skifx Δημοσιεύτηκε February 20, 2018 at 10:17 πμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2018 at 10:17 πμ Εδω πάντως λέει οτι είναι 0,667% είναι η επιβάρυνση μηνιαίως... https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33238
tzitzikas Δημοσιεύτηκε April 1, 2018 at 06:34 μμ Δημοσιεύτηκε April 1, 2018 at 06:34 μμ (edited) Καλησπέρα. Ξέχασα να πληρώσω μέχρι χτες τον προηγούμενο μήνα ΕΦΚΑ και το θυμήθηκα σήμερα. Λες να το πληρώσω αύριο με e-banking. Πληρώνω κανονικά το ειδοποιητήριο που έληγε χτές? Θα έχω κάποια επιβάρυνση τόκων για αυτές τις 2 ημέρες? Και αν ναι για τι τόκους μιλάμε και σε ποιο ειδοποιητήριο μπαίνουν? Μπήκα και στην καρτέλα μου στον ΕΦΚΑ και στα εξαρτώμενα μέλη γράφει για την σύζυγό μου: <<Ένα ή περισσότερα Εξαρτώμενα Μέλη δεν έχουν ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα. Επισκεφθείτε το αρμόδιο Σημείο Παρουσίας ΕΦΚΑ για ενημέρωση Ασφαλιστικής Ικανότητας.>> ενώ για την κόρη μου δειχνει να είναι εντάξει. Για πιο λόγο την βγαζει να μην έχει ασφαλιστική ικανότητα? Για την μια μέρα που δεν έχω πληρώσει εμπρόθεσμα τον 2/2018?? Ευχαριστω Edited April 1, 2018 at 06:56 μμ by tzitzikas
Faethon11 Δημοσιεύτηκε April 1, 2018 at 07:18 μμ Δημοσιεύτηκε April 1, 2018 at 07:18 μμ Ναι, δυστυχώς έτσι είναι., Καν να το πληρώσεις τώρα ή την Τρίτη δεν θα αλλάξει η κατάστασή της πριν κάνει κάποια διαδικασία η ίδια ή εσύ με το ΕΦΚΑ... Έτσι τουλάχιστον είχε συμβεί με έναν που έτυχε να ακούσω την περίπτωσή του στο ιατρείο που περίμενα...
skifx Δημοσιεύτηκε April 2, 2018 at 09:59 πμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2018 at 09:59 πμ Αν ξεχάσεις να το πλήρώσεις, το πληρώνεις κανονικά μετά. Απλά θα σε βγάλει ανασφάλιστο. Ακόμα και αν το πληρώσεις μια μέρα πριν λήξει, θέλει 1-2 μέρες μέχρι να ενημερωθεί το σύστημα.
Baudolino Δημοσιεύτηκε April 6, 2018 at 12:13 μμ Δημοσιεύτηκε April 6, 2018 at 12:13 μμ Λοιπόν μιας που το ρώτησε ο kazuper να βάλω και την δική μου περίπτωση και τί καταλαβαίνω μέχρι τώρα:- Εχω ρύθμιση από παλιά, που τραβάει με πάγια εντολή, ολα καλά. - Εχω πληρώσει όλα τα αναδρομικά μεχρι τώρα κανονικά. - Έχω πληρώσει μέχρι και τον Μάρτιο τον ΕΦΚΑ. Όμως όπως λεει και ο kazuper αν ζητήσουν κανά 700αρι θα πάρουν.... τριαρι... - Τώρα το σύστημα λεει πλεον, όπως λέει και η νομοθεσία, ότι έχω ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι 28/2/19 αντί για την μηνιαία ανανέωση που έκαναν. Αν λοιπόν ΔΕΝ πληρώσω τον νέο ΕΦΚΑ, πιθανολογώ ότι θα συμβουν τα εξής: - Θα συνεχίσει να τρέχει η ρυθμιση γιατι τα δυο συστήματα δεν μιλάνε μεταξύ τους - Θα είμαι ασφαλιστικά ενημερος γιατί έχω πληρώσει τουλαχιστον 2 μήνες του 17 (δλδ ολους) μέχρι το 28/2/19 - Θα είναι αντίστοιχα ασφαλιστικά ενημερα τα εμμεσα μελη.Καταλαβαίνω σωστα?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα