Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά απο συμβόλαιο σε πραγματικότητα


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν, μίλησα με τον Δήμο και μου είπαν πως παλιά γινόνοντοσαν διαπλατύνσεις χωρίς να προηγηθεί απαλλοτρίωση. Πρόκειται για δρόμο ενταγμένο στο βασικό επαρχιακό δίκτυο και διέρχεται εντός του οικισμού, μπροστά από το οικόπεδο. Η διαπλάτυνση έγινε το ΄96 με απόφαση του τοπικού συλλόγου.

Το θέμα είναι πως μάλλον ένα χαρτί δεν αρκεί αλλά χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη παραχώρισης σε κοινή χρήση.

Η απόρια μου είναι κατά πόσο ισχυρή είναι μια απόφαση τοπικού συλλογού ώστε να αρχίσει να κόβει ιδιοκτησίες για διαπλατύνσεις δρόμων. Δεν πρέπει να εξασφαλίζεται και η σύνεση των θιγόμενων ιδιοκτητών; Και μπορεί να αντικαταστίσει αυτή η διαδικασία την απαλλοτρίωση;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κ γώ διαφορά από το συμβόλαιο έχω κ στην περίπτωσή μου αλλά διαφορετικής φύσεως..

 

Σε στάσιμο οικισμό <2000 κατοίκων που οριοθετήθηκε το 1986 με Απ. Νομάρχη έχω στα χέρια μου συμβόλαιο αγοραπωλησίας του 1997 το οποίο αναφέρει ότι είναι αγροτεμάχιο 4 στρ.. Έχω θέμα??

Link to comment
Share on other sites

Άρα : Δεν έχει επαγγελματικό δικαίωμα και άρα έχει τόση ισχύ έχει και ένα υπογεγραμμένο από .... μόδιστρο. Άρα μπορείς να ισχυρισθείς το ανωτέρω και να κάνεις το τοπογραφικό εξαρτημένο με απόσπασμα της οριοθέτησης του οικισμού και το γήπεδό σου ραπορταρισμένο σωστά και ταυτόχρονα μια διορθωτική version του συμβολαίου του με το δικό σου σωστό τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

το εν λόγω τοπογραφικό προορίζεται για έκδοση οικ. αδείας και η εξαρτημένη μέτρηση έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Μπορώ να προσκομίσω το τοπογραφικό στην πολεοδομία χωρίς να έχω πρόβλημα? Πρέπει να γίνει διόρθωση συμβολαίου δηλαδή??

 

Στο εν λόγω συμβόλαιο γίνεται λόγος για 2 διαιρετά μερίδια των 2 στρ. (με αναφορά στον προσανατολισμό του καθενός). Το τοπογραφικό για την άδεια δύναται να βγεί μόνο για το ένα από τα 2 μέρη?

Link to comment
Share on other sites

απλά αναφέρει ότι οι 2 αγοραστές θα κατέχουν διαιρετώς ο ένας το νοτιοανατολικό κομμάτι 2 στρ. και το νοτιοδυτικό ο άλλος..

 

Αυτή τη στιγμή διαβάζω το "θέματα οριζόντιας και κάθετης ιδιοκτησίας" του Κωτσάκη μπας και καταλάβω αν η προαναφερθείσα πρόταση του συμβολαίου σημαίνει κάθετη ιδιοκτησία ή ότι άλλο τελοσπάντων..

Link to comment
Share on other sites

Brasco έμπλεξες. Επειδή συζητούσα τις προάλλες με μια κυρία για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα το καλό νέο είναι οτι δικαιώθηκε αλλά χρειάστηκε να ανατρέξει σε παλιές αεροφωτογραφίες που φαίνονταν τα παλιά όρια, φωτοερμηνείες κτλ γενικά τρέξιμο η υπόθεση και χρονοβόρες διαδικασίες.

 

Όσον αφορά την πρώτη δημοσίευση, εμβαδόν κατα τίτλους τόση κατα νεωτέρα καταμέτρηση τόση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.