Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρτέρι συθέμελα με πέτρινο σπίτι


trakas

Recommended Posts

Καλως η κακως(μαλλον κακως) οι 3 πλευρες του σπιτιου μου συνορευουν με υλή ενος τριτου.Ξαφνικα αυτος αποφασισε χωρις να ρωτησει εσκαψε συθεμελα με τον τοιχο του 100 ετη πετρινου σπιτιου μου(ταλαιπωρημενο ηδη) σοβαντισε ισα ισα τον τοιχο μου κατα μηκος της εσκαφης (μαλλον με κομπρεσερ αφου η αυλη του ειχε 3-4 ποντους πετρα και τσιμεντο).

Σ αυτην τη φαση βρηκα το σπιτι μου εκανα ασφαλιστικα κατ επειγοντος τα οποια αποριφθησαν ως το κατ επειγον κι μετα επειδη υπηρχε καποιο προβλημα υγειας δικο μου ο κυριος αυτος εχει παρτερι στο τοιχο μου υψους 40 εκατοστων απο την επιφανεια και πανω και βαθους 10 εως 20 ποντους απο την επιφανεια και κατω.Για να ειμαι ειλικρινης επειδη ζητησα αυτοψια στο δικαστηριο και η προεδρος μαλλον απ οτι φαινεται βαριοταν ειδε 5 φωτογραφιες ειπε οτι δεν υπαρχει αμεσο προβλημα κι εληξε την υποθεση.Και δεν συνεχισα κι εγω τα δικαστηρια λογω και οικονομικου προβληματος.

Και η πολεοδομια υστερα απο 1,5 χρονο και υστερα απο αλλεπαλληλες εκλησεις μου να ερθουν για ελεγχο του επεβαλε ενα γελοιο προστιμο γιατι δεν ειχε απλως αδεια για κατι εργα περιφραξης και για το παρτερι δεν ειπε τιποτα διοτι δεν ειχε αδεια να εισελθει στον χωρο τους.

Υστερα απο 2 χρονια ο τοιχος απο μεσα αρχιξει φευγουν κομματακια απο το υψος του παρτεριου και κατω.

Σας παρακαλω οσοι μπορειτε να με βοηθησετε με καποιες λυσεις.Γενικη αδεια επισκευης δεν μπορω να βγαλω γιατι ειμαι ακομα εκτος οικισμου και σε μερος <2000 κατοικων και δεν μου δινει η πολεοδομια το δικαιωμα παρα μονο σε μικρης κλιμακας.

Αν υπαρχει καποια ιδεα η λυση θα ημουν πολυ υποχρεος.

Ευχαριστω και μονο που το διαβασατε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η δημιουργία του παρτεριού πιθανότατα αποτέλεσε μεσο διεισδυσης και συγκρατησης υγρασίας στην τοιχοποιία της οικίας, και κατα συνεπεια στην συνεχη ανακρυστάλλωση αλάτων και αρα αποσάθρωση των λιθοσωματων και του κονιαματος , γι αυτο και παρατηρείς να λείπουν κομματάκια. Με την παροδο των ετών το φαινομενο θα εντείνεται. Σε προβλήματα υγρασίας , για την πλήρη αποκατασταση, ως μόνη λύση ειναι η αναίρεση του αιτιου. Εφ¨οσον ειπες οτι δεν ειναι δυνατον να πείσεις τον γειτονα σου να απομακρύνει το παρτερι, μια αλλη λυση θα ηταν η εισαγωγη υπό πίεση υδραυλικού κονιάματος καλής ποιότητας ή συνθετικής ρητίνης, σε οπές που έχουν διανοιχθεί ανά τακτά διαστήματα στην τοιχοποιία, το οποίο εισχωρώντας μες στις ρωγμές και τις εσοχές δημιουργεί μια ζώνη περιμετρικά της τοιχοποιίας στεγανή. Απο τα ως τώρα χρησιμοποιηθέντα μεταλλικα ή συνθετικά υλικα , το πολυαιθυλενιο εχει επιδειξει την καλυτερη συμπεριφορα σε αποδοτικοτητα και χρονική διάρκεια.

 

...........................

post-14907-13188722161_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω σε ποιά περιοχή βρισκεσαι αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις για το δικαστήριο καλέιται παργματογνόμωνας του ΤΕΕ

δεν κοιτά τις φωτογραφίες ο πρέδρος διότι δεν είναι νομικό θέμα είναι τεχνικό

 

Πραγματογνωμοσύνες TEE

2103291256 ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 4, 10248 ΑΘΗΝΑ [email protected]

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/TEE_CONTACTS

-------

ούτε κανουμε την επισκευή από μόνοι μας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.