Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτρεπτές ανοχές στην απόκλιση τοποθέτησης αγκυρίων μεταλλικών κατασκευών.


 

Recommended Posts

Το θέμα αυτό το εχω ξαναθέσει στο forum των τοπογραφών

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5159&page=2

προκειμένου να δούμε με τι ακρίβεια είναι δυνατον να γινει η χάραξη του καναβου των αγκυρίων και με ποιους τρόπους μπορει να βελτιωθεί η ακρίβεια αυτή.

 

Το ξαναθέτω εδώ προκείμενου να εξετάσουμε το θέμα των όριων αποδοχής από τον επιβλέποντα μηχανικό των αποκλίσεων που μπορεί να παρουσιαστούν για διάφορους λογούς κατα την κατασκευή.

Διευκρινίζω ότι το ερώτημα δεν αφορά τον τρόπο υπολογισμού των φορτίων ατελείων μελών και πλαισίων κατα EC3 ή αλλο κανονισμό, αλλα τα όρια απόκλισης περαν των οποίων ενας επιβλέπων δεν μπορεί να αποδεκτεί μια κατασκευή.

Π.χ όταν προκεται να εδραστεί μια μεταλλική κατασκευή σε μια ήδη διαμορφωμένη επίφανεια (εδαφόπλακα ή πλακα δώματος) με την χρηση μεταλλικών αγκυρίων τύπου Hilti που δεν έχουν δυνατότητα για αλφαδιασμα με περικόχλια, μεχρί πόσα χιλιοστά θα μπορούσαμε να αποδεκτούμε διαφορά υψομετρική (ή και στις περασίες) στην επιφάνεια έδρασης της μεταλλικής χωρίς να δημιουργούνται κατασκευαστικά προβλήματα ή θέματα ασφάλειας;

Link to comment
Share on other sites

Λογική τιμή ακούγεται αυτή, ιδιως εφόσον οι οπες για τους κοχλίες είναι μεγαλύτερες κατα 2mm, τοτε συνευθειακά θεωρητικά θα μπορουσαν να παίζουν γύρω από ενα νοητό αξονα 2mm+2mm=4mm χωρίς να εισάγονται τάσεις στους κοχλίες-αγκύρια.

Η τιμή που ανεφερες προκύπτει απο καποιο κανονισμό-προδιαγραφές ή ειναι εμπειρική;

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τις προσωπικές εκτιμήσεις (που μπορεί να είναι πολλές) δεν θυμάμαι να υπάρχει Νομοθεσία επιτρεπτής απόκλισης στην κατασκευή που αναφέρεις. Ίσως κάποιος άλλος να γνωρίζει. Επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον ας περιμένουμε μετά το τριήμερο να απαντήσουν και άλλοι συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Αρη, κυκλοφορεί πουθενά το ΕΝ1090; γιατι λιγο που το εψαξα στο google μου βγηκε ως τριτο αποτελεσμα ενα πολυ ενδιαφέρον μπικίνι και αποπροσανατολιστικα απο το ψαξιμο :smile:

 

-Αααα ΟΚ πρεπει να το γραψεις με κενο ΕΝ 1090 για να εμφανιστούν πιο σχετικά αποτελέσματα! Kαι από οτι βλέπω μονο να το αγοράσουμε μπορούμε σε σεβαστη τιμή, θα πρεπει να κανουμε έρανο! Το γνωστο βιβλίο θα το κοιταξω την Τρίτη, ευχαριστώ.

Επισης βρηκα και ότι το θεμα εχει ξανατεθεί με παρόμοιο γενικότερο τρόπο εδω http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=3412&page=2

αλλα θα παρακαλούσα να μην τα ενωποιουσαμε γιατί εδω τίθεται λιγο πιο εξειδικευμένα για το θέμα της έδρασης των μεταλλικών σε ήδη διαμορφωμένη επιφάνεια οπώς πολύ συχνα συμβαίνει π.χ σε πανωσηκώματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.