Μετάβαση στο περιεχόμενο

προδιαγραφές μελέτης


Recommended Posts

γνωρίζει κανεις αν εχουν αλάξει οι προδιαγραφές εκπόνησης τοπογραφφικων μελετων ή ισχυοθν ακόμα οι προδιαγραφες που θετουν τα αρθρα 108-114 τπθ ΠΔ 696/74?

Ειδικότερα θα ηθελα απάντηση στα κατωθι ερωτηματα 1)σε μελετη που προκηρυσεται με ανοιχτο διαγωνισμο ,αναφερεται οτι η αποτυπωση για τις αδομητες εκτασεις θα γινει με διπλοσυχνο gps (παροτι υπαρχουν εκτασεις με ψηλα δενδρα -πυκνο πευκοδασος ,πλατανια κλπ. και σε αλλο σημειο λεει οτι η αποτυπωση θα γινει με τις προδιαγραφες που ισχυουν.(ετσι αοριστα)

2)στο θεμα των αμοιβων αναφερει οτι επειδη δεν προβλεπεται αρθρο για αποτυπωση με διπλοσυχνο gps (για τις αδόμητες εκτάσεις),δημιουργει εναν εντελως δικο του αυθαιρετο τυπο κανοντας χρηση του αρθρου ΓΕΝ4

.Επισης για τις πυκνοδομημενες εκτασεις που τις πληρωνει με το ΤΟΠ6 ,δεν πβοβλεπεται αμοιβη πολυγωνομετριας παροτι σαφεστατα ζηταει πολυγωνομετρια

και επιλυση αυτης .

Θα ηθελα την γνωμη σας κατα ποσο υπαρχει νομοθετικη διαταξη που να δινει το δικαιωμα να αυθεραιτει ετσι (προκειται για Δημο)

Edited by EL111
Link to comment
Share on other sites

1) Αν θεωρεις οτι ο Δημος εκανε λαθος στην τεχνικη του εκτιμηση τοτε κανε ενα ερωτημα προς αυτον ή ενσταση κατα της διακηρυξης.

2) Οι αμοιβες καθοριζονται απο τους Κανονισμους Αμοιβων.Οταν ο κανονισμος δεν προβλεπει ρητα μια εργασια πας με το αρθρο ΓΕΝ4 .Το προβλημα ειναι οτι το εν λογω αρθρο ειναι πολυ ασαφες.Λεει π.χ. αμοιβη ανα ημερα απασχολησης 600*τκ=720 ε/ημερα σημερα χωρις να κατηγοριοποιει περιπτωσεις.

Ετσι αν για μια δουλεια απαιτειται ενα ατομο ή δεκα (π.χ ο μελετητης με βοηθους ) αυτο δεν το παιρνει υποψη.Τα ιδια λεφτα θα παρουν.Ομως η υπουργικη αποφαση αυτο λεει.Ο Κ.τ.Ε δεν μπορει να δημιουργει δικους του μαθηματικους τυπους.Κανε ερωτημα ή ενσταση .

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ-μαλλον θα κανω προσφυγη στην αποκεντρωμενη διοικηση-προλαβαινω-εχω ακομα δυο μερες.ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

Τη μάρκα του gps δεν την έγραψαν στην προκήρυξη?

Η αλήθεια πέρα από τα δίκαια ερωτήματα σου είναι ότι επιτέλους πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός των προδιαγραφών και των αμοιβών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.