Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόπος στήριξης υπόγειου χώρου στάθμευσης και κτηρίου.


 
gsakel

Recommended Posts

Στο αρχείο που επισυνάπτω υπάρχει ενα σχέδιο με ενα υπόγειο πάρκινκ που προκειτε να κατασκευαστει σε ενα κτίριο .Το ερωτημα μου έιναι λύσεις και αποψεις προκειμενου να μην υπάρξουν καθόλου κολώνες στο κεντρο του χωρου δεδομενου του ότι πανω απο το υπογειο θα υπαρχει τριοροφη πολυκατοικια .( Οι διαστασεις ειναι πραγματικες )

C.zip

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Χωρις κατοψεις πως να γινουν προτασεις??? Ειναι ολες ιδιες??? Που εχεις τί??? Που μπορουν να μπουν κολωνες??? Που περνανε δοκαρια χωρις να δημιουργουν προβλημα στους χωρους???

Link to comment
Share on other sites

σε κτίριο 3οροφο έγινε η οροφή του υπογείου 1.0 πάχος και από εκεί και άνω κατασκευάστηκαν νέα υποστυλώματα, διαφορετικά από τα κάτω....

Δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα αλλά αν δεν γίνεται και αλλιώς....

Αυτό το γράφω ως μια γενική παρατήρηση. Για την περίπτωση σου καλό είναι να δούμε κατόψεις...

Δεν μπορεί..κάποια λύση θα υπάρχει για να μην κάνεις ταρζανιές....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον Αρη για τις ταρζανιες.. Και δεν μου φαινεται εντελως απιθανο να υπαρχει λυση χωρις κεντρικες κολωνες, ή εστω με μια που δεν θα ενοχλει.. και καλο ειναι επειδη νομιζω οτι εχεις κοψει κατι απο δεξια, αν γινεται να εχουμε το συνολο του σχεδιου..

Link to comment
Share on other sites

Aν θα προσεξετε στο κεντρο τις επιφανειας του υπογειου υπάρχουν 4 κολώνες αυτο που θέλουμε ειναι στον χωρο που σας εχω επισυναψει να μην υπαρχει πουθενα κολώνα στην μεση για να μπορουν τα αυτοκινητα να κινουνται ανετα .Τωρα οσον αφορα τους πάνω οροφους οι κολώνες ειναι αυτες που φαινονται στην μεση .Τα δοκάρια δεν ειναι εμπόδιο βεβαια θα εχουν καθαρό υψος οχι λιγοτερο απο 2.20 .

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου κοιτα, καταλαβαμε μια χαρα ποις ειναι οι ενοχλητικες κολωνες.. Αλλα, αν για παραδειγμα δεν ξερω που και πως θα επηρεσουν καποιες αλλαγες στις περιμετρικες κολωνες την κατοψη σου και αν θα μπορεσω να βαλω δοκαρια 30/40 (ενα παραδειγμα λεω) χαλωντας την αισθητικη της κατοψης επανω, πως να σου δωσω αποψη και ιδεα??? Μεμονομενα καποια κατοψη δυστυχως προσωπικα δεν εχω ακομα την εμπειρια να εξεταζω.. Στο αριστερο μερος του σχεδιου σου εχεις καποιες τοιχοκολωνες.. Τι διαστασεις εχουν??? ΧΧΧ/25? Αρα για λογους αγκυρωσεις το πολυ Φ12.. Αρα μεγαλα δοκαρια τελος.. ΧΧΧ/30? Λιιγο καλυτερα ισως.. Αν γινουν παπουστι ενοχλουν στην κατοψη πολυ?

 

Προσωπικα με τη λιγη εμπειρια που εχω, ειμαι διατεθιμενος να βοηθησω.. Αλλα δε με βοηθας να σε βοηθησω...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ζηταω υπολογιστικα να δουμε πόσο πρεπει να είναι οι κολώνες οι περιμετρικες ουτε ποσο πρεπει να ειναι τα δοκαρια .Το ζητούμενο ειναι προτασεις και αποψεις στο να μην μπουν στην μεση κολωνες .Δηλαδη μπορει να κατασκευασθει το κτιριο αφαιροντας τις μεσαιες κολώνες του υπογειου υποθετοντας οτι οι περιμετρικες δεν επηρρεαζουν τους χωρους η πως θα μπορουσαμε να στηριξουμε την πλάκα του υπογειου χωρις κολωνες .

Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος !Το σχεδιο το παραθετω για να υπαρχει μια εικονα σε θεμα επιφανειας και σε θεμα διαστασεων του χωρου .

Η περιπτωση χρειαζεται πιστευω μεγαλη εμπειρια σε στατικη αναλυση.

Μπορω να σας δωσω οτι διαστασεις αλλες θελετε οι κατοψεις πιστευω δεν θα αλλαξουν την ουσια του ζητηματος απλα αν η κατασκευη μπορει να γινει χωρις κολώνες τοτε βλεπουμε και το μεγεθος των περιμετρικών κολωνων η των δοκαριων και την επιδραση τους στους οροφους .Τι θα λεγατε αν η στηριξη της οροφης του υπογειου γινοταν με μεταλλικη κατασκευη ?

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον δεν εγινα αντιληπτος.. Ναι υπαρχουν πολλες υποθετικες πιθανες λυσεις οι οποιες μπορει να δουλευουν μπορει και οχι.. Ασφαλως και δεν ειναι εφικτο να σου κανει καποιος υπολογισμους, ετσι στον αερα..

 

Η μεταλλικη κατασκευη για την οποια μιλας μπορει να ειναι και αυτη μια πιθανη λυση, αλλα πιστευω ειναι αρκετα περιεργη περιπτωση για πολλους λογους, οποτε θα την εθετα προσωπικα ως τελευταια επιλογη..

 

Τωρα αν εσυ πιστευεις οτι οι κατοψεις δεν χρειαζονται, κατι θα ξερεις..

 

 

 

Αυτα..

Link to comment
Share on other sites

(Ναι υπαρχουν πολλες υποθετικες πιθανες λυσεις οι οποιες μπορει να δουλευουν μπορει και οχι..)

Θα ηθελα τις πιθανες λυσεις που μπορει να δουλεψουν κατα την γνωμη σου

Link to comment
Share on other sites

Σου ανεφερα 3 ηδη σε μηνυμα νωριτερα.. υποθετικες λυσεις ειναι που ομως σχετιζονται αμεσα με τις κατοψεις.. Δεν μπορει ενας στατικος φιλε μου να απομονωσει ενα μερος ενος κτιριου και να το εξετασει ανεξαρτητα απο το υπολοιπο.. Εγω ετσι ξερω τουλαχιστον.. Ακομα ακομα και η θεση και το μεγεθος των εξωστων που εχεις απο πανω μπορει να παιζουν ρολο..

 

Αυτα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.