Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διακλάδωση παροχής ρεύματος σε μοτέρ


ΗΝ1984

Recommended Posts

Εάν από καλώδιο που τροφοδοτεί πίνακα παροχής ρεύματος σε μηχανισμό ασανσέρ, πάρουμε με διακλάδωση ρεύμα για μοτέρ ρολού 600w πριν από τον πίνακα, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του ασανσέρ ;

Σε ερώτηση στο συντηρητή του ασανσέρ , η απάντηση ήταν ότι πιθανών θα δημιουργήσει παράσιτα που θα επηρεάσουν την καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών του ασανσέρ. (για την απάντηση του δεν φάνηκε να είναι σίγουρος και ο ίδιος )

Link to comment
Share on other sites

Μια τέτοια εγκατάσταση είναι έξω από τους κανονισμούς, στερείται ασφάλειας οπότε συνιστάται σοβαρά να μην υλοποιηθεί.

 

Θεωρητικά τώρα. Δεν νομίζω πως ένα μονοφασικο μοτερ 600 W είναι ικανό να προκαλέσει παράσιτα ή παραμορφώσεις στη κυματομορφή. Μάλλον άστοχη η άποψη του συντηρητή. Το θέμα είναι ότι αν πάρεις καλώδιο πριν τον πίνακα αυτό δεν θα είναι ασφαλισμένο με συνέπεια σε περίπτωση σφάλματος υπερφόρτισης να μην υπάρχει θερμική προστασία και κατά συνέπεια να υπάρχει πιθανός κίνδυνος να πάρει φωτιά. Αντιστοίχως σε περίπτωση βραχυκυκλώματος το πλέον πιθανό είναι εκτός από τη δυναμική καταπόνηση του καλωδίου, να πέσει η ασφάλεια του παροχικού καλωδίου που τροφοδοτεί τον πίνακα του ασανσέρ με αποτέλεσμα να χάσεις μια φάση (αν έχεις συντηκτικές ασφάλειες) ή και τις 3 φάσεις (αν έχεις αυτόματο ισχύος) και φυσικά την παύση λειτουργίας του ασανσέρ. Είναι πολύ προτιμότερο αν δεν έχεις καμιά άλλη λύση να πάρεις την γραμμή του μοτερ των 600 watt από τον πίνακα του ασανσέρ με ξεχωριστή ασφάλεια και προστασία παρά να κάνεις διακλάδωση πριν τον πίνακα χωρίς ασφάλειες και χωρίς τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Πιθανόν δεν έδωσα όλες τις παραμέτρους της εγκατάστασης και οδήγησα σε λάθος συμπεράσματα

Παραθέτω ένα στοιχειώδες σχέδιο και αναφέρω ότι όλες οι γραμμές θα είναι ασφαλισμένες και θα έχουν και ρελε διαρροής .

Ευχαριστώ και αναμένω τις οδηγίες σας .

 

25160870.th.png

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το παραθέτεις στην εικόνα, ο Πίνακας Παροχής Μοτέρ Ρολού αποτελεί υποπίνακα του πίνακα κοινοχρήστων και είναι πολύ σωστό. Αν όλοι οι πίνακες-γραμμές ασφαλίζονται, το σχέδιο που μας παραθέτεις δείχνει μια χαρά. Πόσο μάλλον τώρα που βλέπω ότι αυτό το μοτέρ των 600 Watt είναι για κάποιο ρολό που θα λειτουργεί περιστασιακά. Κανένας κίνδυνος από παράσιτα ή άλλο θόρυβο δεν βλέπω να υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.