Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτήμα δεξιώσεων σε κατοικημένη περιοχή


giannist

Recommended Posts

Έχω διαπιστώσει ότι τα περισσότερα κτήματα όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις-δεξιώσεις έχουν αρκετά μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

Υπάρχει κάποιος περιορισμός σε αυτές τις αποστάσεις γιατί δεν έχω μπορέσει να βρώ κάτι σχετικό.

Επίσης σε ποια κατηγορία χρήσης (εκτός σχεδίου) ανήκει μία τέτοια άδεια από την στιγμή που θα κατασκευαστεί ένα μικρό κτίριο λίγων τετραγωνικών, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος θα είναι ανοιχτός μη στεγασμένος και διαμορφωμένος.

Στην περίπτωσή μου είμαι κοντα σε οριοθετημένο οικισμό σε απόσταση 500 μ περίπου και φαντάζομαι θα υπάρχει όχληση.

Ποια είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, νομιζω οτι η συγκεκριμενη δραστηριοτητα περιλαμβανεται στους χωρους συναθροισης κοινου.. Αν περιγραφεται στις χρησεις γης τοτε τυπικα δεν εχεις προβλημα.. Τωρα σε οτι αφορα την οχληση που περιγραφεις, υπαρχουν αρκετοι τροποι για να περιοριστει αν οχι να εκμηδενιστει για την αποσταση που περιγραφεις.. Αναλογα τον χωρο, την σχετικη του θεση προς τον οικισμο (υψομετρικη διαφορα, παρεμβαλων περιβαλλον, προσανατολισμος και συχνοτερη διευθυνση ανεμων κλπ κλπ)

 

Αν θελει ο ιδοκτητης να κανει σωστη δουλεια, πρεπει να ζητησει απο καποιον ειδικο να κανει μια τετοια ακουστικη μελετη.. Ισως το αμεσο κοστος να αυξανεται, αλλα 1) θα ειναι συγκριτικα μικρο σε σχεση με την συνολικη επενδυση 2) δεν θα εχει προβληματα κατα τη λειτουργια του χωρου, που μπορει τελικ να του στοιχισει πολυ περισσοτερα..

Link to comment
Share on other sites

Ασχέτως νομοθεσίας και χρήσεων γης υπάρχει και η λογική: όσο πιο μακρυά από πόλη, όσο πιο μακρυά από μεγάλους δρόμους και όσο πιο κοντά στη φύση. Όταν η γκλαμουράτη γκόμενα (θύμα) θέλει να κάνει τη δεξίωση μέσα στις λεμονιές προτιμά να ακούει αηδόνια (τα ποια?).

 

Πάντως στην περιοχή μου πρόσφατα διαμορφώσανε τέτοιο κτήμα σε απόσταση από οικισμό κάτι λιγότερο από 500 μ. Βέβαια έγινε ακριβώς δίπλα σε γέφυρα (όπου απαγορεύεται η ανέγερση κτηρίων) και αυτό αποδείχτηκε μέγα σφάλμα (ή αλλιώς ηλίθια επιχειρηματική κίνηση).

 

Περί ηχορύπανσης νομίζω στις προδιαγραφές αυτών των χώρων υπάρχουν οι απαραίτητοι περιορισμοί (τρόπος περίφραξης κτλ).

 

Προτείνω να κάνεις γραπτή αίτηση στην αντίστοιχη Πολεοδομία όπου θα ζητάς προδιαγραφές και αναφορά σε π. διατάγματα, εγκυκλίους και ό,τι άλλο. Δουλειά τους είναι να ψάξουν και ας περάσουν κάποιες μέρες. Και την όποια απάντηση γραπτώς να τη ζητήσεις. Και αν δεν εξυπηρετήσουν (με την προυπόθεση ότι διαθέτεις αξιοπρέπεια) κάνεις έγγραφη αναφορά/καταγγελία στο ΤΕΕ και τους ζητάς να μεσολαβήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε και μια υπουργική αποφαση για υπαίθρια κέντρα διασκέδασης.

αρθρο 6

παρ.2

Μπορούμε να πούμε οτι ανήκουν εκεί τα κτήματα δεξιώσεων .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 years later...

σε οικοπεδο εντος οικισμου <2000 -στην ακρη/οριο  του οικισμου  θελουμε να  κατασκευασουμε κτιριο 45τμ  οπου θα γινονται  εκδηλωσεις γενεθλιων  και εκδρομες σχολειων(ισως και γαμων ) .Δεν θα μαγειρευεται κατι εκει αλλα θα υπαρχει κατι τυπου catering  για την διατροφη των επισκεπτων  και απλως εντος του κτιριου θα υπαρχει καποιος χωρος  -καθιστικο σε περιπτωση κακοκαιριας και  wc

Για να βγαλω την οικοδομικη αδεια για το κτιριο θα το δηλωσω ως ισογειο  οικοδομη  αδεια για κατοικια ?η μηπως κατι αλλο ?

υπαγεται το παραπανω σκηνικο στα κτηματα δεξιωσεων κ διεπεται απο το αρθρο 40  φεκ 25801/09 ?Αδεια ιδρυσης κ λειτουργιας ως τι συμφερει να βγει ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.