Μετάβαση στο περιεχόμενο

StaaD PRO


Renaissance

Recommended Posts

Καλησπερα, επεσε στα χερια μου το συγκεκριμενο προγραμμα τις προαλλες.Το γνωριζει κανεις σας παιδια?Τι δυνατοτητες εχει?Με μια ματια που το εριξα ειδα οτι υποστηριζει περα απο σκυροδεμα και χαλυβα, αλουμινιο (?) και συμμικτα δαπεδα.Εχει μοντελοποιησεις για ειδικες επιφανειες (cooling tower) και δικτυωματα κτλπ.Γνωριζετε τπτ για αυτο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπερα,

 

Δεν ξερω ποια εκδοση του προγραμματος εχεις ακριβως, αλλα το εχω δουλεψει στο παρελθον. Ειδικα για μεταλλικα νομιζω ειναι καλυτερο απο οτι για σκυροδεμα. Και συμμικτες κανει, αν και δεν εχω ασχοληθει. Αν ακομα ενδιαφερεσαι και εχεις καποια συγκεκριμενη απορια και μπορω να βοηθησω πες μου.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι το Robot είναι ποιο κοντά στον EC3. Το Staad είναι βρετανικό με αποτέλεσμα τώρα να μπαίνουν σιγά σιγά στο κλίμα.. επίσης το Robot σου υπολογίζει τις αναμοπιέσεις αυτόματα κάτι πολύ σημαντικό.

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι πως το Robot δεν το ξερω. To Staad ειναι αρκετα καλο και για EC3, στις τελευταιες του εκδοσεις. Βεβαια φιλε Jim αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι Αμερικανικο. Το θεμα ειναι, πως και αν γινεται να γινει η αναλυση μαζι με τον ΕΑΚ, που δεν υπαρχει μεσα.

 

Υπαρχει μια εταιρεια λογισμικων που ασχολειται και με το Staad, οποτε εκεινοι κατι θα ξερουν παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

To staad είναι αγγλικό πρόγραμμα (κάποτε το λέγανε QSE) και πρόσφατα αγοράστηκε η εταιρία από την BENTLEY (αντίστοιχος όμιλος AUTODESK). Αντίστοιχα η AUTODESK αγόρασε το ROBOT ώστε να δούλευε με το REVIT και να λύνεις με το δικό της στατικό τον φορέα. Χαμός και παιχνίδια εταιριών φίλε μου…

Link to comment
Share on other sites

Το staad είναι αμερικάνικο πρόγραμμα.

Ο Βρετανός αντιπρόσωπος είχε βγάλει το qse. Μου το είχαν παρουσιάσει όταν τους είχα επισκεφτεί πριν αρκετά χρόνια.

Ήταν το πρώτο πρόγραμμα που δούλεψα. Θα το χαρακτήριζα σαν το fespa της Αμερικής. Το εγκατέλειψα μετά από αποτελέσματα που δεν μου άρεσαν στην ανάλυση με καλώδια.

Τον ευροκώδικα τον γράφουν στην Αγγλία στο Bristol αν θυμάμαι καλά με μια πολύ μικρή ομάδα.

Ένα άλλο πρόβλημα που είχα τότε είναι ότι δεν όπλιζε επιφανειακά πεπερασμένα.

Στη συνέχεια συνέδεσε το κώδικα του με διάφορους κώδικες άλλων εταιρειών και έκανε και διάφορες μόντουλες για διάφορα προβλήματα που όμως ήταν όλα αμερικάνικα.

Αυτά πριν από αρκετά χρόνια.

Πρόσφατα ελέγχω μια μελέτη ενός ξένου οίκου που την κάνει με το staad και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με τους συνδιασμούς.

Γενικά πάντως προτείνω να χρησιμοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα όσο μπορούμε για να είμαστε κοντά στη λογική του ευροκώδικα, κυρίως στους συνδυασμούς.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο aTomGR.Είναι Αμερικάνικο το πρόγραμμα.Η έκδοση που είδα σε έναν γνωστο μου ήταν το Staad Pro 2006 .Έχω την εντύπωση ότι όπλιζε κανονικά τα επιφ. πεπερασμένα.Για σύμμικτες γνωρίζει κανείς τι δυνατότητες έχει?Το Robot έχει συμμικτες ή πρέπει να πάρεις ξεχωριστό module?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως συνεχίζω να υποστηρίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα που μας καλύπτουν ή θα μας καλύψουν σύντομα σε όλα τα θέματα των ευρωκωδίκων.

Τα αμερικάνικα δεν νομίζω ότι σύντομα θα μπορέσουν να μας υποστηρίξουν πλήρως αν μας υποστηρίξουν ποτέ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.