Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίκτυο σε ανακαίνιση


giabritsos

Recommended Posts

Θα κάνω σε λίγο ανακαίνιση σπιτιού και θα αλλάξω όλα τα ηλεκτρολογικά και όλη την καλωδίωση..ακόμα και αυτά που ξεκινάνε από το δρόμο μέχρι την πόρτα μου.πειρε μου τι να προσέξω με τον ηλεκτρολόγο τι να ζητήσω τι να βάλω σε καλώδια κλπ κλπ...θελω να έχω Ethernet και πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλα τα δωμάτια και να χρησιμοποιήσω καλή καλωδίωση να με υποστηρίξει τα επόμενα 30 χρόνια ...σκέφτομαι ρουτερς κλπ που θα χρειαστούν να είναι κρυμμένα σε αποθηκάριος που είναι ακριβώς δίπλα στην είσοδο μου

 

d4c7f054e91cb28db5e33a5c2e591bf7.jpg

 

Στον κύκλο είναι η αποθήκη δίπλα στην είσοδο που θελω να μαζέψω όλα τα καλώδια ρουτερ κλπ και με χ τα μέρη που θελω να έχει πριζακια Ethernet ,δίπλα και στο σαλόνι τέσσερα .

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

εφ οσον τα θελεις ολα στην αποθηκη καλο ειναι να καταληξουν ολα τα καλωδια εκει εθερνετ επιγεια tv καμερες συναγερμος..θυροτηλεοραση η θυροτηλεφωνο σε καποιο σημειο μεσα σπιτι οπως και καποιο μπουτον που θα ανοιγωκλεινεις τη κεντρικη εισοδο.αν θελεις να το κανεις εξυπνο σπιτι καλο ειναι να το συζητησεις με τον ηλεκτρολογο για να δεις αν βγαινεις οικονομικα.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση που θελω να κάνω..αν σε ένα δωμάτιο θελω να βάλω διπλό πριζακι Ethernet τότε εκεί θέλει δυο cat6 καλώδια;δηλαδή αν έχω 12 πριζακια θελω 12 γραμμές cat6?επισης από το δρόμο από τον ΟΤΕ μέχρι το σπίτι στην αποθήκη μπορώ με τον ηλεκτρολόγο να αλλάξω το καλώδιο γιατί είναι πολύ παλιό και αν ναι τι καλώδιο μπαίνει εκεί;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ναι 2πλο πριζακι θα χρειαστεις 2 γραμμες. απο το οτε μεχρι το σπιτι θα χρειαστεις utp καλωδιο υπογειο μεσα σε σωληνα. αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ρωτας δεν ξερει τι πρεπει να κανει ο ηλεκτρολογος?

Link to comment
Share on other sites

...θελω να έχω Ethernet και πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλα τα δωμάτια και να χρησιμοποιήσω καλή καλωδίωση να με υποστηρίξει τα επόμενα 30 χρόνια ...

Την πρόβλεψη για τα 30 χρόνια καλύτερα να την βγάλεις από την εξίσωση. Θα είσαι πολύ τυχερός εάν η σημερινή πρακτική στις δικτυακές υποδομές τηλεπικοινωνιών/πληροφορικής θα μπορεί να σε υποστηρίξει τα επόμενα 5~10 χρόνια.

 

Η πρότασή μου είναι να δώσεις σημασία και στα κανάλια όδευσης των δικτύων ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα για μελλοντική αναβάθμιση.

Edited by CybEng
Link to comment
Share on other sites

Όποτε πρέπει να κάνω διαφορετικά κανάλια για το δίκτυο ..άρα σκάψιμο οι τοίχοι αφού δεν μπαίνουν στα ίδια κανάλια με τα ρεύματα.να ρωτήσω..οπτική ίνα μπαίνει πουθενά;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τα κανάλια όδευσης ασθενών είναι υποχρεωτικά ξεχωριστά οπότε δεν γλυτώνεις το "σκάψιμο".

 

Οπτική ίνα ( καλώδιο οπτικής ίνας το ορθότερο ) καλό είναι να μην μπει χωρίς συνολική μελέτη του δικτύου σου. Υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές, η μονοτροπική και η πολυτροπική οπτική ίνα, οι οποίες δεν είναι συμβατές μεταξύ όσον αφορά τον εξοπλισμό.

 

Για παράδειγμα μπορεί να έχεις εγκαταστήσει οπτικό καλώδιο με μονοτροπική ίνα και ο εξοπλισμός δικτύου σου να απαιτεί πολυτροπική ίνα ( πραγματικό περιστατικό που συνάντησα σε δημόσια υπηρεσία προ ετών ).

Edited by CybEng
Link to comment
Share on other sites

To ενδεχόμενο να συζητήσετε τις απορίες σας με κάποιο συνάδερφο στο γραφείο του ή στην οικοδομή επ' αμοιβής, το έχετε σκεφτεί ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.