Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπίτι σε χωριό (θέρμανση)


Recommended Posts

Σε σπίτι σε χωριό (ορεινή Κορίνθια) τη θέρμανση μπορώ να βάλω ; στο σπίτι πηγαίνουμε σχεδόν ένα με δυο σαβ/ριακα το μήνα μόνο το χειμώνα και λόγο των παιδιών τη θέρμανση να επιλέξω καλοριφέρ πετρελαίου , πελετ , αντλία θερμότητας η κάτι άλλο αν υπάρχει ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Προσωπικά επέλεξα -λόγω ακριβώς όμοιων συνθηκών χρήσης της εξοχικής κατοικίας με αυτές που περιγράφεις- τρεις καλής ποιότητας θερμοπομπούς (ο ένας με ροδάκια) και κάνω τη δουλειά μου οικονομικά, αξιόπιστα και ζεστά. Βέβαια, το σπίτι είναι σχετικά νέο με 3Φ παροχή, έχω δε και τη δυνατότητα χρήσης AC στον ένα χώρο για θέρμανση, μαζί με τζάκι. Γενικά η χρήση οποιουδήποτε άλλου τύπου θέρμανσης κρίθηκε εντελώς ασύμφορη σε σχέση με τη συχνότητα επίσκεψης. Χαρτί, μολύβι, υπολογισμοί και δες τι σε συμφέρει, οικονομικά και αποδοτικά ως προς τη θέρμανση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή γνωρίζω τη περιοχή, για εξοχική κατοικία δεν συμφέρει σε αυτούς τους καιρούς κεντρική εγκατάσταση (καλοριφέρ, υγραέριο) γιατί το κόστος θα είναι αρκετό.

Στη περίπτωση που υπάρχει ενιαίος χώρος και όχι υπνοδωμάτια (ισόγεια κατοικία με καθιστικό – υπνοδωμάτιο, κουζίνα και λουτρό) θα βόλευε σόμπα πέλλετ.

Αν υπάρχουν πολύ χώροι, όπως υπνοδωμάτια κλπ θα μπορούσες ή να κάνεις συνδυασμό σόμπα πέλλετ με θερμοπομπούς ή μόνο θερμοπομπούς.

Ανάλογα την ηλεκτρική εγκατάσταση (εγκατεστημένη ισχύς).  Μπορεί η εγκατάσταση να μην μπορεί να καλύψει  τις ανάγκες όλων των θερμοπομπών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα να κοιτάξεις να ζεσταίνεις το χώρο γρήγορα, αφού πας "σπάνια" και για μικρό χρονικό διάστημα.

Το να πας και να περιμένεις 4-5 ώρες για να βγάλεις το μπουφάν δεν είναι ότι καλύτερο.

 

Άρα σου προτείνω, ακόμα και καλοριφέρ πετρελαίου να βάλεις, να στραφείς σε λύση fancoil... το "ανεμιστηράκι" βοηθάει πολύ σε ορεινά εξοχικά...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις λύσεις μάλλον σε καλοριφέρ με fancoil θα πάω. Αν ζεστενοταν σε 4-5 ώρες θα ήμουν υπέρ ευχαριστημένος σχεδόν 12 ώρες θέλει να ζεστάνει και να στεγνώσει από την υγρασία . Υπόψην θα αλλάξω και τα πραθυρα με pvc γιατί είναι ξύλινα παλιά .

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχουν τα χρήματα για εξοχική κατοικία είναι η καλύτερη λύση.

Ο λέβητας να είναι συμπύκνωσης για ευνόητους λόγους. Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.