Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογος Μηχανικος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (Μεταπτυχιακο)


Recommended Posts

Παιδια καλησπερα και απο μενα! τελικα μετα απο αρκετο κοπο και διαφορα προβληματα καταφερα και τελειωσα το ΑΕΙ Πειραια Ηλεκτρολογος Μηχανικος (8χρονια) εχω κλασικα lower και εχω παρει μερικες πιστοποιησεις CCNA, CCNA Security, CCNSP που ειναι για δικτυα και εχω και πτυχιο στα δικτυα απο ΙΙΕΚ, δουλευω απο τα 18 μου στο κλαδο η σαν ηλεκτρολογος η σαν τεχνικος δικτυων.

 

Λοιπον τα τελευταια χρονια ειμαι σε βιομηχανια ως ηλεκτρολογος και μιας και τελειωσα προσφατα και εχω ακομα αρκετη ορεξη για διαβασμα ειπα να το παω ενα βημα παραπανω και σκεφτομαι για μεταπτυχιακο, ειμαι 29χρ αν αυτο μετραει καπου, στο μυαλο μου εχω μιας και δουλευω στην βιομηχανια να πηγαινα σε αυτο http://aims.daidalos.teipir.gr/  αλλα επειδη ολοι πλεον ασχολουνται με ενεργεια κτλ ελεγα και αυτο http://www.teipir.gr/index.php/el/2016-02-19-07-46-36 που ειναι της σχολης μου και οι καθηγητες ειναι περιπου οι ιδιοι.

 

Με βαση την εμπειρια σας εσεις τι προτεινετε; εχετε στο νου καποιο αλλο; το εξωτερικο δεν το εχω σκεφτει επειδη δουλευω ηδη, αν ημουν ανεργος ή μονο φοιτητης και πιο πιτσιρικας θα το σκεφτομουν τωρα δε νομιζω... τι λετε;

 

 

 

Υ.Γ.

Αν υπαρχει κατι αναλογο θα παρακαλουσα τους διαχειριστες να μεταφερθει εκει... ειμαι σχετικα νεος στο φορουμ και δεν εχω προλαβει να το δω ακομα ολο ετσι ωστε να ξερω ακριβως τι παιζει, ευχαριστω για την κατανοηση!!

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις εμπειρία σε δίκτυα και τις πιστοποιήσεις CCNA κτλ, κοίτα κάποιο μεταπτυχιακό σχετικό με δίκτυα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις εμπειρία σε δίκτυα και τις πιστοποιήσεις CCNA κτλ, κοίτα κάποιο μεταπτυχιακό σχετικό με δίκτυα.

ξερουμε τι ζηταει πλεον η αγορα; δηλαδη τινει πιο πολυ στο θεμα ενεργειας; στο θεμα δικτυα; ξερουμε;

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω φίλε μου, αλλά έχοντας σπουδάσει μια σχολή σχετική με ενεργειακά θα σου πω οτι ελάχιστα πράγματα μπορείς να κάνεις πλέον, μόνο να κάθεσαι να βγάζεις ΠΕΑ, τώρα για τα δίκτυα δεν ξέρω, αλλά δεν μου κάθεται καλά στο μυαλό να έχεις εμπειρία σε στήσιμο δικτύων ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και να κάνεις μεταπτυχιακό σε ενέργεια. Ψάξε να δεις αν υπάρχει κανένα μεταπτυχιακό που να σχετίζεται με δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο κομμάτι της ηλεκτρολογίας, με ενεργειακά που σχετίζονται με ΑΠΕ ψύξη θέρμανση κλιματισμό μην μπλέξεις.

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια που τελείωσες τις σπουδές ενω παράλληλα δούλευες, πραγματικά ήρωας.

.

Εφ'όσον έχεις επενδύσει τόσο χρόνο και χρήμα στην Cisco και έχεις εμπειρία σε IT infrastructure θα σε συμβούλευα να συνεχίσεις στον IT κλάδο.
Η περίπτωσή σου είναι κάπως ασυνήθιστη διότι όσοι καταπιάνονται με IT απο κάποια κάποια στιγμή και μετά ασχολούνται μόνον με IT.
Θα έλεγα ότι μπορεί και να εισαι και overqualified για τον κλάδο πληροφορικής στην Ελλάδα αλλά εγω έχω χάσει επαφή πριν πολύ καιρό.
Φαντάζομαι ότι μιας και θα ξέρεις C++, Python και ότι άλλο πάει πακέτο με IT stuff θα μπορούσες να πας και σαν συνεργάτης έστω σε software house, αν υπάρχει κάτι.

.

Η λέξη 'δουλεύω' είναι πολύ vague, στις μέρες μας δεν σημαίνει και τίποτα.
Στην εταιρεία που δουλεύεις κάνεις δουλειά μηχανκού? έχεις τουλάχιστον €1k καθαρά?
Αν δεν έχεις €1k καθαρά αποκτάς τουλάχιστον εμπειρία και reference (και γνωριμίες) σε σοβαρά πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν στο να βρείς την επόμενη σου (καλύτερη) δουλειά?

.

Τέλος αν έχεις τα € ή τα $ θα σε συμβούλευα να φύγεις απο Ελλάδα, το μεταπτυχιακό θα είναι καλή ευκαιρία.
Link σε Comms MSc του TU München σε λίγο.

 

edit: το CCNSP ποιά εταιρεία? πόσο διαφορετικό έιναι απο το CCNA Sec της Cisco? how much?

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.