αν η απαιτούμενη παροχή είναι μεγαλύτερη, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Πάντα με την προϋπόθεση ότι στα σώματα περνάει το 100% (με απλούς διακόπτες δισωληνίου) του νερού και δεν έχουν διακόπτη μονοσωληνίου στο 50%, που παρουσίαζει και μεγαλύτερη πτώση πίεσης.

 

Δηλαδή θα χρειαστεί ένας αρκετά μεγάλος κυκλοφορητής, σε σχέση με την ισχύ της εγκατάστασης και θα έχουμε αυξημένη ταχύτητα νερού (γύρω στα 2m/sec) στο κύκλωμα τροφοδοσίας των κολλεκτέρ (πρώην κύκλωμα μπόιλερ) που μπορεί να προκαλέσει θόρυβο ροής.

 

Solar kit φυσικά και θα τοποθετηθεί.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.