Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιπλέον δόμηση σε παραλιακό οικισμό


ntemhs

Recommended Posts

Πελάτης μου έχει οικοδομήσει σε οικόπεδο 2100 τ.μ., 560 τ.μ..Συγκεκριμένα 1 τριώροφο ξενοδοχείο και μια ισόγεια οικία, όλα αυτά από το 1970 - 1975 σε παραλιακό οικισμό (κάτω των δυο χιλιάδων κατοίκων) που σήμερα έχει σαν μέγιστη δόμηση τα 400 τ.μ. και μέγιστο αριθμό ορόφων 2. Το ερώτημα είναι εαν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μπορέσει να οικοδομήσει επιπλέον τετραγωνικά στην περίπτωση που η χρήση των χώρων δεν είναι αμιγώς εππαγελματική. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στη Νομαρχιακή απόφαση που καθορίζει τους όρους δόμησης στο συγκεκριμένο οικισμό. Αφού μέσα στο οικόπεδο υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα δεν ισχύει πάντα το όριο των 400 τ.μ. Συνήθως, κλιμακωτός συντελεστής ως τα 300 μέτρα οικοπέδου και για τα υπόλοιπα μέτρα του οικοπέδου 40%, δηλαδή δόμηση: 300 + (2100-300)Χ40%=1020 τ.μ.

Αν είναι έτσι. έχεις να κτίσεις (για ξενοδοχειακή μονάδα) άλλα 1020-560=460 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

στην περιπτωση αυτη ομως λειει οτι υπαρχει και κατοικια μεσα.. αρα δεν παει ουτως η αλλως με τα δισμενεστερα δεδομενα???

 

εκτος αν αλλαξει και ο χαρακτηρισμος της κατοικιας, οποτε μπορει να εχει βαση αυτο που προτεινεις.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά η κατοικία θα γίνει ο χώρος πρωϊνού ή γραφείων ή υποδοχή πελατών ή ... ή ...

(κοντά στο νου και η γνώση που έλεγε και η γιαγιά μου- 460 μέτρα είναι αυτά!!!)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι όταν πρόκειται για αμιγώς επαγγελματικά κτίρια ο σ.δ. είναι απεριόριστος και μετά τα 300 τ.μ. ο σ.δ. είναι 0,60 αντί για 0,40 που ισύει για άλλες περιπτώσεις. Δεν γίνεται να αλλάξει δυστυχώς η χρήση για όλα τα κτίρια μιας και υπάρχουν διάσπαρτες οικιες 200 περίπου τ.μ. (δεν το ανέφερα στην αρχή, είπα μόνο μια) και ακόμη χειρότερο στο οικόπεδο υπάρχουν 3 συνιδιοκτησίες οπότε αντίο δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

ο λόγος pk10gr είναι ότι κοιτούσα συγκεκριμένη ιδιοκτησία από τις συνιδιοκτησίες όπου υπάρχει πράγματι μόνο το ξενοδοχείο και μια οικία αλλά πρόσθεσα μετά στην δόμηση και τις υπόλοιπες κατοικίες χωρίς να το αναφέρω οπότε γράψε λάθος σε αυτό το σκέλοςΤο οικόπεδο είναι 2100 στο σύνολο του και η επιμέρους ιδιοκτησία είναι 1200 τ.μ. περίπου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.