Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανεμοφράκτες χειροκίνητοι με ροδάκια


Recommended Posts

Γειά σας,

 

Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα αλλά έψαξα και δεν βρήκα. Μια πελάτισσα έχει τοποθετήσει μεταλλική πέργκολα σε πρόσοψη ξενοδοχείου (με άδεια από πολεοδομία). Τώρα θέλει να βάλει στις πλαινές πλευρές ανεμοφράκτες με ροδάκια ώστε να μπορεί εύκολα να τους μετακινεί. Από όσο γνωρίζω εφόσον έχουν ροδάκια, είναι προσωρινή κατασκευή και δεν χρειάζεται άδεια, ή έγκριση κλπ. Μπορείτε να μου υποδείξετε σε ποιό άρθρο επακριβώς στον ΝΟΚ αναφέρεται κάτι παρόμοιο? 

 

Η πελάτισσα μου έχει το κλασσικό πρόβλημα του περίεργου γείτονα και την απειλεί οτι θα φέρει αστυνομία, οπότε χρειάζομαι να το αποδείξω γραπτώς οτι δεν υπάρχει προβλημα στο να έχει κινητούς ανεμοφράκτες με ροδάκια.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω να αναφέρεται κάπου ρητά στη νομοθεσία ότι αν έχει ροδάκια δεν παίρνει άδεια αλλα είναι νομίζω κοινή λογική εφοσον δεν πρόκειται για σταθερή κατασκευή. Είναι σαν να βάλω πχ ένα τραπέζι με καρέκλες ή μια ομπρέλα. όποτε θέλω τα βγάζω.

 

Πάντως σε δική μου περίπτωση, πελάτης είχε κατασκευάσει ηχοπέτασμα έπειτα από απαίτηση της διεύθυνσης περιβάλλοντος. Ρωτήσαμε στην ΥΔΟμ τι άδεια πρέπει να βγάλουμε γι αυτό και μου είπαν ότι δεν μπορεί να βγεί καμία άδεια για τέτοια κατασκευή διότι δεν προβλέπεται πουθενα (!) δεν ειναι περίφραξη, είχε μεγάλο ύψος και εν τέλει θεωρούσαν ότι δεν είναι σύννομη κατασκευή, απαγορεύεται και άρα δεν μπορεί να εκδοθεί καμία άδεια. Επειτα από πολλές συζητήσεις επί συζητήσεων όπου προσπαθούσα να τους εξηγήσω το παράλογο ότι μου λένε ότι αν το βρούν θα το καταγράψουν ως αυθαίρετο ενω ζήτησα αδεια αλλά δε μου δίνουν για μια κατασκευή η οποία επιβλήθηκε από άλλη υπηρεσία για τη λειτουργία της εγκατάστασης (ότι να ναι πραγματικα!) η λύση που μου έδωσαν από το τμήμα αυθαιρέτων ήταν: Βάλε ροδάκια ώστε να θεωρηθεί κινητο και να μην καταγραφεί ως αυθαίρετο. Οπότε υποθέτω και στη δική σου περίπτωση θα μπορούσε να εφαρμοστεί αναλόγως.

 

*συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.